Connect with us

Politica

Promisiunile lui Făgădău. Pasaj rutier subteran pe Bdul IC Brătianu și piețe cu spații verzi supraetajate

Published

on

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, promitea la alegerile locale din anul 2016 mai multe proiecte care vizau transformarea orașului într-unul cu adevărat european. La mai bine de doi ani de la declarațiile publice electorale, pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanța, proiectele zac frumos ilustrate, dar nimeni nu mai amintește de ele.

Concret, este vorba despre reconfigurarea intersecției Bd. IC Brătianu – Dezrobirii, dar reabilitarea piețelor Griviței, Tomis III și IL Caragiale.

Făgădău nu amintește nici măcar de demararea acestora și nici nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea “Ordinea.ro”, iar purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Constanța, Ionela Bărboi, ne-a transmis scurt:

“Răspunsul la această întrebare vi-l poate oferi doar domnul primar.”

În aceste condiții, așteptăm un punct de vedere oficial privind stadiul acestor proiecte promise de Făgădău în campania electorală a alegerilor locale din anul 2016 și vă prezentăm imaginile care, potrivit actualului edil transformau Constanța.

Primul proiect “Reconfigurarea intersecției Bd. IC Brătianu – Dezrobirii”. Conform informării pe care o regăsim pe www.primaria-constanta.ro la secțiunea #impreuna , aici urma să se realizeze… primul pasa rutier subteran din municipiul Constanța. Scopul îl constituia fluidizarea traficului în această intersecție, în relația cu gara din oraș. Mai mult, Făgădău promitea realizarea unei pasarele supraterane pentru siguranța pietonilor, pasarelă prevăzută cu lifturi în cele patru colțuri ale intersecției. De asemenea, modernizarea pasajului rutier Cumpenei (Pod Butelii) – reparație capitală, iluminat modern, separator de sensuri și trotuar pentru pietoni.

În imagini, promisiunea electorală a lui Făgădău arată așa:

Piețe moderne prevăzute cu spații verzi supraetajate

O altă promisiune electorală despre care edilul Constanței n-a mai făcut nicio declarație publică în ultima perioadă se referă la reabilitarea și modernizarea piețelor Grivița, Tomis III și IL Caragiale.

Din imaginile pe care vi le prezentăm puteți sesiza transformările la care erau, electoral vorbind, supuse piețele de unde vă cumpărați legumele și fructele.

Piața Griviței

Piata Tomis III

Piața IL Caragiale

Considerați că aceste promisiuni s-au transforma în realitate vreodată? În acest mandat, sigur nu!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!