Connect with us

Politica

Pro România și-a lansat candidații la primăriile Cogealac și Lumina. Vezi ce obiective au!

Publicat

la

Filiala de la Constanța a Pro România și-a desemnat candidații pentru primăriile Cogealac și Lumina. Dacă la Cogealac Pro România merge pe mâna lui Stere Palas, la Lumina Pro România îl aruncă în luptă pe Alexandru Ionescu. Candidaturile au fost anunțate în prezența lui Mircea Titus Dobre, fost ministru PSD al Turismului in Guvernul Ponta, propunerea partidului pentru funcția de primar al municipiului Constanța, și Răzvan Filipescu, candidatul Pro România la Consiliul Județean Constanța.

„Pentru comuna Cogealac sunt la a doua candidatură, am mai candidat și în 2016, iar acum consider că am destulă experiență pentru a conduce administrația publică locală din Cogealac. Am câteva obiective importante, iar printre acestea se numără dezvoltarea economică și financiară a comunei, prin atragerea de investiții și atragerea de fonduri europene. În comuna Cogealac, de câteva mandate încoace, nu s-au mai accesat fonduri europene. Tot printre obiectivele mele se numără și dezvoltarea infrastructurii de învățământ, care este precară. De asemenea, mă voi axa și pe dezvoltarea sportului în comună, capitol la care suntem deficitari. Avem un stadion care nu a fost modernizat, dar și o sală de sport care nu a funcționat niciodată“, a declarat Stere Palas, candidatul Pro România la Primăria Cogealac.

La rândul său, Alexandru Ionescu, candidatul Pro România la Primăria Lumina, a afirmat că, la nivelul comunei, există o stare generală de nemulțumire în ceea ce privește administrarea acesteia.

„În ultimii ani, indiferent de partidul sau persoana care a administrat comuna, în Lumina încă avem străzi neasfaltate, oamenii sunt nemulțumiți din cauza lipsei de transparență și a deciziilor prost luate la nivelul conducerii Primăriei. Și în cazul nostru este cazul dezvoltării laturii sportive, pentru că, deși au trecut 30 de ani de la Revoluție, încă nu avem o sală de sport. Dacă alte localități au chiar și două săli, comuna Lumina nu are nici măcar una. Pe de altă parte, poziția localității Lumina oferă un mare avantaj de dezvoltare economică. Cu toate acestea, nu a fost niciodată exploatată. Este foarte aproape de litoral, de ieșirea la autostradă, de Canalul Dunăre-Marea Neagră și de zona Metropolitană. Toate astea ar trebui să creeze premisele unei dezvoltări economice, care să asigure o finanțare suficientă de mare pentru a nu mai depinde de finanțarea de la Centru. În plus, trebuie să punem accentul pe atragerea de fonduri europene, mai ales că la Lumina avem, se pare, atrași sub un euro pe cap de locuitor. La o localitate cu 12.000 de locuitori să nu reușești să faci o investiție din fonduri europene, mi se pare de neacceptat. Sperăm că o dezvoltare economică să ducă la îmbunătățirea calității vieții oamenilor, pentru că, de fapt, ăsta cred că ar trebui să fie țelul final. Trebuie să avem condiții de transport mai bune, care aduce neplăceri, și trebuie să crearea premiselor pentru asigurarea unor locuri de muncă, chiar în localitate . Vom încerca să facem un management al deșeurilor eficient, la standarde europene, și nu cred că doar sfințitul unei autoutilitare face treaba asta, ci trebuie implicare“, a punctat, la rândul său, Alexandru Ionescu.

Comments

comments

Politica

Deputatul Crușoveanu, la 147 de ani de la înființarea PNL: Generația mea are de demonstrat că se poate ridica la așteptările românilor

Publicat

la data de

Scris de

La împlinirea a 147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, liderii formațiunii au venit cu mesaje prin care își exprimă unitatea pentru a se ridica la nivelul așteptările românilor.

“Creșterea și modernizarea României și implicit a fiecărei comunități locale reprezintă o misiune de îndeplinit, în care principalul beneficiar este fiecare cetățean”,  a scris deputatul Marian Crușoveanu pe pagina sa de Facebook.

Iată mesajul complet al liderului PNL Constanța:

“147 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal
Din 1875, PNL se află în slujba dezvoltării României, a promovării valorilor democratice și a modernizării instituțiilor statului care să fie în serviciul românilor.
#PNL nu este doar un partid cu o istorie îndelungată și bogată. Creșterea, afirmarea și modernizarea României și implicit a fiecărei comunități locale reprezintă o misiune de îndeplinit, în care principalul beneficiar este fiecare cetățean.
Pentru PNL, #România modernă înseamnă triumful democrației liberale, creșterea investițiilor, digitalizare, dezvoltarea comunităților locale, pe scurt, o Românie euro-atlantică. Așteptările românilor sunt enorme, mai ales că traversăm un moment istoric, cu atât de multe provocări dar, totodată, cu multe posibilități de a dezvolta România.
Generația mea, care a simțit din plin tranziția României, are de demonstrat că se poate ridica la așteptările românilor. Îmi doresc să putem reuși!
La mulți ani, liberali!”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Noi măsuri luate în Coaliție: amânarea ratelor, 700 de lei pentru pensionarii cu venit sub 2000 lei, creșterea salariilor bugetarilor

Publicat

la data de

Scris de

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă anunță că în coaliția de guvernare s-a hotărât amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care „se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă”, una dintre mai multe măsuri care vor fi luate de Guvernul Ciucă ca parte a pachetului de măsuri „Sprijin pentru România”, de 1,1 miliarde de euro. Măsurile anunțate vor intra în vigoare începând din data 1 iulie.

„1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.
Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.
Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:
A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
C. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, sunt măsurile anunțate de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pe Facebook.

foto: gov.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

România cere Comisiei Europene 3 miliarde de euro. Anunțul premierului Ciucă

Publicat

la data de

Scris de

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a prezidat, luni, reuniunea extraordinară a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dedicată pregătirii demersurilor pentru depunerea primei cereri de plată la Comisia Europeană, până la 31 mai.

„Calendarul foarte strâns pe care l-am urmărit pentru îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din PNRR şi dialogul permanent între instituţiile statului român şi între Guvern şi Comisia Europeană fac posibilă transmiterea primei cereri de plată prin care România va beneficia de aproximativ trei miliarde euro sub formă de grant şi împrumut. Aceste resurse importante vor finanţa proiecte din toate componentele PNRR şi vor avea impact în mai multe domenii strategice pentru România. Este un efort instituţional care trebuie continuat pentru a obţine rezultate concrete, cu beneficii pentru cetăţeni”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

În prima cerere de plată sunt incluse, conform calendarului de implementare al PNRR, cele 21 de jaloane şi ţinte îndeplinite de România în trimestrul patru al anului 2021. Cererea de plată include atât sprijin nerambursabil în valoare de 2.037.146.414 euro, cât şi sprijin sub formă de împrumut în valoare de 907.669.494 euro.

În cadrul reuniunii a fost analizat stadiul îndeplinirii jaloanelor şi ţintelor aferente trimestrului al II-lea 2022 şi implementarea celor din trimestrul I ale aceluiaşi an. Totodată, s-a discutat despre calendarul de lansare a apelurilor de proiecte şi au fost prezentate concluziile rapoartelor privind auditul de sistem şi de operaţiuni.

Potrivit sursei citate, în cadrul PNRR, au fost prevăzute şi aprobate investiţii care includ 70 apeluri de proiecte competitive, cu o valoare totală de 13,909 miliarde euro (aproape jumătate din valoarea totală a PNRR), iar 60 dintre apelurile de proiecte au termen asumat de lansare anul acesta. Aceste proiecte sunt din următoarele domenii sănătate, solidaritate socială şi egalitate de şanse, mediu, investiţii, infrastructură şi lucrări publice, cercetare-inovare-digitalizare, energie, educaţie şi cultură.

Şeful Executivului a apreciat eforturile instituţiilor implicate în gestionarea PNRR şi a cerut menţinerea unui ritm susţinut pentru implementarea eficientă şi de calitate a proiectelor de investiţii şi a reformelor.

„Instituţiile statutului s-au mobilizat şi au colaborat pentru a asigura respectarea angajamentelor şi calendarului asumat de România în cadrul PNRR. Este un efort care trebuie continuat şi extins pentru a valorifica cele 30 de miliarde de euro de care România va beneficia prin PNRR în proiecte de modernizare şi dezvoltare a ţării”, a mai spus Ciucă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: