Conecteaza-te cu noi

Politica

(VIDEO) Detalii inedite despre pensiile speciale, explicate de deputatul Mircea-Titus Dobre

Published

on

Deputatul de Constanța al Pro România, Mircea Dobre, consideră că ceea ce s-a votat în Parlament în legătură cu pensiile speciale este de un penibil ieșit din comun. Parlamentarul constănțean, fost ministru al Turismului a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că datele reale ale pensiilor de serviciu, numite și pensii speciale, relevă adevărata dimensiune a pensiilor speciale și cât la sută s-a tăiat cu adevărat.

„Vorbim de categoriile care au rămas fără pensii speciale. Sunt parlamentarii, din care 0,34% sunt deputați și 0,15% reprezintă senatorii, atâta reprezintă procentul din pensiile speciale, judecătorii plus procurorii, cu un procent de 8,4%, adică 3.929 de persoane, foștii președinți ai României, cu un impact bugetar de 0,01%, președinții de Consilii Județene, vicepreședinții de Consilii Județene, primari și viceprimari, judecătorii Curții Constituționale, membrii Curții de Conturi cu un impact bugetar de 0,3%, 607 persoane, Avocatul Poporului, funcționarii publici parlamentari, cu un impact bugetar de 0,27% din fondul de pensii speciale, Corpul Diplomatic Consular, cu un impact bugetar de 0,34%, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al Parchetelor de pe lângă acestea, cu un impact bugetar de 0,6%, personalul care funcționează în cadrul Institutului Național de Expertiză Criminalistică și personalul aeronautic civil și profesionist din aviația civilă, cu un impact de 1,38%, 1.436 de persoane“, a spus Mircea-Titus Dobre.

Domnul cu batistuța!

Deputatul a ironizat actuala conducere a PNL, cu referire directă la europarlamentarul Rareș Bogdan, care a promis că, imediat după preluarea guvernării, PNL va elimina pensiile speciale, adică toate, fără excepție.

Advertisement

„Este un domn cu batistuță la sacou, pe numele lui Rareș Bogdan, care spunea că, în momentul în care PNL va veni la guvernare, va abroga aceste speciale în MAXIM 30 de zile. Nu sunt 30 de zile, pentru că la ora actuală au rămas în plată, dacă această lege va trece de CCR, deși nu cred, și va fi promulgată, 178.168 de pensii speciale. Deci, sunt abrogate foarte puține. Cei le vor primi în continuare sunt din MAI, MApN, SRI și tot ceea ce înseamnă instituții de siguranță națională“, a punctat Dobre.

„Trebuie o impozitare suplimentare a tuturor pensiilor speciale“ 

Deputatul a notat că este foarte convins că legea de abrogare a unor pensii speciale nu va trece de CCR, pentru că există o decizie a aceleiași instituții din 2010 și care spune foarte clar că nu se poate aplica această măsură (de abrogare a pensiilor speciale, n.r.) pentru magistrați, adică judecătorii, magistrații Curții Constituționale și chiar membrii Curții de Conturi.

„O altă problemă pe care CCR a mai spus-o și pe alte proiecte de acte normative este principiul bicameralismului. Aduc aminte că această lege a trecut tacit de Senat, nu s-a făcut niciun fel de modificări. Asta înseamnă că toate modificările de o complexitate foarte mare au fost realizate de către Camera Deputaților. Drept urmare, acest lucru este încă un as în mâneca judecătorilor CCR pentru a respinge actul normativ. Vedem în spațiul public acuzele PSD-ului sau PNL-ului, ba că unul a fost inițiatorul, ba că altul a fost împotrivă, trebuie subliniat faptul că autorii acestei legi a pensiilor speciale sunt Valeriu Stoica, primul, iar a doua este Alina Gorghiu, ambii membri de bază ai PNL. Dânșii au fost inițiatorii acestor tipuri de legi. Au deschis, bineînțeles, o cutie a Pandorei, pe care, la un moment dat, nu o mai stăpânești pentru că am ajuns în situația în care un fost magistrat, care la un moment dat a fost și director de penitenciar, încasează o pensie de 74.000 de lei, lunar. Dacă facem un calcul, ținând cont că în 2005 lua 34.000 de lei, din 2005 și până în prezent sunt aproximativ 2 milioane de euro încasate de acest cetățean. 74.000 de lei înseamnă 1.000 de pensii minime în plată, la ora actuală. Deci, acest cetățean ia 1.000 de pensii pe lună. Nu putem să rămânem în această situație și de aceea trebuie venit cu soluții. Soluția pe care cele două partide mari, PSD și PNL, care s-au bătut cu cărămida în piept că au votat pensiile speciale, trebuiau să întoarcă proiectul la comisiile de specialitate și să vină mai apoi cu un proiect care să meargă pe o impozitare suplimentară a acestor pensii. Bineînțeles că nu au făcut-o ci au preferat să meargă pe un populism penibil“, a mai spus Dobre.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions