Connect with us

Administratie

Problema parcărilor din municipiul Constanța, între strategie și posibilitățile orașului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Politica de parcare a municipiului Constanţa a fost dezbătută în cadrul unei ședințe a Forumului de Mobilitate Urbană Durabilă organizată zilele trecute de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța”, în colaborare cu Primăria Constanța, Universitatea Ovidius, Portul Constanța și Centrul European pentru Dezvoltare.

Documentul elaborat și prezentat va sta la baza politicii de parcare a Constanței emisă de municipalitate, strategie care va fi supusă dezbaterii publice.

„Noi dorim să sprijinim municipalitatea în adoptarea unui astfel de document strategic care să reglementeze problema parcărilor cu care se confruntă municipiul Constanța. Aceasta este una dintre măsurile proiectului PORTIS implementat la nivelul municipiului Constanța prin programul CIVITAS Horizon 2020. Am propus câteva măsuri realiste și rezonabile în raport cu posibilitățile pe care le are municipiul Constanța“, a declarat coordonatorul ADI ZMC, Adrian Crăciun.

Comments

comments

Administratie

Iohannis, mesaj pentru Orban: „Guvernul să-și asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că dacă proiectele de lege pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi nu vor trece de Parlament, atunci Guvernul ar trebui să își asume răspunderea.

„Eu îmi doresc ca primarii să fie aleși în două tururi (…)  Știu ca sunt diferite initiațive legislative, dacă nu se realizează cred că ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii în Parlament”, a declarat Iohannis.

PSD și UDMR vor susține o  moțiune de cenzură dacă Guvernul își asumă răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Podețele din Parcul Tăbăcărie, în proces de reabilitare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța ne anunță că angajații Direcției Gestionare Servicii Publice au început, săptămâna trecută, lucrările de reparații la podețul suspendat aflat în apropierea Lacului Tăbăcărie.

„Muncitorii înlocuiesc elementele metalice degradate, curăță și vopsesc toate componentele metalice, schimbă podina din lemn degradată și refac tencuiala elementelor din beton. În paralel, zilele următoare va intra în reabilitare și podețul pietonal de la intrarea în Satul de Vacanță. Aici se vor executa lucrări de schimbare a balustradei și de curățare și reparații a elementelor din beton. Lucrările se derulează în ritm alert, astfel încât până la sfârșitul lunii ambele podețe să poată fi date în folosință. Primăria Municipiului Constanța recomandă locuitorilor orașului, în special copiilor, să manifeste atenție sporită în zona în care se desfășoară lucrările“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

De Crăciun, 11.600 de cărți au fost pregătite pentru copiii și cadrele didactice din orașul Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva zile v-am informat că Moș Crăciun a venit special din Laponia pentru a-i bucura pe copiii din Ovidiu și localitățile învecinate.

Detalii despre acest eveniment găsiți în textul de mai jos, care a fost postat în urmă cu câteva zile în paginile ziarului ordinea.ro. 

(Foto) Moşul a ajuns în oraşul Ovidiu, unde a fost inaugurat Târgul de Crăciun

Atunci scriam despre cadourile achiziționate de către primăria orașului pentru toți elevii și cadrele didactice, dar fără a da prea multe detalii despre acestea.

Acum vă putem spune cum anume s-a ajuns la oferirea de cărți pentru toată lumea. S-a plecat de la ideea că anul acesta a fost declarat ”anul cărții”. Este important de amintit că, încă de când a fost desemnat drept primar al orașului Ovidiu, George Scupra și-a propus o strategie pe care puțini aleși o promovează: aceea de a aduce un plus de educație tuturor. Iar acest lucru l-a demonstrat prin toate activitățile și proiectele susținute de Primăria Ovidiu în domeniul cultural. 

Tocmai din aceste considerente, anul acesta a luat decizia ca toți copiii, începând cu cei de gradiniță și până la cei din clasa a XII-a (aproximativ 1800 de copiii) să primească cărți și dulciuri. Și să nu vă imaginați că s-a cumpărat câte o carte pentru un copil. Nu! Fiecare copil va primi câte o cutie personalizată, în care sunt câte mai multe cărți (între 5 și 6 cărți) educative și dulciuri. 

Pentru fiecare categorie de vârstă au fost alese cărți educative, care să îi ajute pe elevi în susținerea examenelor, dar și cărți de literatură universală. Prețul unui pachet este de 50 lei. Este important de menționat că toate cărțile au fost alese în colaborare cu Editura Litera.

Pentru copiii de la grădiniță și cei din clasele I-IV, cadourile vor fi date la casa lui Moș Crăciun, iar pentru restul vor fi distribuite pe clase.

Cărți au fost pregătite și pentru cadrele didactice și personalul auxiliar de la grădinițe, școli și liceu din toate localitățile orașului Ovidiu (Ovidiu, Poiana și Culmea). Este vorba despre 170 de pachete cu cărți – Istoria României și a Moldovei. 

Zilnic sunt programați copii pe clase la casa lui Moș Crăciun – acolo, cei mici pictează, scriu scrisoarea Moșului în atelierul de creație, apoi  primesc cadoul și fac poze cu Moș Crăciun. De asemenea, fiecare copil primește gratuit o poză și se distrează câte o oră în parc, dându-se în trenuleț și în carusel.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: