Connect with us

Politica

Primarul Georgescu NU îl vrea pe premierul Cîțu în Vama Veche: “Să se reorienteze spre Ciocârlia sau Aliman”

Publicat

la

Se ascut săbiile în județul Constanța. Ultima alocare bugetară a Consiliului Județean Constanța încinge spiritele în interiorul organizației de la malul mării. Un primar PSD se revoltă și îi cere premierului Cîțu să uite de noaptea promisă printre vamaioși și îl trimite la Ciocârlia sau Aliman, localități care au primit mai mulți bani de la administrația județeană.

Iată cifrele:

Consiliul Județean repartizează primăriilor zeci de milioane de lei. Administrația lui Chițac nu primește nimic

La Limanu, CJ Constanța a trimis… 25.000 de lei. Cum contabilizează edilul această suma?!

“25.000 lei! Este suma derizorie alocata  comunei Limanu de catre Consiliul Judetean Constanta!
Practic, pentru dezvoltarea unei comunități cu patru sate (Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni), peste 7.000 de locuitori si implicit cu cheltuieli publice semnificative, conducerea acestui județ a considerat ca doua salarii de președinte de Consiliu Județean sunt arhisuficiente! Este aceasta o Romanie normala? Este asta o dovada de guvernare corectă sau management profesionist? Nu! Nicidecum!”, scrie primarul Georgescu într-un comunicat remis redacției.

Și acuzațiile nu se opresc aici. Primarul Daniel Georgescu susține că alocarea bugetară este “Răzbunare politică. Decont electoral. Două salarii de președinte de consiliu județean pentru Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni”.

Iată tot mesajul pe care primarul din Limanu, localitate care include stațiunea Vama Veche, îl transmite premierului Cîțu.

Download (DOCX, 49KB)

 

Amintim că, recent, la ultima relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, premierul Cîțu le-a promis vamaioților că va petrece o noapte alături de ei, vara aceasta.

Comments

comments

Politica

Anul școlar 2021 – 2022 începe pe 13 septembrie. Ce spune ministrul Cîmpeanu despre vaccinare

Publicat

la data de

Scris de

Școala va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare. Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”, spune Sorin Cîmpeanu.

În același timp, ministrul Cîmpeanu spune și că e posibil ca, pe viitor, cabinetele medicale din școli să fie transformate în centre de vaccinare și se declară împotriva obligativității vaccinării.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conducerea PSD a atacat în instanţă hotărârile Guvernului care restrâng participarea la mitinguri

Publicat

la data de

Scris de

PSD a depus luni la Curtea de Apel Bucureşti o cerere în anulare împotriva prevederilor din hotărârile de Guvern 730/2021 şi 795/2021, prin care numărul participanţilor la mitingurile de protest sau orice alte demonstraţii în aer liber este restrâns la 100, respectiv 500 de persoane.

În cererea PSD se menţionează faptul că, „dacă situaţia epidemiologică concretă permite relaxarea, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori, cu purtarea măştii de protecţie, este disproporţionată limitarea organizării de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 500 de persoane”, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Astfel, printre măsurile necesare prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, Guvernul „include şi restricţii destinate celor care i-ar contesta activitatea politică.

Faptul că, spre deosebire de mitinguri şi demonstraţii, în cazul evenimentelor culturale participarea este condiţionată de vaccinare sau test PCR nu justifică restrângerea dreptului la întrunire, atâta timp cât, conform informaţiilor oficiale, nu există date ştiinţifice cu privire la transmiterea/netransmiterea virusului de către persoanele vaccinate. În acest sens, chiar pe site-ul oficial al Guvernului României – vaccinare-covid.gov.ro – se menţionează că „datele despre măsura în care o persoană vaccinată mai poate transmite virusul urmează a fi generate, colectate şi analizate în perioada următoare”, mai indică sursa citată.

În afară de argumentele de mai sus, în cererea în anulare depusă de PSD se face referire şi la o serie de vicii de formă ale celor două hotărâri de guvern, cum ar fi lipsa unei evaluări de impact a măsurilor propuse, lipsa studiilor şi analizelor ştiinţifice cu privire la efectele sociale şi politice sau absenţa unei motivări detaliate care să respecte normele de tehnică legislativă. (sursa: news.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cîţu anunță că a finalizat prima variantă de rectificare bugetară și o va trimite liderilor coaliției

Publicat

la data de

Scris de

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunțat luni că a finalizat prima variantă a rectificării bugetare şi că o va transmiste în cel mai scurt timp documentul liderilor coaliţiei de guvernare. El le-a cerut cu acest prilej miniştrilor mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public şi atingerea tuturor ţintelor din buget.

„Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare. În cel mai scurt timp voi transmite documentul liderilor coaliţiei de guvernare. Încă aştept ca toţi miniştrii să prezinte execuţia bugetară pentru primul semestru. Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public şi atingerea tuturor ţintelor din buget pe care ni le-am asumat la începutul anului”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Cu câteva ore mai devreme, tot pe Facebook, premierul a precizat că rectificarea bugetară va avea la bază execuția bugetară. În funcție de aceasta, Guvernul evalua dacă este nevoie să facă modificări la alocarea resurselor în buget, pentru menținut deficitul bugetar la ținta de 7.16%.

„Despre rectificare. Rectificarea bugetară are la bază execuția bugetară. În funcție de execuția bugetară, vedem dacă este nevoie să modificăm ceva la alocarea resurselor în buget, pentru A MENȚINE deficitul bugetar la ȚINTA de 7.16%. Acesta este singurul rol al rectificării bugetare”, a explicat Cîțu.

Premierul a făcut referire la mai multe concluzii din Raportul privind execuția bugetară pe al doilea trimestru al anului 2021 care vor fi luate în calcul în ceea ce privește rectificarea.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: