Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Proiect deputat Cristina Dumitrache: românii vor primi un tichet verde pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Published

on

Deputatul de Constanța al PSD Cristina-Ileana Dumitrache a declarat că, în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Mediu din Camera Deputaților, împreună cu senatorul Vasile Dîncu, a inițiat  un proiect legislativ ce stabilește regimul juridic privind instituirea, emiterea și funcționarea tichetului verde pe teritoriul României. Tichetul verde vine în sprijinul populației și reprezintă un mod de încurajare și stimulare atât pentru persoanele fizice, cât și juridice, operatori economici, producători sau deținători de deșeuri pentru colectarea separată și predarea deșeurilor reciclabile. România are nevoie de o lege pentru un mediu mai sănătos în care deșeurile nu mai sunt o problemă iar costurile pentru sortarea și transportul acestora se reduc considerabil, spune deputatul constănțean.

Concret, orice persoană fizică sau juridică care va implementa colectarea selectivă a deșeurilor va primi aceste tichete verzi ce vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de bunuri și servicii creând astfel mediul propice pentru o selectare a deșeurilor reciclabile făcută în mod corect, responsabil și în concordanță cu normele europene pe acest segment.

„Tichetul verde va institui un alt mod de viață orientat către schimbarea conduitei privind gestionarea deșeurilor și către un mediu sănătos. Le mulțumesc tuturor colegilor parlamentari care au semnat pentru susținerea acestui act normativ.“, a declarat Cristina Dumitrache.

Proiectul își va începe desfășurarea procesului legislativ în noua sesiune parlamentară din septembrie.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions