Conecteaza-te cu noi

Administratie

Proiect USR. Constanța ar putea avea primul bazin didactic de înot

Published

on

proiect bazin de inot

Consilierii USR Constanța au luat inițiativa de a introduce un amendament în proiectul bugetului local pentru 2023 de construire a unui bazin didactic de înot. Proiectul a fost votat şi, astfel, va fi alocată suma de 150.000 de lei pentru elaborarea documentației tehnico – economice.

„În momentul de față, municipiul nostru nu are un bazin didactic de înot şi nici nu se află printre orașele ce vor beneficia de o astfel de achiziție din fondurile Companiei Naționale de Investiții. Consilierii USR Constanța au luat inițiativa de a introduce un amendament în proiectul Bugetului Local pentru 2023 de construire a unui astfel de bazin şi în oraşul nostru. Proiectul a fost votat şi, astfel, va fi alocată suma de 150.000 de lei pentru elaborarea documentației tehnico – economice. Este un prim pas pentru ca acest proiect să devină realitate. Bazinul ar urma să fie construit în perimetrul unei unități de învățământ din oraş.

Un bazin didactic de înot oferă o zonă controlată pentru oricine dorește să practice acest sport, mai ales pentru copii. Un astfel de bazin poate fi dotat cu echipamente de siguranță şi de acces pentru toate categoriile de vârstă sau persoane cu dizabilităţi, cum ar fi scări, rampe și dispozitive flotante, ce fac ca experiența de practicare a înotului să fie mult mai agreabilă şi mai sigură.

Înotul poate fi o activitate distractivă și antrenantă pentru cei mici și poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea stresului. Prin urmare, accesul la un bazin didactic poate fi un factor important în procesul de învățare.“, spun cei de la USR.

Advertisement

Consilierul local al USR Mihai Ochiuleț spune că bazinul ar putea fi construit în incinta anexei Școlii nr. 8 situată pe strada Corbului nr. 2 A, sau în curtea Școlii generale nr. 37 din cartierul Km 4 – 5.

Piscina propriu zisă trebuie să aibă dimensiunile de 15,40 m lățime, pentru a asigura 6 culoare de înot, 25,02 m lungime și 1,80 m adâncime, se arată în proiect.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions