Connect with us

Politica

Prioritățile noului primar de la Cernavodă: Utilități, Spital, Sport

Maria Ionescu

Publicat

la

Mâine, în sala Casei de Cultură Cernavodă are loc ședința ordinară a Consiliului Local, care are o listă de 12 proiecte de hotărâre. Primul proiect vizează aprobarea împuternicirii primarului Liviu Negoiță pentru a semna acordul exprimat prin înscris autentic conform art. 612 din Noul Cod Penal. Potrivit acesteia,  orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Se pare că la Cernavodă au existat foarte multe discuții din acest punct de vedere, motiv pentru care noul consiliu local a stabilit să facă ordine prin aplicarea strictă a legii.

Urmează apoi două proiecte de hotărâre care se referă la utilitățile publice din oraș. În primul rând, se va aproba modificarea actului constitutiv al societății comerciale Utilități Publice. Ulterior, se va supune aprobării proiectul  de hotărâre privind demararea procedurii în vederea selecției membrilor consiliului de administrație la societatea Utilități Publice și societatea Utilități Publice-Gospodărire Comunală. Următorul proiect pe ordinea de zi face referire la numirea din partea consiliuliui local a membrilor în cadrul CA la Spitalul Orășenesc. Nu vor lipsi din această ședință proiectele de hotărâre privind aprobarea împuternicirii primarului Liviu Negoiță de a participa, vota și semna în numele și pe seama orașului Cernavodă a Consiliului local Cernavodă la ședințele Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanța. De asemenea, tot primarul va fi împuternicit să participe și la ședințele Adunării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea. Un alt proiect important care va fi luat în discuție se referă la aprobarea participării UAT Cernavodă la proiectul Promovarea bunăstării sociale în comunitățile marginalizate din oraș. Nici sportul nu  a fost lăsat de izbeliște. Consilierii vor trebui să se pronunțe vizavi de proiectul privind desemnarea reprezentantului Consiliului local în cadrul Adunării Generale a Asociațiilor, componența nominală și mandatul Consiliului Director pentru Clubul Sportiv Asociația Axiopolis Sport Cernavodă. Din câte se pare, consilierii vor avea o misiune grea în cadrul acestei ședințe. Următoarele proiecte de hotărâre se referă la revocarea unor hotărâri încheiate în luna februarie a acestui an vizavi de delegarea gestiunii prin atribuire directă a activității de iluminat public, dezinsecție, dezinfecție și deratizare către SC Utilități Publice Cernavodă. De asemenea, vor fi supuse atenției consilierilor proiecte privind aprobarea încetării contractelor de închiriere cu destinație cabinete medicale individuale cu închiriere directă pentru spațiile situate în str. Gheorghe Doja, din cadrul Spitalului orășenesc. Ultimul proiect pe ordinea de zi se referă la aprobarea stabilirii destinației de cabinete medicale individuale și închirierea prin licitație publică a spațiilor respective.  Adică, pe viitor nu se vor mai putea încheia contracte pentru cabinetele medicale individuale în urma închirierii directe, ci va fi organizată licitație publică pentru asta.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Sunt sau nu eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor? Banii sunt prinși în continuare în buget

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În tot scandalul din Parlament legat de propunerea PSD privind majorarea alocațiilor copiilor, social democrații au solicitat, astăzi, introducerea unui amendament în proiectul de buget, pe tehnică legislativă, ca banii din pensiile speciale ale parlamentarilor, rămaşi cuprinşi în proiect, să fie transferaţi Ministerului Muncii pentru acordarea unor vouchere pentru copii nou-născuţi. El a cerut, în acest sens, retrimiterea la comisii a raportului, solicitare respinsă de reprezentanţii PNL.

„În buget avem trecute aproape 50 milioane de lei pe pensiile speciale ale parlamentarilor. Vă solicităm acceptarea unui amendament pe tehnică legislativă – să transferăm aceşti bani la Ministerul Muncii, să dăm la copii vouchere de 2.000 lei, pentru fiecare copil nou-născut, din banii de pensii speciale ale parlamentarilor. Dacă nu, să retrimitem raportul la comisii pentru a se face această modificare”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

În replică, majoritatea parlamentară a respins propunerea din motive procedurale. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a replicat că PSD nu are dreptul să ceară retrimiterea la comisie şi a trecut la dezbaterea şi votul pe articolele proiectului de buget.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Soluția lui Florin Roman pentru creșterea alocațiilor: Confiscarea averilor PSD-iștilor condamnați

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul PNL Florin Roman a venit, astăzi, la dezbaterea legii bugetului, cu o soluție pentru creșterea alocațiilor pentru copii. El a spus că acestea alocații ar putea crește dacă s-ar confisca averile social-democraților condamnați.

„PSD-istilor, unde ati fost voi in ultimii ani? Nu cumva dvs ati guvernat Romania?  Voi ne dati noua lectii? Va spun un lucru care o sa va doara. Singurul politician roman condamnat de o instanta romaneasca pentru ca a furat bani de la copii este seful dvs, Liviu Dragnea, care acum se odihneste in puscarie pentru ca a furat bani de la copii”, a zis Florin Roman.

„Un singur amendament ar fi trebuit sa rezolve problema banilor pentru alocatii, confiscarea extinsa a averilor liderilor PSD condamnati. Am fi avut bani pentru copilasii Romaniei”, a adăugat deputatul PNL.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Circ în Parlament! Aleșii PSD au împărțit păpuși în plen

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

A fost iarăși circ în Parlament. Aleșii PSD au împărțit păpuși în urmă cu câteva momente în semn de protest față de refuzul Guvernului de a crește alocațiile copiilor. Parlamentarii PSD au scandat „alocații“ în timpul discursului premierului Florin Cîțu. În replică, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților le-a transmis PSD-iștilor că „păpușile sunt probabil păpușile pe care le-ați manipulat“.

„Probabil, păpușile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat de 30 de ani în administrație și guvernare. Românii au capacitatea de a judeca și nu vă mai țineți de astfel de comportamente lipsite complet de civilizație și bun simț. (…) Domnule Popa, vă rog frumos să părăsiți tribuna, vorbește primul ministru! Domnilor de la PSD, vă rog să vă comportanți civilizat! Lăsați circul!“, a afirmat Cîțu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: