Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Proiect NASA derulat în Universitatea Ovidius. Ce activități de cercetare au loc în cea de-a doua etapă

Published

on

universitatea ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), derulează, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Michigan (SUA), drept coordonator, Universitatea de Stat South Dakota (Statele Unite ale Americii) și Universitatea din București, proiectul de cercetare finanțat de National Aeronautics and Space Administration (NASA): „Institutional Forcings on Agricultural Landscapes in Post-Socialist Europe: Diachronic Hotspot Analysis of CAP Influences on Agricultural Land Use in Romania 2002-2024”, Grant Number: 80NSSC23K0535, cu desfășurare în perioada 2023-2026.

A doua etapă a proiectului continuă cercetările de teren realizate anul trecut în județele din sudul României și include, de această dată, județele Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș. În activitățile de cercetare, ce vor fi derulate în perioada 26 iunie – 7 iulie 2024, alături de echipa de cadre didactice de la universitățile partenere, sunt implicați, pentru realizarea de chestionare cu localnicii pe tema activităților agricole, și 11 studenți din cadrul FSNSA, de la programele de studii de licență (specializările Geografie, Geografia Turismului, Ecologie și Protecția Mediului, Agricultură) și master (Geografie aplicată și evaluarea resurselor turistice – GAERT).

”Analizele urmăresc schimbările produse în utilizarea terenurilor și în practicile agricole din România sub influența utilizării fondurilor europene, evidențiind impactul accesării de noi tehnologii în derularea activităților agricole și dezvoltarea afacerilor în agricultură.”, precizează prof. univ. dr. Igor Sîrodoev, directorul de proiect din partea UOC.

În cadrul deplasărilor de teren prevăzute în vestul țării, echipa de cercetare va purta discuții și cu reprezentanți ai instituțiilor cheie din domeniul agriculturii, în special din cadrul direcțiilor agricole județene, direcțiilor județene de statistică, agențiilor de dezvoltare regională și consiliilor județene.

Informații suplimentare despre proiect sunt disponibile la adresa web NASA dedicată programelor de cercetare din domeniul analizei utilizării terenurilor: https://lcluc.umd.edu/projects/institutional-forcings-agricultural-landscapes-post-socialist-europe-diachronic-hotspot.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions