Connect with us

Actual

Proiecte private. Parcare inteligentă în piațeta Cazino din Mamaia și două minihoteluri

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

O societate care deține o terasă cunoscută în piațeta Cazino din stațiunea Mamaia face demersuri pentru a obține aprobările necesare în vederea construirii unui hotel de două etaje, cu restaurant la parter. Demersurile durează din 2015, însă chiar și la momentul de față Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din Primăria Constanța analizează documentația necesară emiterii unui PUD.

Teo Doi SRL deține în piațeta Cazino un teren de 539 de metri pătrați, cumpărat în anul 2004, și o construcție cunoscută sub numele Terasa Gran Caffe. Localul este celebru pentru serile de karaoke. Proprietarul, pe numele său Ildis Teofic, vrea să construiască pe teren un imobil cu demisol, parter și două etaje, în locul actualei terase. La parter, ar urma să funcționeze, în principal, un restaurant de 250 de metri pătrați, cu 80 de locuri la masă. Pentru etaje este prevăzută funcțiunea de hotel cu 21 de camere și 42 de locuri de cazare. Pentru a îndeplini condițiile pentru staționarea autoturismelor, Teo Doi SRL propune înființarea unor parcaje la sol, dar și amplasarea unei parcări supraejataje, de tip Mutrade BPD Puzle. Este vorba de o soluție cunoscută popular și sub numele de parcare inteligentă. Aceasta va avea o capacitate de 18 locuri. Utilajul care permite parcarea inteligentă a mașinilor va ocupa 6 locuri de parcare la sol. Pentru amplasare, este necesară construirea unei cuve de beton cu o adâncime de 2 metri față de cota zero a terenului. Parcarea inteligentă va avea înălțimea de 6,5 metri, din care 2 metri în subteran și 4,5 metri suprateran. Practic, vor fi câte șase locuri de parcare, dispuse pe trei nivele.

De cealaltă parte a piațetei Cazino, o altă societate comercială, pe numele ei Nova Company SRL, așteaptă de ani de zile aprobarea de a ridica o construcție similară, cu restaurant la parter și două etaje cu regim hotelier. Trebuie să menționăm că aceste construcții vor fi mai scunde decât Cazinoul, așa cum reiese din documentația disponibilă pe site-ul Primăriei Constanța (vezi aici).

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Un constănțean a vrut să introducă în țară zeci de parfumuri din Turcia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă ilegal în țară parfumuri în valoare de aproximativ 30.000 de lei, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 13.12.2018, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, lucrătorii noștri au descoperit ascunse în bagajul personal al cetăţeanului român S.E., în vârstă de 53 de ani, cu domiciliul în municipiul Constanţa, 45 flacoane cu parfum, ce purtau însemnele unei mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat parfumurile din Turcia, cu scopul de a le comercializa în România, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Produsele, în valoare de aproximativ 30.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Năvodari: Bărbat reținut pentru că și-a bătut nevasta! Aceasta l-a reclamat la poliție

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, o tânără din Năvodari a fost bătută de soțul ei. În urma bătăii primite, femeia – care are numai 23 de ani -s-a dus glonț la poliție și a depus plângere împotriva bărbatului.

Urmare a acestei reclamații, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au probat activitatea infracțională a soțului acesteia, în vârstă de 24 de ani, care este acuzat că și-a agresat soția în zilele de 25 noiembrie și 12 decembrie a.c.

Polițiștii l-au reținut pe bărbatul în cauză, domiciliat în orașul Năvodari, pe o perioadă de 24 de ore și îl vor prezenta pe data de 13 decembrie a.c. instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cel în cauză a fost introdus în C.R.A.P. al IPJ Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un recidivist liberat recent din penitenciar, reținut pentru șantaj! Vezi de făcuse

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 12 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța au realizat un flagrant, în zona Gării C.F.R. din Constanța, în urma unei sesizări primite de la o tânără, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Brăila, care primise amenințări de la un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Constanța.

Respectivul bărbat îi ceruse persoanei vătămate, în mod insistent, întreținerea de relații sexuale, după ce discutaseră în prealabil pe o rețea de socializare. Flagrantul a fost realizat în jurul orei 14.00, iar în urma probatoriului administrat în cauză, polițiștii constănțeni l-au reținut pe o perioadă de 24 de ore pe bărbat, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj, fiind introdus în arestul IPJ Constanța.

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii constănțeni îl vor prezenta în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Bărbatul în cauză este recidivist, fiind liberat din penitenciar la data de 23.10.2018, după ce fusese condamnat la 2 ani închisoare cu executare pentru comiterea unei alte infracțiuni de șantaj.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: