Connect with us

Actual

Produse alimentare de aproape 60.000 de lei au fost retrase de la vânzare

Publicat

la

 

DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor. Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 20.11.2017 – 03.12.2017, s-au materializat prin verificări la 270  de obiective: 2 unități de tăiere, 4 unități procesare lapte, 7 centre prelucrare lapte, 1 centru colectare pește, 4 unități procesare produse proaspete din pescuit, 2 centre ambalare ouă, 1 unitate procesare produse din carne, 1 unitate carne preparată, 1 unitate procesare pește, 1 punct de debarcare pește, 2 măcelării, 6 carmangerii, 16 depozite alimentare, 3 pescării, 32 restaurante, 3 braserii, 14 unități tip fast food, 1 catering, 2 pizzerii, 2 snack baruri, 46 magazine alimentare, 42 super/hipermarket – uri, 21 laboratoare cofetărie/patiserie, 8 Circumscripții sanitare veterinare de asistență, 9 exploatații profesionale, 2 unități farmaceutice, 2 centre colectare animale vii, 1 FNC, 4 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 4 unități de fabricare vin, 6 unități de comercializare produse congelate, 9 depozite seminţe consum, 6 unități de reambalare, 1 unitate de morărit, 1 unitate fabricare ceai, 2 unități de produse zaharoase, 1 unitate de cereale extrudate. În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  7 (șapte) sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7000 de lei.  Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 3577 de kg, lapte şi produse lactate – 946 de kg,  peşte şi produse din peşte – 715 de kg, ouă – 17 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 55.973 de lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Bărbat prins băut la volan în Lumina

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, un bărbat din comuna Lumina a fost prins beat la volan. Transportat la spital, acesta a refuzat să i se preleveze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 1.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, în localitatea Lumina, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În această cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari, prins la volan fără permis de conducere

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, polițiștii din Năvodari au constatat o infracțiune la regimul rutier, comisă de un tânăr.

Potrivit reprezentanților Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii au identificat un bărbat, de 19 ani, care a condus un autoturism pe strada Rândunelelor din orașul Năvodari, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Tânărul s-a ales cu dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier în Corbu de Jos. O copilă de numai doi ani și-a pierdut viața

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 18.25, în  localitatea Corbu de Jos, pe strada I.L. Caragiale a avut loc un grav accident rutier.

O fetiță de numai doi ani, care se afla pe stradă, a fost accidentată de un autoturism și a rămas inconștientă. La fața locului au fost direcționate de urgență mai multe echipaje de intervenție, respectiv un SMURD B, un SMURD C și un Saj.

De asemenea, au ajuns și polițiști ai Serviciului Rutier pentru a stabili concret cum a avut loc acest accident rutier.

În jurul orei 18.35, echipajele de intervenție au început protocolul de resuscitare, pe care l-au efectuat zeci de minute.

Din nefericire, copila a fost declarată decedată.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: