Conecteaza-te cu noi

Societate

Proiectul ”Un ghiozdan relaxat”, lansat în premieră națională la Techirghiol

Published

on

În cursul zilei de azi, 16 ianuarie, la Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol, a avut loc lansarea proiectului-pilot Un ghiozdan relaxat. Proiectul este o premieră națională și se dorește a deveni un exemplu de bună practică pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța, cu perspectivă de dezvoltare la nivel național.

Un ghiozdan relaxat este inițiativa Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Primăria Orașului Techirghiol. Scopul proiectului este acela de a oferi o alternativă de lucru elevilor, alternativă care să demonstreze că un ghiozdan poate să nu mai fie o povară pentru principalii beneficiari ai educației.

În acest context, Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol avea cadrul necesar pentru implementarea unui astfel de proiect deoarece clasele sunt dotate cu table interactive, dulapuri personalizate pentru fiecare elev și există 50 de tablete.

În aceste condiții, părinții, elevii și cadrele didactice vor putea decide care va fi modalitatea de lucru agreată: fie vor păstra manualele acasă și la școală vor utiliza echipamentele specifice, fie vor lucra acasă cu tabletele și cărțile vor rămâne în sala de clasă.

Advertisement

Proiectul vizează- în primul rând- elevii claselor I- VII pentru care există deja manuale electronice (format pdf), utilizabile cu ajutorul tablelor interactive. În perspectivă se poate discuta despre o extindere a ariei de lucru și la clasele mai mari, acolo unde există disponibilitatea ca informaticienii din unitățile școlare să transpună manualele existente pe suport hârtie în format electronic.

”Apreciem deschiderea autorității locale de a pune în practică această inițiativă a Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Este o colaborare de succes, în beneficiul elevilor. De asemenea, ne dorim ca pe termen lung să identificăm și alte unități de învățământ care ar putea participa la proiect și mizăm cu încredere pe disponibilitatea autorităților locale care conștientizează valoarea acestui proiect și nevoia pe care o acoperă.”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions