Connect with us

Politica

Proiect pentru siguranța elevilor. Microbuzele școlare ar putea avea limitator de viteză

Published

on

Parlamentarii USR Denisa Neagu, Silvia Dinică și Pollyanna Hangan au depus un proiect de lege prin care se introduc mai multe reglementări de siguranță pentru autobuzele și microbuzele școlare:

Instalarea unui limitator de viteză a vehiculului pentru a preveni depășirea vitezei legale;

Vopsirea autovehiculelor care transportă elevi cu o culoare ușor de remarcat în trafic, pentru o mai mare vizibilitate mai ales în condiții meteo nefavorabile, dar nu numai.

Inițiatorii spun că instalarea unui sistem de monitorizare GPS în timp real a rutelor, precum și a unei camere de supraveghere care să filmeze în interiorul și în exteriorul autovehiculului.

Advertisement

„România avea, în decembrie 2019, aproape 4.300 de microbuze și autobuze școlare. Modificarea acestora, respectând reglementările proiectului USR, ar însemna o cheltuială de la bugetele locale ale primăriilor de aproape 9,2 milioane de lei.“, spun cei de la USR.

Inițiativa USR vine înainte ca România să achiziționeze 3.200 de microbuze școlare verzi prin PNRR. Pentru ca noile autobuze și microbuze școlare să aibă deja aceste dotări, proiectul USR trebuie să fie adoptat de Parlament înainte de realizarea acestei achiziții.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement