Conecteaza-te cu noi

Actual

Primul laborator de produse anabolizante din România, descoperit de polițiști și procurori. Sunt percheziții și la Constanța

Published

on

anabolizante

Astăzi, 29 martie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciu Teritorial Iași, efectuează 15 percheziții domiciliare în județele Iași, Bacău, București, Constanța și Sibiu, în vederea destructurării unui grup infracțional organizat, specializat în fabricarea și comercializarea în spațiul Uniunii Europene de substanțe anabolizante.

Simultan, pe teritoriul Republicii Moldova, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, împreună cu ofițerii Departamentului Antifraudă și Conformare al Serviciului Vamal, efectuează 22 de percheziții domiciliare, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare moldovene, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

În cauză s-a reținut că mai multe persoane cu dublă cetățenie română/moldovenească ar fi constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracțional, specializat în fabricarea de produse care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, a fost descoperit primul laborator de produse anabolizante din România.

Advertisement

De asemenea, după efectuarea percheziţiilor domiciliare, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, vor fi conduse 11 persoane, în vederea audierii.

”Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate București și Constanța, al polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara – Serviciul pentru Acțiuni Speciale, precum și al jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Iași și Constanța și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de  Direcția Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și de lucrătorii din cadrul Biroului Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Documentarea activității infracționale a fost realizată cu sprijinul EUROPOL.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Poliției Române.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions