Connect with us

Administratie

Proiectul USR privind amenajarea unui parc în Faleză Nord, inclus în bugetul din acest an al orașului

Publicat

la

USR Constanța a reușit să includă în bugetul din acest an finanțarea studiului de fezabilitate pentru realizarea parcului din zona Faleză Nord – proiect pe care cei de la Uniune l-au promis încă din campania electorală pentru alegerile locale.

„Am reuşit realizarea unui pas important pentru ca parcul, ce ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 11.500 de metri pătraţi (între zona Santa Maria Bay și ansamblul de blocuri Spectrum), să devină realitate. O promisiune din campania electorală pe care vrem să o ducem la bun-sfârşit, o garanţie că distrugerea falezei va fi stopată şi că, într-un final, Constanţa va fi un oraş cu mai mult spaţiu verde şi mai puţine betoane ridicate din tunuri imobliare.“, a declarat viceprimarul Florin Cocargeanu.

„Parcul din Faleză Nord este unul dintre obiectivele prezentate în programul „Constanța renaște“, din campania pentru Primăria Constanța a lui Stelian Ion. Insistăm cu acest proiect, deoarece nu vrem ca promisiunile din campanie să rămână doar promisiuni şi pentru că, mai mult ca oricând, Constanța are nevoie de parcuri, are nevoie de acest parc, iar proiectul este realizabil. Terenul respectiv este în continuare al orașului, al constănțenilor şi trebuie ținut departe de tunurile speculatorilor imobiliari. Mai mult, acest parc va fi o garanție că distrugerea falezei va fi stopată.

Sperăm că atât consilierii celorlalte formațiuni politice, cât și primarul Vergil Chițac, vor lăsa deoparte orgoliile, ambițiile și interesele politice pentru a face posibilă concretizarea acestui proiect. Nu vrem să prezentăm poze frumoase, făcute pe calculator, cu ceea ce ar putea fi acest parc, ci vrem să arătăm că este inacceptabil stadiul în care se află zona în prezent. Potențialul este enorm, iar oamenii nu trebuie să vadă fotografii fanteziste pentru a ști că acolo e nevoie o schimbare și asta cât mai repede posibil.“, spuneau consilierii USR Constanța în urmă cu câteva săptămâni înainte de votarea bugetului local.

Sursa foto: facebook/florincocargeanu

Comments

comments

Administratie

(FOTO) Parcul din zona Marvimex începe să prindă contur. Consilierul Costin Avătavului: „Se lucrează la proiectul tehnic“

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local al PNL Costin Avătavului, anunță că proiectul său de suflet – parcul de la Marvimex, începe să prindă contur.

„M-am întâlnit cu voi luni și mi-ați semnalat că este nevoie de igienizarea terenului care este năpădit de buruieni. În calitate de consilier local, am semnalat acest lucru persoanelor abilitate din cadrul Primăriei Constanța și ieri, o echipă de la Compartimentul Spații verzi a igienizat tot terenul. Parcul de la Marvimex este o prioritate pentru mine și știu că și pentru voi și, de aceea, o să vă țin la curent cu evoluția lui până în momentul în care îl vom vedea finalizat. Dacă mandatul trecut am bătut la uși închise pentru ca acest teren neîngrijit să fie reabilitat si sa devina primul parc al cartierului Inel 2, în ultimul an s-au făcut pași importanți pentru regenerarea acestei zone. S-a soluționat litigiul asupra terenului, iar acesta va rămâne in proprietatea primăriei cu destinația de spațiu verde. A urmat cadastrarea si intabularea lui, iar acum se lucrează la proiectul tehnic al parcului. Mai mult decât atât, cu ajutorul dumneavoastră, celor ce locuiți in zonă, am identificat si alte terenuri unde vom încerca să facem spații verzi amenajate si câteva parcări.“, a declarat Costin Avătavului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Lumina. Cursuri pentru finalizarea studiilor minime sau obținerea unei diplome de calificare

Publicat

la data de

Scris de

Primăria comunei Lumina îi anunță pe cetățenii interesați că joi, de la ora 8.30, în sala de la Unitatea Militară va avea loc o întâlnire în cadrul căreia pot afla detalii despre modul cum se pot înscrie la cursuri de finalizare a studiilor minime sau pot obține o diploma de calificare. Sunt vizate persoanele din comuna Lumina cu vârsta între 16 și 30 de ani.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța spune că derulează operațiuni de dezinsecție și deratizare în toate cartierele orașului

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele și promenadele din Constanța sunt stropite în permanență împotriva insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli. Substanţa utilizată este Solfac Trio și este avizată de Ministerul Sănătăţii.

„Produsul are o acțiune insecticidă rapidă și poate persista până la câteva săptămâni, în funcție de suprafața tratată. Substanța oferă, de asemenea, un efect puternic de „flush-out”, de „extragere” a dăunătorilor din ascunzișuri, este recomandat atât pentru controlul insectelor zburatoare, cât și târâtoare. Datorită compoziției speciale, are și un efect repelent, îndepărtând și ținând departe insectele de zonele tratate. În paralel, echipe specializate continuă amplasarea în toate zonele orașului a  momelilor toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare dacă le reperează în parcuri sau zone verzi. Pentru a asigura eficiența maximă a acțiunilor, aceste tratamente trebuie efectuate simultan atât pe domeniul public cât şi pe cel privat, de aceea, recomandăm tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie și deratizare în spațiile pe care le dețin, în paralel cu acțiunile municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: