Connect with us

Politica

Pro România și-a lansat candidații la primăriile Cogealac și Lumina. Vezi ce obiective au!

Tatian Iorga

Publicat

la

Filiala de la Constanța a Pro România și-a desemnat candidații pentru primăriile Cogealac și Lumina. Dacă la Cogealac Pro România merge pe mâna lui Stere Palas, la Lumina Pro România îl aruncă în luptă pe Alexandru Ionescu. Candidaturile au fost anunțate în prezența lui Mircea Titus Dobre, fost ministru PSD al Turismului in Guvernul Ponta, propunerea partidului pentru funcția de primar al municipiului Constanța, și Răzvan Filipescu, candidatul Pro România la Consiliul Județean Constanța.

„Pentru comuna Cogealac sunt la a doua candidatură, am mai candidat și în 2016, iar acum consider că am destulă experiență pentru a conduce administrația publică locală din Cogealac. Am câteva obiective importante, iar printre acestea se numără dezvoltarea economică și financiară a comunei, prin atragerea de investiții și atragerea de fonduri europene. În comuna Cogealac, de câteva mandate încoace, nu s-au mai accesat fonduri europene. Tot printre obiectivele mele se numără și dezvoltarea infrastructurii de învățământ, care este precară. De asemenea, mă voi axa și pe dezvoltarea sportului în comună, capitol la care suntem deficitari. Avem un stadion care nu a fost modernizat, dar și o sală de sport care nu a funcționat niciodată“, a declarat Stere Palas, candidatul Pro România la Primăria Cogealac.

La rândul său, Alexandru Ionescu, candidatul Pro România la Primăria Lumina, a afirmat că, la nivelul comunei, există o stare generală de nemulțumire în ceea ce privește administrarea acesteia.

„În ultimii ani, indiferent de partidul sau persoana care a administrat comuna, în Lumina încă avem străzi neasfaltate, oamenii sunt nemulțumiți din cauza lipsei de transparență și a deciziilor prost luate la nivelul conducerii Primăriei. Și în cazul nostru este cazul dezvoltării laturii sportive, pentru că, deși au trecut 30 de ani de la Revoluție, încă nu avem o sală de sport. Dacă alte localități au chiar și două săli, comuna Lumina nu are nici măcar una. Pe de altă parte, poziția localității Lumina oferă un mare avantaj de dezvoltare economică. Cu toate acestea, nu a fost niciodată exploatată. Este foarte aproape de litoral, de ieșirea la autostradă, de Canalul Dunăre-Marea Neagră și de zona Metropolitană. Toate astea ar trebui să creeze premisele unei dezvoltări economice, care să asigure o finanțare suficientă de mare pentru a nu mai depinde de finanțarea de la Centru. În plus, trebuie să punem accentul pe atragerea de fonduri europene, mai ales că la Lumina avem, se pare, atrași sub un euro pe cap de locuitor. La o localitate cu 12.000 de locuitori să nu reușești să faci o investiție din fonduri europene, mi se pare de neacceptat. Sperăm că o dezvoltare economică să ducă la îmbunătățirea calității vieții oamenilor, pentru că, de fapt, ăsta cred că ar trebui să fie țelul final. Trebuie să avem condiții de transport mai bune, care aduce neplăceri, și trebuie să crearea premiselor pentru asigurarea unor locuri de muncă, chiar în localitate . Vom încerca să facem un management al deșeurilor eficient, la standarde europene, și nu cred că doar sfințitul unei autoutilitare face treaba asta, ci trebuie implicare“, a punctat, la rândul său, Alexandru Ionescu.

Comments

comments

Politica

Dobre (PRO România) despre proiectul privind carantina și izolarea: PNL și PSD au acționat „noaptea ca hoții“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul de lege privind carantina și izolarea a fost amânat la votul de azi din plenul Senatului, care este cameră decizională. Cu toate că proiectul de lege a trecut cu modificări de Camera Deputaților, grupurile politice au depus mai multe amendamente la Senat. Proiectul a fost comentat și de reprezentanții PRO România. Deputatul de Constanța Mircea Dobre a dezvăluit cum au decurs lucrurile în Camera Deputaților în acest caz. Dobre a spune că raportul de aprobare a proiectului le-a fost vârât parlamentarilor sub nas cu foarte puțin timp înainte de a fi spus aprobării. Mai mult, Dobre afirmă că, în urma înțelegerilor dintre PSD și PNL, proiectul a fost amendat chiar de către reprezentantul Guvernului, Raed Arafat.  Dobre a explicat că, în acest caz, PNL și PSD au trimis, joi seara, raportul pentru acest proiect de lege, cu puțin timp înainte ca acesta să fie supus aprobării.

„Aseară, cei care țipau „noaptea ca hoții“, tot ei, PNL-ul, și PSD-ul au trimis la 19.59 raportul privind proiectul de lege care vizează carantinarea persoanelor, iar la ora 20.00 a început votul final. Raportul a avut 33 de pagini și numeroase amendamente, multe făcute chiar de reprezentantul Guvernului Orban, Raed Arafat, la înțelegere cu Marcel Ciolacu. Ceea ce s-a întâmplat aseară în Parlamentul României este mai mult decât un atac a ceea ce înseamnă libertatea românilor pe viitor, inclusiv și bunurile românilor, pentru că, după cum se știe se vor carantina și bunurile, chiar dacă sunt suspecte ca fiind contaminate cu noul coronavirus. Proiectul va trece și de Senat, iar de săptămâna viitoare vă anunțăm că va deveni lege și oricare dintre noi poate fi carantinat la cea mai mică suspiciune, după cum dorește un cetățean, pe numele lui Nelu Tătaru (ministrul Sănătății, n.r.). Acesta, nu numai că se ocupă de sănătatea românilor, ci și de economia României, pentru că deciziile în această privință le iau doi cetățeni: Nelu Tătaru și Raed Arafat. Din păcate, acest Guvern funcționează pentru aceste două persoane amintite. Această guvernare este dezastruoasă.“, a spus Mircea Dobre, astăzi, într-o conferință de presă.

Președintele PSD, Victor Ponta, a punctat, într-o postare pe Facebook, că „proiectul ajuns la Senat este cel făcut de PSD și PNL ieri în Comisia Juridică și votat de deputații PSD și PNL tot ieri la ora 20.30 fără să-l citească măcar – doar deputații Pro România au votat împotrivă! Sigur – și la Senat o sa aflăm de la colegii din PSD ce rău e proiectul – după care o să-l voteze tot ei alături de PNL! Ca sa înțelegeți cum merge treaba. Așa se dau legi care afectează milioane de români!“

Pro România a votat împtriva proiectului privind carantina şi izolarea.

Ce modificări aduce noua lege

Izolarea va fi obligatorie pentru bolnavi, la spital sau la domiciliu

Tratamentul va putea fi refuzat în scris de către pacienți

Carantina va putea fi instituită printr-un ordin al Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană, și se aplică suspecților. Ordinul DSP poate fi atacat în instanță

Cine nu respectă carantina va fi amendat

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Orban îi liniștește pe pensionari: „Garantez că vom crește pensiile“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări, astăzi, că pensiile vor crește anul acesta, precizând că procentul de majorare va fi făcut public la finalizarea analizelor economice pe care Guvernul le are în lucru.

„Singurul lucru pe care pot să vi-l garantez este că vom creşte pensiile. Cu cât vom creşte pensiile, vom decide după ce avem toate analizele economice care să ne prezinte realitatea economică din România şi capacitatea de a creşte pensiile, astfel încât să asigurăm plata pensiilor tot timpul, nu să ne facem că vom creşte pensiile şi după aia să nu avem cu ce să plătim pensiile. Vom creşte pensiile, procentul cu care vom creşte pensiile îl vom face public după finalizarea analizelor”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Răzvan Filipescu (PRO România): „Actualul șef al CJ Constanța culege ce a semănat“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul din ultimele zile legat de repartizarea banilor către primării a fost comentat și de Răzvan Filipescu – candidatul PRO România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Acesta a declarat că actualul șef al CJC, Horia Țuțuianu, culege ce a semănat.

„Până acum, făcea alianță cu PMP, care îi asigura majoritatea în Consiliul Județean. Acum lucrurile s-au schimbat. Este exact ca în antreprenoriat‎. Când pornești la drum să îți faci o fermă de șerpi, chiar dacă o faci în scop medicinal, te aștepți să te muște din când în când și șarpele. Cam asta se întâmplă la nivelul Consiliului Județean. Unii se reorientează, alții…, iar din cauza asta comunele suferă. Sunt primari care sunt disperați. Problema este că atât la nivelul PSD Constanța, cât și la nivelul PNL Constanța, nu se înțelege ce înseamnă urgența luării unor decizii. La fel și cu agricultura, la fel și cu repartizarea banilor. Și o primărie și un fermier au nevoie acum, nu când vor ei. E clar că e nevoie de transparență. Ei trebuie să înțeleagă astea, dincolo de jocurile politice“, a spus Filipescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: