Connect with us

Politica

Prioritățile noului primar de la Cernavodă: Utilități, Spital, Sport

Maria Ionescu

Publicat

la

Mâine, în sala Casei de Cultură Cernavodă are loc ședința ordinară a Consiliului Local, care are o listă de 12 proiecte de hotărâre. Primul proiect vizează aprobarea împuternicirii primarului Liviu Negoiță pentru a semna acordul exprimat prin înscris autentic conform art. 612 din Noul Cod Penal. Potrivit acesteia,  orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Se pare că la Cernavodă au existat foarte multe discuții din acest punct de vedere, motiv pentru care noul consiliu local a stabilit să facă ordine prin aplicarea strictă a legii.

Urmează apoi două proiecte de hotărâre care se referă la utilitățile publice din oraș. În primul rând, se va aproba modificarea actului constitutiv al societății comerciale Utilități Publice. Ulterior, se va supune aprobării proiectul  de hotărâre privind demararea procedurii în vederea selecției membrilor consiliului de administrație la societatea Utilități Publice și societatea Utilități Publice-Gospodărire Comunală. Următorul proiect pe ordinea de zi face referire la numirea din partea consiliuliui local a membrilor în cadrul CA la Spitalul Orășenesc. Nu vor lipsi din această ședință proiectele de hotărâre privind aprobarea împuternicirii primarului Liviu Negoiță de a participa, vota și semna în numele și pe seama orașului Cernavodă a Consiliului local Cernavodă la ședințele Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanța. De asemenea, tot primarul va fi împuternicit să participe și la ședințele Adunării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea. Un alt proiect important care va fi luat în discuție se referă la aprobarea participării UAT Cernavodă la proiectul Promovarea bunăstării sociale în comunitățile marginalizate din oraș. Nici sportul nu  a fost lăsat de izbeliște. Consilierii vor trebui să se pronunțe vizavi de proiectul privind desemnarea reprezentantului Consiliului local în cadrul Adunării Generale a Asociațiilor, componența nominală și mandatul Consiliului Director pentru Clubul Sportiv Asociația Axiopolis Sport Cernavodă. Din câte se pare, consilierii vor avea o misiune grea în cadrul acestei ședințe. Următoarele proiecte de hotărâre se referă la revocarea unor hotărâri încheiate în luna februarie a acestui an vizavi de delegarea gestiunii prin atribuire directă a activității de iluminat public, dezinsecție, dezinfecție și deratizare către SC Utilități Publice Cernavodă. De asemenea, vor fi supuse atenției consilierilor proiecte privind aprobarea încetării contractelor de închiriere cu destinație cabinete medicale individuale cu închiriere directă pentru spațiile situate în str. Gheorghe Doja, din cadrul Spitalului orășenesc. Ultimul proiect pe ordinea de zi se referă la aprobarea stabilirii destinației de cabinete medicale individuale și închirierea prin licitație publică a spațiilor respective.  Adică, pe viitor nu se vor mai putea încheia contracte pentru cabinetele medicale individuale în urma închirierii directe, ci va fi organizată licitație publică pentru asta.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Cum vrea Costel Dumitrașcu (PMP) să simplifice accesul cetățenilor la serviciile Primăriei Năvodari

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Costel Aurelian Dumitrașcu, în calitate de candidat din partea PMP la funcția de primar al orașului Năvodari, propune o serie de măsuri prin care intenționează să simplifice accesul cetățenilor la serviciile administrației locale. Mai simplu, mai eficient, mai sigur, Costel Dumitrașcu se gândește să nu îi mai pună pe locuitorii din Năvodari pe drumuri și să îi scutească de drumuri inutile. Soluția aleasă este la un click distanță și, printr-o platformă special creată, cetățenii din Năvodari pot sesiza orice problemă direct de pe telefonul mobil.

“Aș vrea să fac o simplă demonstrație despre cum voi lucra cu năvodărenii, în mod special cu cei care nu vor avea timp să vină personal la primărie. Aceștia îmi vor putea sesiza orice problemă direct de pe telefonul mobil. Așa cum funcționează această platformă demo, veți putea reclama orice neregulă în orasul nostru, iar fiecare sesizare va ajunge pe biroul meu”, explică Dumitrașcu.

Pentru a testa platforma demo puteți chiar acum sesiza o problemă reală accesând : https://strada.n20.ro/

– Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța
– Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro
– CUI mandatar financiar coordonator: 21200020

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Claudiu Palaz, plângere penală împotriva lui Vergil Chițac pentru fals în declarații: “A acoperit surse de venit nejustificate”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Claudiu Iorga Palaz, liderul PMP Constanța și candidatul formațiunii politice la funcția de primar al municipiului Constanța anunță, printr-un comunicat de presă, că a făcut plângere penală împotriva lui Vergil Chițac, candidatul susținut de PNL pentru fotoliul de primar al Constanței pentru fals în declarații. Palaz susține că Vergil Chițac “a acoperit surse de venit nejustificate”.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 22 septemprie 2020, Claudiu-Iorga Palaz, președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța, a adresat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța o plângere penală împotriva lui Vergil Chițac privind Falsul în declarații – art. 326 Cod penal.

După cum se poate constata din cuprinsul declarațiilor de avere depuse de Vergil Chițac în perioada 2009 – 2016, când acesta era necăsătorit, disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, la rubrica VENITURI ALE DECLARANTULUI SI ALE MEMBRILOR SAI DE FAMILIE sunt menționate venituri la secţiunea SOT/SOTIE, iar în unele cazuri chiar este menționat numele fostei soții, CHIŢAC SIMONA.

Adăugarea acestor venituri, ale unei persoane care nu mai făcea parte dintre membrii săi de familie, este în măsura să ridice suspiciunea rezonabilă că Vergil Chiţac a dorit acoperirea unor surse de venit nejustificate.

“Falsul este unul evident şi se regăseşte în toate declaraţiile de avere depuse în aceşti ani, la diferite instituţii ale statului. Sunt convins de faptul că organele de cercetare penală vor ajunge la aceeaşi concluzie. Deşi în cazul lui Vergil Chiţac nu putem vorbi de onoare, consider că ar trebui să renunţe la această candidatură măcar pentru a nu lăsa iar oraşul Constanţa fără primar, peste câteva luni, așa cum s-a întâmplat cu Mazăre” a declarat Claudiu Palaz.

– Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța
– Executat de Asociația Puterea Civică – portal: www.ordinea.ro
– CUI mandatar financiar coordonator: 21200020

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tudor Nădrag – Primarul tuturor hârșovenilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Tudor Nădrag este candidat la funcția de primar al orașului Hârșova din partea Partidului Social Democrat. În intervalul 2008-2016 a mai fost primar al localității. Și-a propus să realizeze multe proiecte dacă va fi reales.       

Iată ce mesaj a adresat locuitorilor orașului Hârșova:

”Ne apropiem cu pași repezi de finalul campaniei electorale pentru alegerile locale din data de 27 septembrie. De mai bine de două săptămâni, zi de zi, pas cu pas, am străbătut străzile orașului nostru, alături de tânăra echipă PSD Hârșova, în încercarea de a discuta cu fiecare dintre dumneavoastră despre programul nostru politic. Am fost primiți cu caldură și vă mulțumim pentru acest lucru.

Nu pretind că am fost un primar perfect. Cu siguranță, au existat și lucruri care s-ar fi putut face mai bine. Însă, sunt convins că majoritatea dintre dumneavoastră cunoașteți faptul că, pe parcursul celor două mandate de primar al orașului, am fost în slujba TUTUROR cetățenilor. Ușa mea a fost tot timpul deschisă și am încercat, în limita posibilităților, să le acord sprijin tuturor celor care mi l-au cerut.

Din păcate însă, în ultimii patru ani, lucrurile au stat cu totul altfel. Principii de bază ale democrației, cum ar fi ”egalitatea de șanse” și ”tratamentul egal” au fost încalcate într-un mod de-a dreptul grosolan. Și nu o spun eu. Mărturie stau experiențele neplăcute pe care mulți dintre dumneavoastră ni le-ați împărtășit. În Hârșova, în ultimii patru ani, oamenii au ajuns să se teamă să se exprime liber și să-și arate nemulțumirea față de actuala conducere a orașului. Aceasta teamă a fost alimentată constant de atitudinea dușmănoasă pe care actualii “conducători” au avut-o la adresa tuturor celor care au îndrăznit să-i conteste.

Nu putem tolera ca aceste lucruri să continue! Nu este normal ca cetățenii orașului nostru să fie împarțiti în susținători ai primarului și dușmani ai acestuia. Nu este normal ca unii să fie ajutați, iar altora să li se pună bețe în roate pentru simplul motiv că au o altă opțiune politică. A sosit timpul ca ura și dezbinarea să nu-și mai aibă locul în familia noastra numită Hârșova, iar hârșovenii să-și recapete demnitatea și încrederea în autoritățile locale.

Vă îndemn pe toți: ieșiți la vot pe 27 septembrie! Votați Nădrag Tudor și echipa PSD!

Aveți încredere, împreună vom reuși!”

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: