Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Politica

Proiect de lege: Poliția, obligată să folosească radarul doar în mașini inscripționate

Published

on

marian crusoveanu

Deputatul constănțean Marian Crușoveanu (PNL) spune că a semnat proiectul de lege prin care se propune ca autovehiculele folosite pentru controlul traficului, echipate cu dispozitive de măsurare a vitezei, să fie poziționate în mod vizibil și să prezinte însemnele distinctive ale Poliției Rutiere.

„Mai mult, este interzisă utilizarea acestor dispozitive în mașini neinscripționate și folosite de polițiștii care nu poartă uniforme cu însemnele corespunzătoare, pentru mașinile dotate cu radare, folosite, atât în mișcare, cât și staționar. De asemenea, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor sunt atribuțiile directe ale polițiștilor rutieri sau, în cazul punctelor de frontieră, ale polițiștilor de frontieră, care sunt obligați să poarte uniforme cu însemne distinctive. În loc ca participanții în trafic să fie vânați, mai bine sunt responsabilizați, în vederea adoptării unei atitudini corecte și civilizate în trafic. Eu susțin necesitatea unei discipline în trafic, promovând educația rutieră în detrimentul unei aplicări excesive a legii.“, notează Marian Crușoveanu.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat anul trecut și află în analiză, în comisiile de specialitate din cadrul Camerei Deputaților.

n

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions