Connect with us

Politica

(VIDEO) Detalii inedite despre pensiile speciale, explicate de deputatul Mircea-Titus Dobre

Tatian Iorga

Publicat

la

Deputatul de Constanța al Pro România, Mircea Dobre, consideră că ceea ce s-a votat în Parlament în legătură cu pensiile speciale este de un penibil ieșit din comun. Parlamentarul constănțean, fost ministru al Turismului a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că datele reale ale pensiilor de serviciu, numite și pensii speciale, relevă adevărata dimensiune a pensiilor speciale și cât la sută s-a tăiat cu adevărat.

„Vorbim de categoriile care au rămas fără pensii speciale. Sunt parlamentarii, din care 0,34% sunt deputați și 0,15% reprezintă senatorii, atâta reprezintă procentul din pensiile speciale, judecătorii plus procurorii, cu un procent de 8,4%, adică 3.929 de persoane, foștii președinți ai României, cu un impact bugetar de 0,01%, președinții de Consilii Județene, vicepreședinții de Consilii Județene, primari și viceprimari, judecătorii Curții Constituționale, membrii Curții de Conturi cu un impact bugetar de 0,3%, 607 persoane, Avocatul Poporului, funcționarii publici parlamentari, cu un impact bugetar de 0,27% din fondul de pensii speciale, Corpul Diplomatic Consular, cu un impact bugetar de 0,34%, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al Parchetelor de pe lângă acestea, cu un impact bugetar de 0,6%, personalul care funcționează în cadrul Institutului Național de Expertiză Criminalistică și personalul aeronautic civil și profesionist din aviația civilă, cu un impact de 1,38%, 1.436 de persoane“, a spus Mircea-Titus Dobre.

Domnul cu batistuța!

Deputatul a ironizat actuala conducere a PNL, cu referire directă la europarlamentarul Rareș Bogdan, care a promis că, imediat după preluarea guvernării, PNL va elimina pensiile speciale, adică toate, fără excepție.

„Este un domn cu batistuță la sacou, pe numele lui Rareș Bogdan, care spunea că, în momentul în care PNL va veni la guvernare, va abroga aceste speciale în MAXIM 30 de zile. Nu sunt 30 de zile, pentru că la ora actuală au rămas în plată, dacă această lege va trece de CCR, deși nu cred, și va fi promulgată, 178.168 de pensii speciale. Deci, sunt abrogate foarte puține. Cei le vor primi în continuare sunt din MAI, MApN, SRI și tot ceea ce înseamnă instituții de siguranță națională“, a punctat Dobre.

„Trebuie o impozitare suplimentare a tuturor pensiilor speciale“ 

Deputatul a notat că este foarte convins că legea de abrogare a unor pensii speciale nu va trece de CCR, pentru că există o decizie a aceleiași instituții din 2010 și care spune foarte clar că nu se poate aplica această măsură (de abrogare a pensiilor speciale, n.r.) pentru magistrați, adică judecătorii, magistrații Curții Constituționale și chiar membrii Curții de Conturi.

„O altă problemă pe care CCR a mai spus-o și pe alte proiecte de acte normative este principiul bicameralismului. Aduc aminte că această lege a trecut tacit de Senat, nu s-a făcut niciun fel de modificări. Asta înseamnă că toate modificările de o complexitate foarte mare au fost realizate de către Camera Deputaților. Drept urmare, acest lucru este încă un as în mâneca judecătorilor CCR pentru a respinge actul normativ. Vedem în spațiul public acuzele PSD-ului sau PNL-ului, ba că unul a fost inițiatorul, ba că altul a fost împotrivă, trebuie subliniat faptul că autorii acestei legi a pensiilor speciale sunt Valeriu Stoica, primul, iar a doua este Alina Gorghiu, ambii membri de bază ai PNL. Dânșii au fost inițiatorii acestor tipuri de legi. Au deschis, bineînțeles, o cutie a Pandorei, pe care, la un moment dat, nu o mai stăpânești pentru că am ajuns în situația în care un fost magistrat, care la un moment dat a fost și director de penitenciar, încasează o pensie de 74.000 de lei, lunar. Dacă facem un calcul, ținând cont că în 2005 lua 34.000 de lei, din 2005 și până în prezent sunt aproximativ 2 milioane de euro încasate de acest cetățean. 74.000 de lei înseamnă 1.000 de pensii minime în plată, la ora actuală. Deci, acest cetățean ia 1.000 de pensii pe lună. Nu putem să rămânem în această situație și de aceea trebuie venit cu soluții. Soluția pe care cele două partide mari, PSD și PNL, care s-au bătut cu cărămida în piept că au votat pensiile speciale, trebuiau să întoarcă proiectul la comisiile de specialitate și să vină mai apoi cu un proiect care să meargă pe o impozitare suplimentară a acestor pensii. Bineînțeles că nu au făcut-o ci au preferat să meargă pe un populism penibil“, a mai spus Dobre.

Comments

comments

Politica

Simona Ichim, candidatul PMP la Primăria Gîrliciu

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Organizația PMP Constanța anunță că devine tot mai puternică pe zi ce trece, iar tot mai mulți oameni dornici de implicare se alătură echipei conduse de Claudiu-Iorga Palaz. În această idee, Simona Mariana Ichim a fost desemnată candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Gîrliciu, „având toată determinarea să câștige fotoliul de edil“.

„M-a bucurat decizia doamnei Ichim de a se alătura echipei PMP, iar curajul pe care l-a arătat și determinarea cu care a decis să candideze pentru funcția de primar îmi dau încrederea că locuitorii comunei Gîrliciu au în sfârșit o variantă reală să voteze pe cineva care să îi reprezinte cu adevărat”, a declarat Claudiu Palaz, președintele Partidului Mișcarea Populară Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PNL ia în calcul atacarea la CCR  a legii privind DUBLAREA alocațiilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat, astăzi, că PNL ia în calcul să atace la Curtea Constituţională legea adoptată de Camera Deputaţilor prin care au fost dublate alocaţiile întrucât „ceea ce votează Parlamentul de o bucată de timp nu are nicio legătură cu realitatea economică“. Liderul PNL le-a transmis parlamentarilor că va îndrepta orice măsură care nu este sustenabilă din punct de vedere economic: „Nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votaţi pomeni, acte normative pentru care nu există resurse financiare“.

„Suntem în analiză. Și aici, răspunsul pe care vi-l dau este foarte clar: noi suntem un guvern responsabil. Tot ceea ce votează Parlamentul de o bună bucată de timp, nu are nicio legătură cu realitatea economică din România, noi și noi acte normative care generează scăderi de venituri, care generează noi cheltuieli pentru buget și care riscă să arunce România în haos. Nu este normal! Fac apel la responsabilitate către membrii Parlamentului: nu mai votați astfel de acte normative, nu mai votați pomeni, nu mai votați creșteri de cheltuieli pentru care nu există resurse financiare. Şi aşa România se află într-o situaţie mai dificilă decât alte țări europene, pentru că noi am moștenit deja un deficit și grave dezechilibre economice care au fost provocate de guvernările anterioare și expunerea noastră la criză este mult mai mare, cu riscuri mult mai mari…. Nu putem în schimb să punem în practică acest pachet atât timp cât o majoritate parlamentară controlată de PSD ne generează noi și noi poveri, noi și noi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare și riscă să ne ducă în situația în care să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru investiții, să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru susținerea companiilor, să nu mai putem să cheltuim nici un leu pentru susținerea angajaților din companiile afectate, așa cum am adoptat măsura de sprijin a reluării activității prin plătirea 41,5% din salariul brut, nu o să mai avem resurse pentru măsurile economice din cauza acestor decizii care sunt luate de o majoritate, care și-au bătut joc de România și care continuă să își bată joc de România. În ceea ce ne privește, vom îndrepta orice măsură care nu este sustenabilă din punct de vedere economic.“, a afirmat Orban.

Amintim că Parlamentul a respins, miercuri, amânarea dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august, propusă de Guvern

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Premierul Orban avertizează: „Pot fi introduse noi RESTRICŢII dacă nu se respectă măsurile de protecție“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat, din nou, pe români să se protejeze şi să respecte “distanţa fizică de protecţie sanitară”. Ludovic Orban a atras atenţia că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus poate să ducă la noi restricţii.

“Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane care au fost diagnosticate pozitiv într-o zi nu este bine să formulezi judecăţi de valoare, opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai multă atenţie ceea ce se va întâmpla. Îndemnul meu către români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respectaţi distanţa fizică de protecţie sanitară! Nu interacţionaţi de aproape cu oamenii! Este adevărat că în aer liber nu eşti obligat să porţi mască, dar dacă nu porţi mască, am văzut locuri în care erau oamenii unul lângă altul, nepurtând mască, în parcuri şi în alte zone. Dacă nu purtaţi mască, feriţi-vă să interacţionaţi de aproape cu alţi oameni care vă pot transmite virusul şi cărora le puteţi transmite virusul în cazul în care sunteţi infectaţi”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa: România TV

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: