Connect with us

Actual

Proiect european implementat la Liceul Tehnologic “Lazăr Edeleanu” din Năvodari

Published

on

Programul.E.P.A.S in Liceul Tehnologic ” Lazăr Edeleanu ” Năvodari este implementat la un liceu din Năvodari.

Începând cu luna Februarie 2022, Liceul Tehnologic ” Lazăr Edeleanu ” Năvodari a intrat în programul de candidatură E.P.A.S, dorind să obțină titulatura de Școală Ambasador a Parlamentului European.

Programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS) își propune să îi familiarizeze pe elevii de liceu și pe cei din școlile profesionale provenind din medii educaționale, sociale și geografice diferite, în legătură cu democrația parlamentară europeană, cu rolul Parlamentului European și cu valorile europene.

Programul le oferă elevilor ocazia de a-și înțelege drepturile în calitate de cetățeni ai UE și de a învăța despre modul în care pot participa activ la viața democratică a Uniunii Europene.

Advertisement

Instituția noastră a organizat o serie de evenimente de educare în acest spirit și de informare a ambasadorilor juniori, dar și de răspândire a valorilor și drepturilor europene în rândul celorlalți elevi din liceul nostru. Seria de activități culminează cu evenimentele dedicate Zilei Europei, printre care enumărăm : ” Oportunități pentru tineri”,Treasure Hunt”,Sesiune de dezbateri” și “Competiție de eseuri”.

În urma evaluării din luna Mai, se va decide adăugarea instituției noastre pe harta Școlilor Ambasador ale Parlamentului European.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement