Connect with us

Administratie

Primarul din Mangalia, turismul și… avioanele din sudul litoralului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

În perioada 21 – 24 februarie, la București, se va desfășura Târgul de Turism al României, ediția de primăvară. Cum autoritățile locale din apropierea plajelor sunt cu gândul la vacanță și caută metode pentru promovarea ofertelor din această vară, orice variantă este luată în calcul. Posibil că tot așa a gândit și Cristian Radu, primarul din Mangalia, atunci când a dat accept pentru afișul de promovare al ediției din acest an a târgului. Umbreluțe, plajă, mare, soare, bărci și… avioane. Ce-or căuta avioanele în promovarea ofertelor hotelierilor din sudul litoralului, greu de înțeles și, cu siguranță, că nici turiștii care stau cu orele în trafic, an de an, pe drumul care leagă Constanța, prin Autostrada Soarelui, de Mangalia nu vor avea niciun răspuns. De vreun proiect prin care să fie construit vreun aeroport la Mangalia… nici vorbă, nici plan, dar nici vreo discuție publică.

Cu ce se mai laudă primarul din Mangalia că merge la Târgul de Turism al României, aflați din comunicatul pe care Biroul de presă al municipalității l-a transmis redacției:

“Municipiul Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului vor fi reprezentate la Târgul de Turism al României (TTR) – ediția de primăvară, care se va desfășura, în perioada 21-24 februarie, la Romexpo Bucureşti. Primăria Mangalia și cei mai importanţi agenţi economici din staţiunile Saturn, Venus, Jupiter, Cap-Aurora, Neptun şi Olimp vor promova ofertele turistice, la standul numărul 9, din Pavilionul B1. Pe durata evenimentului, reprezentanții administrației publice locale vor prezenta publicului interesat, prin diverse materiale informative (vederi, reviste, broşuri, odorizante personalizate cu numele stațiunilor), potenţialul turistic al celor şase staţiuni din zona de sud a litoralului Mării Negre. Totodată, pe parcursul celor patru zile de târg, la standul Mangaliei se vor afla numeroși hotelieri, care îşi vor face cunoscute serviciile turistice pentru sezonul estival 2019. Pentru a aduce un plus de atractivitate turistică în zona de sud a litoralului, administraţia publică locală a atras fonduri europene, în vederea modernizării şi dezvoltării infrastructurii din oraş şi staţiuni.Dezvoltarea sectorului turistic din zona de sud a litoralului este o prioritate pentru actuala administrație publică locală. În acest sens, specialiștii Primăriei Mangalia lucrează la proiecte sustenabile pentru dezvoltarea turismului în toate stațiunile de la malul mării. Un prim proiect pe care îl avem în implementare, cu bani europeni, se referă la modernizarea stațiunii Saturn, unde urmează să intrăm cu lucrările în teren, în cel mai scurt timp. Alături de acesta, îl amintesc și pe cel de modernizare a centrului vechi al Mangaliei, semnat la sfârșitul anului trecut, dar și un alt proiect finalizat de mai bine de trei ani privind reabilitarea vechii faleze a orașului”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian. El a mai spus că, în perioada imediat următoare, se vor semna alte contracte pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din oraș și stațiuni. ”Sperăm ca, în curând, să semnăm şi alte contracte, cu finanţare UE, aflate în stadii avansate de aprobare. Unul dintre acestea vizează modernizarea falezei Mangalia – Saturn, dar și modernizarea staţiunii Neptun-Olimp”, a mai explicat edilul Radu Cristian.”

Comments

comments

Administratie

Ce surpriză! Primăria Constanța introduce sens unic pe alte 16 străzi

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a anunțat că, începând cu data de 12 mai, arealul delimitat de străzile Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia va fi reconfigurat, prin introducerea a 16 noi sensuri unice. Măsura este complementară introducerii regimului de sens unic pe străzile cuprinse între bulevardul Mamaia și strada I.G. Duca.

„Instituirea regimului de sens unic pe aceste artere rutiere a fost necesară  atât pentru decongestionarea traficului rutier, cât și pentru eliberarea trotuarelor de autovehiculele parcate neregulamentar și redarea acestora pietonilor. Conducătorii vor putea staționa și parca pe carosabil. Vor fi amenajate zone de parcare, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată.“, notează Primăria.

Circulația autovehiculelor se va desfășura astfel:

–           strada Călărași devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada I.G. Duca;

–           strada Castanilor devine arteră cu sens unic, dinspre strada I.G. Duca sprea strada Ion Lahovari;

–           strada Luminișului devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada I.G. Duca;

–           strada Panait Moșoiu devine arteră cu sens unic, dinspre strada I.G. Duca spre strada Ion Lahovari;

–           strada Constantin Dobrogeanu Gherea devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada I.G. Duca;

–           strada Maior Gheorghe Murea devine arteră cu sens unic, dinspre strada I.G. Duca spre strada Ion Lahovari;

–           strada Topraisar devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada Ștefan Mihăileanu;

–           pe aleea din spatele blocurilor de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu se va circula dinspre L42 spre L46;

–           strada I.G. Duca devine arteră cu sens unic, dinspre zona blocului L46 spre strada Maior Gheorghe Murea;

–           strada I.G. Duca devine arteră cu sens unic, dinspre blocul L46 spre strada Călugăreni;

–           aleea Romulus devine arteră cu sens unic, dinspre strada Panait Moșoiu spre strada Călărași;

–           aleea Remus devine arteră cu sens unic, dinspre strada Călărași spre strada Panait Moșoiu;

–           strada Artileriei devine arteră cu sens unic, dinspre strada Mihai Viteazu spre strada Ion Lahovari;

–           strada Ioan N. Roman devine arteră cu sens unic dinspre strada Ion Lahovari spre strada Mihai Viteazu;

–           strada Ioan D. Chirescu devine arteră cu sens unic, dinspre strada Mihai Viteazu spre strada Ion Lahovari;

–           strada General Eremia Grigorescu devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada Mihai Viteazu.

Download (PDF, 1.58MB)

Download (PDF, 1.45MB)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Restricții de trafic cu prilejul evenimentelor organizate în 9 mai

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Autoritățile din Constanța se pregătesc să celebreze în 9 mai Ziua Europei. Pe lângă această semnificație, 9 mai marchează și Ziua Independenței României și  Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al doilea război mondial. Cu acest prilej, duminică, de la ora 13:00, în Parcul „Regina Maria” (din zona Casei de Cultură) se vor desfășura mai multe manifestări cu caracter militar și religios. Va avea loc o ceremonie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor din Războiul de Independență, urmată de o paradă militară. Pentru siguranța participanților la aceste manifestări se vor lua următoarele măsuri:

– începând cu data de 8 mai, de la ora 16:00, va fi interzisă oprirea/staționarea autovehiculelor pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între străzile Nicolae Iorga și I.L. Caragiale, în zona parcărilor în spic din fața arealului de desfășurare a evenimentelor;

– în data de 9 mai, între orele 11:45–14:30, va fi restricționat accesul autovehiculelor pe aleea Daliei.

De asemenea, duminică, 9 mai, pe durata desfășurării paradei militare, circulația autovehiculelor va fi restricționată pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în intervalul orar 13:45–14:00, pe tronsonul delimitat de strada Nicolae Iorga și  strada I.L. Caragiale, traficul rutier fiind deviat pe străzile adiacente. Evenimentele vor avea loc cu respectarea măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Spațiul de desfășurare a evenimentului va fi delimitat de către organizatori astfel încât să se poate asigura respectarea normelor legale în vigoare. Traseele de afluire și defluire din perimetrul de desfășurare a evenimentului vor fi delimitate și semnalizate în mod vizibil.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

ADI DOBROGEA, tot mai aproape de delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare din județ

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” anunță că a mai făcut un pas important pentru delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare a activităților de colectare, transport si transfer al deșeurilor din Județul Constanta, prin avizarea de încă două UAT-uri membre ale Asociației a documentației de atribuire a contractului de delegare. Este vorba despre orașele Eforie și Techirghiol, care în urma consultărilor cu reprezentanții Asociației, au aprobat în cadrul ședințelor de Consiliu Local din luna aprilie, atât documentația de atribuire a contractului de delegare, cât și actul adițional la documentul de poziție, prin care se împuternicește ADI Dobrogea să finalizeze și documentația de atribuire pentru instalațiile de tratare a deșeurilor.

Până la această dată, 50 dintre cele 63 de localități membre ale ADI Dobrogea au adoptat hotărâri ale consiliilor locale prin care au avizat documentația de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitatea de colectare, transport și transfer al deșeurilor în județul Constanța, transmisă în luna decembrie de ADI Dobrogea fiecărui membru al asociației.

Pentru ca ADI Dobrogea să poată delega, prin licitație publică deschisă, gestiunea serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor în județul Constanța, este nevoie ca toate UAT-urile membre ale asociației să avizeze documentația de atribuire. Discuțiile tehnice cu reprezentanții UAT-urilor continua până la adoptarea de către aceștia a documentației de delegare.

În cadrul proiectului au fost achiziționate și vor fi puse la dispoziția populației și instituțiilor publice din județul Constanța aproximativ 114.000 de recipiente destinate colectării deșeurilor reciclabile și celorlalte categorii de deșeuri prevăzute în lege. Tratarea deșeurilor se va face prin intermediul instalațiilor performante realizate prin proiect, în conformitate cu cerințele legislative al UE referitoare la sectorul de mediu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: