Connect with us

Politica

Proiect avizat de parlamentari. Excesul de viteză în trafic, aspru pedepsit!

Published

on

proiect viteza trafic Marian Crusoveanu

Proiectul legislativ, prin care se pedepsește aspru excesul de viteză în trafic, a fost avizat de Comisia de Transport, anunță deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.

“Acest act normativ are în vedere modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/ 2002, privind circulația pe drumurile publice, suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 180 de zile pentru depășirea vitezei cu mai mult de 100 km/h și aplicarea amenzii prevăzute în clasa a IV-a de sancțiuni. Responsabilitatea este un element esențial de siguranță atunci când ne urcăm la volan, nu numai pentru noi, dar și pentru ceilalți participanți în trafic. Conform informațiilor oficiale prezentate de Inspectoratul General al Poliției Române, în anii 2021 și 2022, peste 20% din totalul accidentelor rutiere au avut loc din cauza nerespectării regimului legal de viteză. De asemenea, doar în anul 2022 au fost aplicate peste 420.000 de sancțiuni privind nerespectarea regimului legal de viteză. Consecințele unui astfel de comportament în trafic pot fi grave și pot duce chiar la pierderea de vieți omenești. Am inițiat acest proiect legislativ, alături de colegii parlamentari, ca o formă de prevenție și responsabilizare a conducătorilor auto în vederea respectării, în totalitate, a regimului de viteză”, scrie parlamentarul constănțean pe contul său de Facebook.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!