Actual Slide

Proiecte private. Parcare inteligentă în piațeta Cazino din Mamaia și două minihoteluri

mart. 02, 2018 Adrian Cârlescu

O societate care deține o terasă cunoscută în piațeta Cazino din stațiunea Mamaia face demersuri pentru a obține aprobările necesare în vederea construirii unui hotel de două etaje, cu restaurant la parter. Demersurile durează din 2015, însă chiar și la momentul de față Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din Primăria Constanța analizează documentația necesară emiterii unui PUD.

Teo Doi SRL deține în piațeta Cazino un teren de 539 de metri pătrați, cumpărat în anul 2004, și o construcție cunoscută sub numele Terasa Gran Caffe. Localul este celebru pentru serile de karaoke. Proprietarul, pe numele său Ildis Teofic, vrea să construiască pe teren un imobil cu demisol, parter și două etaje, în locul actualei terase. La parter, ar urma să funcționeze, în principal, un restaurant de 250 de metri pătrați, cu 80 de locuri la masă. Pentru etaje este prevăzută funcțiunea de hotel cu 21 de camere și 42 de locuri de cazare. Pentru a îndeplini condițiile pentru staționarea autoturismelor, Teo Doi SRL propune înființarea unor parcaje la sol, dar și amplasarea unei parcări supraejataje, de tip Mutrade BPD Puzle. Este vorba de o soluție cunoscută popular și sub numele de parcare inteligentă. Aceasta va avea o capacitate de 18 locuri. Utilajul care permite parcarea inteligentă a mașinilor va ocupa 6 locuri de parcare la sol. Pentru amplasare, este necesară construirea unei cuve de beton cu o adâncime de 2 metri față de cota zero a terenului. Parcarea inteligentă va avea înălțimea de 6,5 metri, din care 2 metri în subteran și 4,5 metri suprateran. Practic, vor fi câte șase locuri de parcare, dispuse pe trei nivele.

De cealaltă parte a piațetei Cazino, o altă societate comercială, pe numele ei Nova Company SRL, așteaptă de ani de zile aprobarea de a ridica o construcție similară, cu restaurant la parter și două etaje cu regim hotelier. Trebuie să menționăm că aceste construcții vor fi mai scunde decât Cazinoul, așa cum reiese din documentația disponibilă pe site-ul Primăriei Constanța (vezi aici).

Comments

comments

Adrian Cârlescu

About The Author

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.