Connect with us

Societate

Proiectul Polaris – Ecogrădinița. Copiii de la Grădinița 33 au făcut paradă cu costume din materiale reciclabile

Published

on

educatie ecologica

Ieri, în cadrul proiectului educațional “Ecogrădinița”, preșcolarii de la Grădinița cu program prelungit nr. 33 din Constanța au învățat să colecteze separat și ne-au demonstrat că deșeurilor pot prinde viața, oferindu-ne o parada a costumelor din materiale reciclabile, au precizat reprezentanții Biroului de presă al companiei Polaris M Holding.

Cei peste 200 de copii au confecționat, împreună cu părinții, costume deosebit de frumoase și creative, din diferite materiale reciclabile: carton, hârtie, saci și pungi din plastic sau dopuri. Copiii au defilat cu entuziasm și emoție, costumați în personaje din basme sau desene animate precum prințese, dragoni sau dinozauri.

Activitatea a început cu o lecție despre protejarea mediului, din care copiii au învățat că cel mai important pas în procesul reciclării este colectarea separată și că, prin reciclare, deșeurile se pot transforma în obiecte noi. Pentru a-i ajuta să înțeleagă mai ușor ce înseamnă reciclarea, le-am oferit saci menajeri de culori diferite, galben, verde și albastru, confecționați din folie, la stația de sortare și reciclare.

La finalul activității, toți copiii au fost răsplătiți cu premii.

”Scopul nostru este ca, prin intermediul copiilor, practica colectării separate să ajungă și în cadrul familiei și al prietenilor, pentru că fiecare dintre noi are o datorie față de mediul înconjurator. Copiii trebuie să învețe de mici să fie responsabili, să colecteze separat, să-și strângă jucăriile după ce se joacă sau să stingă becul atunci când ies din cameră. Aceste mici gesturi îi transformă, mai târziu, în adulți responsabili.

Felicitări tuturor pentru implicare și dăruire!”, au menționat reprezentanții companiei Polaris M Holding.

educatie ecologica

educatie ecologica

educatie ecologica

educatie ecologica

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!