Connect with us

Politica

(VIDEO) Detalii inedite despre pensiile speciale, explicate de deputatul Mircea-Titus Dobre

Tatian Iorga

Publicat

la

Deputatul de Constanța al Pro România, Mircea Dobre, consideră că ceea ce s-a votat în Parlament în legătură cu pensiile speciale este de un penibil ieșit din comun. Parlamentarul constănțean, fost ministru al Turismului a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că datele reale ale pensiilor de serviciu, numite și pensii speciale, relevă adevărata dimensiune a pensiilor speciale și cât la sută s-a tăiat cu adevărat.

„Vorbim de categoriile care au rămas fără pensii speciale. Sunt parlamentarii, din care 0,34% sunt deputați și 0,15% reprezintă senatorii, atâta reprezintă procentul din pensiile speciale, judecătorii plus procurorii, cu un procent de 8,4%, adică 3.929 de persoane, foștii președinți ai României, cu un impact bugetar de 0,01%, președinții de Consilii Județene, vicepreședinții de Consilii Județene, primari și viceprimari, judecătorii Curții Constituționale, membrii Curții de Conturi cu un impact bugetar de 0,3%, 607 persoane, Avocatul Poporului, funcționarii publici parlamentari, cu un impact bugetar de 0,27% din fondul de pensii speciale, Corpul Diplomatic Consular, cu un impact bugetar de 0,34%, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al Parchetelor de pe lângă acestea, cu un impact bugetar de 0,6%, personalul care funcționează în cadrul Institutului Național de Expertiză Criminalistică și personalul aeronautic civil și profesionist din aviația civilă, cu un impact de 1,38%, 1.436 de persoane“, a spus Mircea-Titus Dobre.

Domnul cu batistuța!

Deputatul a ironizat actuala conducere a PNL, cu referire directă la europarlamentarul Rareș Bogdan, care a promis că, imediat după preluarea guvernării, PNL va elimina pensiile speciale, adică toate, fără excepție.

„Este un domn cu batistuță la sacou, pe numele lui Rareș Bogdan, care spunea că, în momentul în care PNL va veni la guvernare, va abroga aceste speciale în MAXIM 30 de zile. Nu sunt 30 de zile, pentru că la ora actuală au rămas în plată, dacă această lege va trece de CCR, deși nu cred, și va fi promulgată, 178.168 de pensii speciale. Deci, sunt abrogate foarte puține. Cei le vor primi în continuare sunt din MAI, MApN, SRI și tot ceea ce înseamnă instituții de siguranță națională“, a punctat Dobre.

„Trebuie o impozitare suplimentare a tuturor pensiilor speciale“ 

Deputatul a notat că este foarte convins că legea de abrogare a unor pensii speciale nu va trece de CCR, pentru că există o decizie a aceleiași instituții din 2010 și care spune foarte clar că nu se poate aplica această măsură (de abrogare a pensiilor speciale, n.r.) pentru magistrați, adică judecătorii, magistrații Curții Constituționale și chiar membrii Curții de Conturi.

„O altă problemă pe care CCR a mai spus-o și pe alte proiecte de acte normative este principiul bicameralismului. Aduc aminte că această lege a trecut tacit de Senat, nu s-a făcut niciun fel de modificări. Asta înseamnă că toate modificările de o complexitate foarte mare au fost realizate de către Camera Deputaților. Drept urmare, acest lucru este încă un as în mâneca judecătorilor CCR pentru a respinge actul normativ. Vedem în spațiul public acuzele PSD-ului sau PNL-ului, ba că unul a fost inițiatorul, ba că altul a fost împotrivă, trebuie subliniat faptul că autorii acestei legi a pensiilor speciale sunt Valeriu Stoica, primul, iar a doua este Alina Gorghiu, ambii membri de bază ai PNL. Dânșii au fost inițiatorii acestor tipuri de legi. Au deschis, bineînțeles, o cutie a Pandorei, pe care, la un moment dat, nu o mai stăpânești pentru că am ajuns în situația în care un fost magistrat, care la un moment dat a fost și director de penitenciar, încasează o pensie de 74.000 de lei, lunar. Dacă facem un calcul, ținând cont că în 2005 lua 34.000 de lei, din 2005 și până în prezent sunt aproximativ 2 milioane de euro încasate de acest cetățean. 74.000 de lei înseamnă 1.000 de pensii minime în plată, la ora actuală. Deci, acest cetățean ia 1.000 de pensii pe lună. Nu putem să rămânem în această situație și de aceea trebuie venit cu soluții. Soluția pe care cele două partide mari, PSD și PNL, care s-au bătut cu cărămida în piept că au votat pensiile speciale, trebuiau să întoarcă proiectul la comisiile de specialitate și să vină mai apoi cu un proiect care să meargă pe o impozitare suplimentară a acestor pensii. Bineînțeles că nu au făcut-o ci au preferat să meargă pe un populism penibil“, a mai spus Dobre.

Comments

comments

Politica

Deputatul USR Iulian Bulai, despre Eminescu: „Dacă ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, La mulţi ani, Mihai!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, deputatul USR de Neamţ Iulian Bulai, afirmă, într-o postare pe Facebook, că, dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale, ar fi desfiinţat inspectoratele şcolare, ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentur a ajunge mai repede de la Iaşi la Viena.

” Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi:

– ar fi semnat pentru “Fără penali în funcții publice”.

– ar fi eliminat pensiile speciale.

– ar fi desființat inspectoratele școlare, pe care le știa bine.

– ar fi vrut să construim mai repede autostrada A8, pentru a ajunge mai repede de la Iași la Viena.

– ar fi reformat radical TVR, SRR și CNA.

La mulți ani, Mihai!

Mulțumim pentru moștenirea primită de la tine!”, a scris Bulai.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la neşterea poetului Mihai Eminescu şi este celebrată Ziua Culturii Naţionale.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președinte CJ Constanța, Mihai Lupu, cheamă ONG-urile la discuții

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, îi invită pe reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale de pe raza județului Constanța la o întâlnire oficială pentru identificarea și demararea unei colaborări pentru realizarea unor proiecte comune care să vină în sprijinul locuitorilor din județul nostru.

„Îmi doresc să continui seria de întâlniri, pe care am demarat-o odată cu întrevederea de lucru cu rectorii și președinții senatului universităților din Constanța, și cu reprezentanții Organizațiilor Non Guvernamentale din Constanța. Avem proiecte de cercetare împreună cu mediul academic, care vor duce la valorificarea și fructificarea acestora și dorim să dezvoltăm proiecte similare și cu societatea civilă constănțeană. Suntem deschiși la propunerile venite din partea ONG-urilor și vom acorda tot sprijinul nostru pentru elaborarea și implementarea proiectelor cu impact asupra locuitorilor din județul Constanța”, a declarat Mihai Lupu.

Evenimentul se va desfășura în 25 ianuarie 2021, începând cu ora 11:00, în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, cu respectarea tuturor normelor de siguranță epidemiologice în vigoare. Toate Organizațiile Non Guvernamentale care doresc să participe la această întâlnire vor desemna un singur reprezentant și vor putea accesa formularul de înscriere online, pe site-ul Consiliului Județean Constanța, la următorul link: http://www.cjc.ro/sectiune.php?s=215.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele USR Constanța, Remus Negoi: „Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Organizației Județene Constanța a USR, senatorul Remus Negoi, îl critică dur pe primarul comunei Agigea, Maricel Cîrjaliu pentru tertipurile la care apelează pentru a controla activitatea Consiliului Local.

„Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi – votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist! Am discutat îndelung cu președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, cu prim-vicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Dumnealor m-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USRPLUS și 2 consilieri PNL. De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!“, a declarat Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: