Connect with us

Actual

Primele convoaie cu tehnică militară SUA intră în această seară în România. Acestea vor ajunge la Mihail Kogălniceanu

Published

on

În această seară, în jurul orei 22.00, vor intra în România primele convoaie cu tehnică militară SUA. Acestea vor ajunge la Mihail Kogălniceanu.

Potrivit unui comunicat al MApN, acestea vor intra în țară pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac.

După trecerea frontierei, autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu.

Pregătirile finale pentru dislocarea din Germania către România au fost începute în această dimineață, de către detașamentul de forțe întrunite, de valoare batalion de infanterie, constituit de Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale SUA.

Detașamentul, care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar, va acționa pe teritoriul României sub comanda operațională a Corpului V al SUA.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari  ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România. Locațiile de încartiruire și antrenament vor fi comunicate ulterior.

Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce.

Dislocarea acestui detașament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre. În același timp, reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați.

Sursa: Facebook MApN

Foto: Arhivă MApN

Comments

comments