Politica

Proiect. Rate la casă cu bani de la stat pentru polițiști și militari. Vezi condițiile

mart. 20, 2018 Mihaela Tîrpan

Poliţistii şi militarii şi-ar putea plăti rata la casă cu bani de la stat, conform unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor.

Cadrele militare, dar și polițiștii aflați la prima numire în funcție sau nevoiți să se mute în interes de serviciu și care contractează un credit imobiliar sau ipotecar vor putea beneficia de plata parțială sau chiar totală a ratei împrumutului, se arată într-un proiect de act normativ ce a primit chiar astăzi votul final la Camera Deputaților.

Concret, polițiștii și cadrele militare care au fost numite în prima funcție sau care au fost mutate în interes de serviciu într-o altă localitate decât cea de domiciliu, iar soțul sau soția nu dețin o locuință în acea localitate, cărora nu li se poate asigura un spațiu de locuit corespunzător și care au contractat un credit ipotecar sau imobiliar vor primi o compensație pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata împrumutului contractat. Asta se arată în documentul aprobat de deputați. De precizat că, această compensație lunară se acordă pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului și doar pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.

Mai mult, cadrele militare vor putea beneficia de aceasă măsură, conform propunerii legislative, și în cazul în care sunt mutate într-o garnizoană din localitatea de domiciliu, dar care nu dețin, nici ele și nici soțul sau soția, o locuință proprietate personală în respectiva localitate.

În prezent, militarii și polițiștii mutați în interesul serviciului în altă localitate decât cea în care își au domiciliul sau sunt la prima numire în funcție și nu au o locuință în orașul în care s-au mutat primesc o compensație pentru plata chiriei, potrivit avocat.net.

Senatul este cameră decisivă pentru acest proiect.

Prevederile proiectului legislativ NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Senat, promulgat de către președintele României şi publicat în Monitorul Oficial.

 

sursa foto:turnulsfatului.ro

Comments

comments