Connect with us

Politica

Primarul din Vama Veche, mesaj pentru turiști: păstrați curățenia! Nu face același lucru și cu localinicii. Vezi de ce!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primii turiști sunt așteptați de joi seară în Vama Veche, iar gradul maxim de ocupare ar urma să fie sămbătă seară

De aproape o lună de zile, reprezentanții autorităților locale din comuna Limanu au demarat o acțiune amplă de igienizare și pregătire pentru noul sezon estival, știut fiind faptul că stațiunile 2 Mai și Vama Veche sunt de mulți ani în preferințele tinerilor petrecăreți de pe litoral. Primarul Daniel Georgescu a declarat pentru “Ordinea.ro” că săptămâna aceasta vor fi montate coșuri de gunoi, astfel încât vacanța tinerilor care vin de 1 Mai în stațiunile din sudul litoralului să se desfășoare în bune condiții. “Încercăm să conștientizăm populația că locul gunoaielor nu este pe câmp, iar prin încheierea unui contract de colectare a deșeurilor vom putea ecologiza zone transformate de câțiva ani în gropi de gunoi ilegale. În această perioadă ne concentrăm atenția spre zonele ce reprezintă un pol de interes pentru turiști, respectiv 2 Mai și Vama Veche. Cel mai probabil miercuri, vom monta în aceste două sate zeci de coșuri de gunoi, astfel încât, cei care își petrec aici vacanța de 1 mai să ne ajute să menținem curățenia. În plus, știu că turiștii au solicitat amplasarea acestor tomberoane publice, tocmai în ideea că nu existau coșuri de gunoi pe distanțe lungi”, declară primarul Daniel Georgescu pentru ziarul nostru. De asemenea, edilul îI ia la verificat și pe agenții economici care își desfășoară activitatea în cele două localități și le transmite că vor trebui să intre în legalitate! „Tot în vederea creșterii confortului turiștilor am adoptat un regulament de funcționare al agenților economici pe raza comunei Limanu. Cred ca este absolut normal ca cei care funcționau la limita legislației să intre în legalitate. Astfel, toți operatorii economici vor avea din acest an contracte cu serviciul public de salubrizare. Astfel, vom scăpa de munții de gunoaie atât de pe străzile principale cât și de pe cele adiacente. În plus, cei care aveau construcții ilegale pe spațiul public le-au înlăturat, iar pentru unitățile pe care le vor deschide în acest sezon vor avea autorizație. Nu vrem să schimbăm nici Vama Veche și nici satul 2 Mai în sensul standardiării. Ne dorim ca aceste locații să își păstreze boemia și stilul nonconformist pentru care sunt și atât de căutate. Însă, consider că nu este nici firesc ca peste jumătate dintre cei care au o afacere în zona să funcționeze fără autorizație”, explică primarul.

46 de unități de cazare declarate în mod oficial

Înaintea minivacanței de 1 Mai, trenurile devin neîncăpătoare pentru tinerii care vin spre mare, iar Vama Veche este una dintre destinațiile lor preferate. Localitatea nu a fost clasificată drept stațiune turistică, însă atrage zeci de mii de turiști an de an. Primarul Georgescu ne-a explicat că locul atrage prin faptul că “oamenii socializează și relaționează într-un mediu ieșit din tipare. “Potrivit autorizațiilor eliberate strict pentru servicii de cazare, în 2016, aveam oficial 46 de unități de cazare, în Vama Veche și 2 Mai, dar știm bine că multe dintre gospodăriile proprietate personală sunt transformate în locuri de cazare pentru toți cei interesați. Mă aștept ca primii turiști să sosească în Vamă încă de joi seară, iar gradul maxim de ocupare să fie sămbătă noapte.

Întrebat care sunt proiectele pe care administrația locală le pregătește pentru sezonul estival 2017, primarul Georgescu ne-a răspuns: “Proiectele noastre sunt diversificate, pornind de la un campionat de lupte pe plajă, o regatta cu ambaracțiuni cu vele, un concurs în care încercăm să-i antrenăm pe agenții economici să transforme deșeurile în obiecte decorative creative, un festival bazat pe stilul nonconformist și până la consacratul eveniment Vama sub Lumini de Oscar. Ne dorim să atragem spre această zonă din ce în ce mai mulți parteneri care să ne ajute să redefinim imaginea satului Vama Veche ca și locația de vară în care se stabilesc tendințele anului în viața artistică și culturală a întregii țări”.

Primarul, printre petrecăreții din Vama Veche

Edilul se va număra printre cei care vor participa la petrecerile organizate în Vama Veche, doar are calitatea de gazdă. Nu poate lipsi și ne declară asta. “Nu cred ca voi rezista să merg la toate petrecerile organizate, dar cu siguranță că împreună cu familia și prietenii mei ne vom alătura celor care petrec de 1 Mai în Vama Veche. În plus, în timpul acestei minivacanțe am programat, împreună cu câțiva voluntari, o serie de acțiuni de conștientizare privind importanța menținerii curățeniei”. Primarul Georgescu are și un mesaj pentru turiști: „Le urez să aibă vreme frumoasă și distracție plăcută. La întoarcerea acasă, să ducă mai departe povestea din Vama Veche într-un bagaj plin de amintiri frumoase. Totodată, îi rog să ne susțină în eforturile noastre și să ne ajute să… păstrăm curățenia!”

Turiștii sunt puși la muncă, localnicii trăiesc printre munți de gunoaie care le pun sănătatea în pericol

Dacă povestea unică a petrecerilor din Vama Veche o putem relata în cuvinte, mizeria pe care oamenii din aceeași comună o au sub nas poate fi prezentată doar în imagini, ele fac mai mult decât orice alt argument scris. Altfel spus, edilul promovează o adevărată campanie de curățenie în rândul turiștilor, cărora le oferă lecții de igienă, dar nu face același lucru cu locuitorii din comuna a cărei activitate o coordonează. Îi protejează, vine cu voluntari în miezul petrecerilor pentru a face curățenie și satele sale sunt adevărate pericole pentru sănătatea tuturor!

Facem precizarea că imaginile pe care vi le prezentăm sunt filmate recent în Limanu, respectiv granița dintre satul vechi și cartierul nou de locuințe. De asemenea, este important ca cei care urmăresc imaginile să știe și că, zilnic, prin acest loc trec elevii spre școală!

 

Comments

comments

Politica

Simona Ichim, candidatul PMP la Primăria Gîrliciu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Organizația PMP Constanța anunță că devine tot mai puternică pe zi ce trece, iar tot mai mulți oameni dornici de implicare se alătură echipei conduse de Claudiu-Iorga Palaz. În această idee, Simona Mariana Ichim a fost desemnată candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Gîrliciu, „având toată determinarea să câștige fotoliul de edil“.

„M-a bucurat decizia doamnei Ichim de a se alătura echipei PMP, iar curajul pe care l-a arătat și determinarea cu care a decis să candideze pentru funcția de primar îmi dau încrederea că locuitorii comunei Gîrliciu au în sfârșit o variantă reală să voteze pe cineva care să îi reprezinte cu adevărat”, a declarat Claudiu Palaz, președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PNL ia în calcul atacarea la CCR  a legii privind DUBLAREA alocațiilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că PNL ia în calcul să atace la Curtea Constituţională legea adoptată de Camera Deputaţilor prin care au fost dublate alocaţiile întrucât „ceea ce votează Parlamentul de o bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică“. Liderul PNL le-a transmis parlamentarilor că va îndrepta orice măsură care nu este sustenabilă din punct de vedere economic: „Nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votaţi pomeni, acte normative pentru care nu există resurse financiare“.

„Suntem în analiză. Și aici, răspunsul pe care vi-l dau este foarte clar: noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp, nu are nicio legătură cu realitatea economică din România, noi și noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli pentru buget și care riscă să arunce România în haos. Nu este normal! Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului: nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votați pomeni, nu mai votați creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare. Şi aşa România se află într-o situaţie mai dificilă decât alte țări europene, pentru că noi am moștenit deja un deficit și grave dezechilibre economice care au fost provocate de guvernările anterioare și expunerea noastră la criză este mult mai mare, cu riscuri mult mai mari…. Nu putem în schimb să punem în practică acest pachet atât timp cât o majoritate parlamentară controlată de PSD ne generează noi și noi poveri, noi și noi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare și riscă să ne ducă în situația în care să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru investiții, să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru susținerea companiilor, să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru susținerea angajaților din companiile afectate, așa cum am adoptat măsura de sprijin a reluării activității prin plătirea 41,5% din salariul brut, nu o să mai avem resurse pentru măsurile economice din cauza acestor decizii care sunt luate de o majoritate, care și-au bătut joc de România și care continuă să își bată joc de România. În ceea ce ne privește, vom îndrepta orice măsură care nu este sustenabilă din punct de vedere economic.“, a afirmat Orban.

Amintim că Parlamentul a respins, miercuri, amânarea dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august, propusă de Guvern

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Premierul Orban avertizează: „Pot fi introduse noi RESTRICŢII dacă nu se respectă măsurile de protecție“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat, din nou, pe români să se protejeze şi să respecte “distanţa fizică de protecţie sanitară”. Ludovic Orban a atras atenţia că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus poate să ducă la noi restricţii.

“Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii! Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: România TV

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: