Connect with us

Administratie

Proiectul „Tu decizi pentru Constanța“ continuă și în 2023. Viceprimarul Cocargeanu anunță o serie de modificări

Published

on

Proiectul USR, „Tu decizi pentru Constanța“ continuă și în 2023, anunță USR Constanța. Anul trecut, s-a derulat primul program de bugetare participativă din istoria orașului, „Tu decizi pentru Constanța“. Pentru prima dată, constănțenii au putut vota pentru proiecte depuse chiar de cetățeni şi au decis, în mod direct, unde se duc o parte din banii publici. Zece proiecte noi vor fi implementate la nivelul orașului, ca urmare a primei ediții!

Florin Cocargeanu, viceprimar municipiul Constanţa:

„Am analizat ce a mers bine și ce putem schimba, pentru ca întregul proces să fie mult mai accesibil pentru cât mai mulți constănțeni. Astfel, în cursul acestei săptămâmni, am depus proiectul de hotărâre pentru modificarea unor aspecte din cadrul programului. Valoarea maximă pentru un proiect depus este mai mare cu 125.000 de lei față de anul trecut, deci limita va fi de 625.000 de lei cu TVA. Am simplificat procesul de depunere a proiectelor și modalitatea de votare. Pe platforma online a programului nu va mai fi nevoie de încărcarea cărții de identitate. Au fost comasate unele domenii, iar proiectele câștigătoare vor fi primele 8, în ordinea numărului de voturi, indiferent dacă acestea provin din același domeniu. Am modificat componența Comisiei de bugetare participativă, aceasta fiind completată cu încă doi membri din aparatul tehnic al primăriei. Ediția din 2023 a campaniei de bugetare participativă se va desfășura începând cu luna august, urmând ca pentru edițiile viitoare calendarul campaniei să fie definit și publicat în fiecare an de către comisia de bugetare participativă.“

Proiectul se află în consultare publică, iar inițiatorii îi încurajează pe cât mai mulți dintre cetățeni să trimită propuneri și sugestii pentru o mai bună desfășurare a programului din acest an!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta