Connect with us

Politica

Proiect. Supraveghere video OBLIGATORIE pe toate drumurile forestiere

Published

on

Un proiect legislativ inițiat de liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, prevede obligativitatea supravegherii video a drumurilor forestiere, cu sisteme tehnice de monitorizare și înregistrare, dar şi introducerea unor acţiuni de control în fondul silvic, din partea jandarmeriei, ca urmare a efectuării acestei supravegheri video. Proiectul mai prevede și sancţionarea deteriorării, distrugerii sau furtului sistemelor de supraveghere video a drumurilor forestiere, notează profit.ro.

”În ultimii ani au fost iniţiate modificări legislative pentru stoparea tăierilor ilegale şi au fost create instrumente al căror scop este protejarea pădurilor. Cu toate acestea, nu putem spune ca fenomenul tăierilor ilegale a fost eradicat si este nevoie in continuare de adoptarea unor masuri în vederea sporirii controlului asupra circulaţiei materialelor lemnoase”, afirmă inițiatorul.

Ca urmare, Alfred Simonis arată că propunerea sa legislativă a apărut ”din dorinţa de a asigura integritatea fondului forestier, prevenirea tăierilor şi sustragerilor ilegale de material lemnos prin organizarea de măsuri specifice”.

Astfel, dacă în prezent, proprietarii de păduri sunt obligați să asigure paza pădurii împotriva tăierilor ilegale de arbori, scriu jurnaliștii de la profit.ro, conform proiectului, ”pentru supravegherea transporturilor de masă lemnoasă şi urmărirea trasabilităţii lemnului reeoltat din pădure, proprietarii de păduri sunt obligaţi să asigure supravegherea video a drumurilor forestiere, cu sisteme tehnice de monitorizare/înregistrare”.

INFO! Fondurile pentru achiziţionarea şi montarea sistemelor tehnice de monitorizare/înregistrare vor fi asigurate prin bugetul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură.

În același timp, conform unui alt articol din proiect, unităţile de jandarmerie vor participa la monitorizarea supravegherii video a drumurilor forestiere şi execută acţiuni de control a circulaţiei materialelor lemnoase. De asemenea, deteriorarea, distrugerea sau furtul sistemelor tehnice de monitorizare/înregistrare video a drumurilor forestiere vor constitui contravenții silvice și vor fi sancționate cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!