Connect with us

Politica

Pro România și-a lansat candidații la primăriile Cogealac și Lumina. Vezi ce obiective au!

Tatian Iorga

Publicat

la

Filiala de la Constanța a Pro România și-a desemnat candidații pentru primăriile Cogealac și Lumina. Dacă la Cogealac Pro România merge pe mâna lui Stere Palas, la Lumina Pro România îl aruncă în luptă pe Alexandru Ionescu. Candidaturile au fost anunțate în prezența lui Mircea Titus Dobre, fost ministru PSD al Turismului in Guvernul Ponta, propunerea partidului pentru funcția de primar al municipiului Constanța, și Răzvan Filipescu, candidatul Pro România la Consiliul Județean Constanța.

„Pentru comuna Cogealac sunt la a doua candidatură, am mai candidat și în 2016, iar acum consider că am destulă experiență pentru a conduce administrația publică locală din Cogealac. Am câteva obiective importante, iar printre acestea se numără dezvoltarea economică și financiară a comunei, prin atragerea de investiții și atragerea de fonduri europene. În comuna Cogealac, de câteva mandate încoace, nu s-au mai accesat fonduri europene. Tot printre obiectivele mele se numără și dezvoltarea infrastructurii de învățământ, care este precară. De asemenea, mă voi axa și pe dezvoltarea sportului în comună, capitol la care suntem deficitari. Avem un stadion care nu a fost modernizat, dar și o sală de sport care nu a funcționat niciodată“, a declarat Stere Palas, candidatul Pro România la Primăria Cogealac.

La rândul său, Alexandru Ionescu, candidatul Pro România la Primăria Lumina, a afirmat că, la nivelul comunei, există o stare generală de nemulțumire în ceea ce privește administrarea acesteia.

„În ultimii ani, indiferent de partidul sau persoana care a administrat comuna, în Lumina încă avem străzi neasfaltate, oamenii sunt nemulțumiți din cauza lipsei de transparență și a deciziilor prost luate la nivelul conducerii Primăriei. Și în cazul nostru este cazul dezvoltării laturii sportive, pentru că, deși au trecut 30 de ani de la Revoluție, încă nu avem o sală de sport. Dacă alte localități au chiar și două săli, comuna Lumina nu are nici măcar una. Pe de altă parte, poziția localității Lumina oferă un mare avantaj de dezvoltare economică. Cu toate acestea, nu a fost niciodată exploatată. Este foarte aproape de litoral, de ieșirea la autostradă, de Canalul Dunăre-Marea Neagră și de zona Metropolitană. Toate astea ar trebui să creeze premisele unei dezvoltări economice, care să asigure o finanțare suficientă de mare pentru a nu mai depinde de finanțarea de la Centru. În plus, trebuie să punem accentul pe atragerea de fonduri europene, mai ales că la Lumina avem, se pare, atrași sub un euro pe cap de locuitor. La o localitate cu 12.000 de locuitori să nu reușești să faci o investiție din fonduri europene, mi se pare de neacceptat. Sperăm că o dezvoltare economică să ducă la îmbunătățirea calității vieții oamenilor, pentru că, de fapt, ăsta cred că ar trebui să fie țelul final. Trebuie să avem condiții de transport mai bune, care aduce neplăceri, și trebuie să crearea premiselor pentru asigurarea unor locuri de muncă, chiar în localitate . Vom încerca să facem un management al deșeurilor eficient, la standarde europene, și nu cred că doar sfințitul unei autoutilitare face treaba asta, ci trebuie implicare“, a punctat, la rândul său, Alexandru Ionescu.

Comments

comments

Politica

Cristian Diaconescu, noul președinte al PMP, și-a anunțat candidatura la Președinția României

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, moţiunea sa, ”România respectată”, fiind votată de către 550 dintre cei 561 de delegaţi la evenimentul organizat online, cu participarea fizică a liderilor formaţiunii la Sinaia. El a transmis, la prezentarea moţiunii sale, că delegaţii PMP nu s-au reunit la congres pentru a ieşi ”la tarabă pentru un alt partid politic”. Cristian Diaconescu a fost singurul care a participat cu o moţiune la congresul PMP. El le-a solicitat membrilor de partid să nu îi ceară ”elemente de disociere de Eugen Tomac”, fostul preşedinte al formaţiunii care a demisionat după ce PMP nu a mai intrat în Parlament, după alegerile din decembrie anul trecut. Acesta şi-a exprimat intenţia de a semna parteneriate cu partide conservatoare europene şi a vorbit şi despre modul în care arată acum scena politică românească. Diaconescu și-a anunțat intenția de a candida la Președinția României în 2024.

Delegaţii au votat de asemenea pentru renunţarea la fuziunea dintre PMP şi UNPR.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PMP își alege o nouă conducere. Cristian Diaconescu, singurul candidat pentru funcția de președinte

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mişcarea Populară organizează, astăzi, la Sinaia, congres pentru alegerea noilor structuri de conducere. Numărul de participanţi afost dimensionat pentru a respecta măsurile impuse de pandemie, iar delegaţii PMP din întreaga ţară şi diaspora vor vota electronic. Alegerea noii conduceri se va face prin sistem online, iar la vot vor participa peste 530 de membri de partid. La Congresul PMP se va candida pe moţiuni, singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida împreună cu o echipă fiind prim-vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu. Acesta va prelua mandatul de președinte de la Marius Pașcan, cel care l-a înlocuit pe Eugen Tomac, care și-a dat demisia după pierderea alegerilor.

În ceea ce privește Constanța, Claudiu Palaz, liderul PMP-iștilor de la malul mării, va candida pentru o funcție de vicepreședinte.

Amintim că PMP a ratat intrarea în Parlament, la alegerile parlamentare de anul trecut nereuşind să întrunescă pragul electoral de 5%. La Camera Deputaţilor PMP a obţinut 4,82% din voturi, iar la Senat 4,93%.

Sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Educației vine cu trei noutăți în privința transportului elevilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în această seară, la Antena3, trei noutăți de importante pentru elevi, în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, i-a adresat o întrebare cu privire la transportul elevilor.

„Este un subiect extrem de important, pentru că, din păcate, pe baza unei reglementări eronate prin Legea 226, reglementare eronată care a făcut această lege inaplicabilă, am fost obligați să intervinăm printr-o ordonanță de urgență, pentru a putea face aplicabilă Legea 226. Ordonanța de urgență a fost deja prezentată în Guvern, miercuri va aprobată, iar noutățile sunt următoarele. Prima noutate este că primii trei km din naveta elevilor nu se mai decontează ca până acum cu 10 lei, ci cu 30 lei. Mai apoi, de la 3 până la 50 km, se decontează cu 3 lei/km.

A doua noutate: se scoate plafonul, limitarea de distanță, care era până acum de 50 de km. Naveta va fi decontată indiferent de distanța pe care elevul este nevoit să o parcurgă până la școală”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„A treia noutate este foarte clară: spre deosebire de situația de până acum, nu mai este obligat elevul să avanseze banii, banii vor fi avansați de către Ministerul Educației, există un buget de 100 milioane lei în acest moment pentru decontarea navetei elevilor, urmând ca decontul să se facă la sfârșit de lună”, a zis ministrul Educației. „Deci, Ministerul Educației, prin inspectorate, livrează banii școlilor, iar elevul are relația de decontare cu școala”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Un alt lucru foarte important, pentru a fi deschis maximum. Există situații în țară, în trei, patru județe, în care tarifele abonamentelor sunt mai mari decât posibilitatea de decontare prin Ministerul Educației. În aceste situații, am luat legătura deja cu președinții Consiliilor Județene și sunt convins că aceștia vor negocia cu transportatorii în așa fel încât elevii să aibă condiții privilegiate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: