Connect with us

Politica

Promisiunile lui Făgădău. Pasaj rutier subteran pe Bdul IC Brătianu și piețe cu spații verzi supraetajate

Publicat

la

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, promitea la alegerile locale din anul 2016 mai multe proiecte care vizau transformarea orașului într-unul cu adevărat european. La mai bine de doi ani de la declarațiile publice electorale, pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanța, proiectele zac frumos ilustrate, dar nimeni nu mai amintește de ele.

Concret, este vorba despre reconfigurarea intersecției Bd. IC Brătianu – Dezrobirii, dar reabilitarea piețelor Griviței, Tomis III și IL Caragiale.

Făgădău nu amintește nici măcar de demararea acestora și nici nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea “Ordinea.ro”, iar purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Constanța, Ionela Bărboi, ne-a transmis scurt:

“Răspunsul la această întrebare vi-l poate oferi doar domnul primar.”

În aceste condiții, așteptăm un punct de vedere oficial privind stadiul acestor proiecte promise de Făgădău în campania electorală a alegerilor locale din anul 2016 și vă prezentăm imaginile care, potrivit actualului edil transformau Constanța.

Primul proiect “Reconfigurarea intersecției Bd. IC Brătianu – Dezrobirii”. Conform informării pe care o regăsim pe www.primaria-constanta.ro la secțiunea #impreuna , aici urma să se realizeze… primul pasa rutier subteran din municipiul Constanța. Scopul îl constituia fluidizarea traficului în această intersecție, în relația cu gara din oraș. Mai mult, Făgădău promitea realizarea unei pasarele supraterane pentru siguranța pietonilor, pasarelă prevăzută cu lifturi în cele patru colțuri ale intersecției. De asemenea, modernizarea pasajului rutier Cumpenei (Pod Butelii) – reparație capitală, iluminat modern, separator de sensuri și trotuar pentru pietoni.

În imagini, promisiunea electorală a lui Făgădău arată așa:

Piețe moderne prevăzute cu spații verzi supraetajate

O altă promisiune electorală despre care edilul Constanței n-a mai făcut nicio declarație publică în ultima perioadă se referă la reabilitarea și modernizarea piețelor Grivița, Tomis III și IL Caragiale.

Din imaginile pe care vi le prezentăm puteți sesiza transformările la care erau, electoral vorbind, supuse piețele de unde vă cumpărați legumele și fructele.

Piața Griviței

Piata Tomis III

Piața IL Caragiale

Considerați că aceste promisiuni s-au transforma în realitate vreodată? În acest mandat, sigur nu!

Comments

comments

Politica

Sondaj Sociopol. Kovesi – Geoană, o posibilă finală la prezidențialele din 2024

Publicat

la data de

Scris de

Potrivit unui sondaj realizat de Sociopol și prezentat de ziare.com, În turul doi al alegerilor prezidențiale din 2024, lupta ar urma să se dea între Laura Codruța Kovesi și Mircea Geoană. Laura Codruţa Kovesi are o popularitate de 30%, fiind la egalitate cu Gabriela Firea, urmată de Mircea Geoană care are popularitatea de 29%, bucurându-se de cea mai mare încredere. Potrivit Sociopol, Mircea Geoană ar putea să câştige alegerile pentru primul tur, fiind un candidat favorit pentru turul 2. Sondajul a fost realizat în perioada 20-27 iunie 2022.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Fostul parlamentar PSD Viorel Hrebenciuc a fost eliberat condiționat

Publicat

la data de

Scris de

Viorel Hrebenciuc a fost eliberat condiționat. Fostul lider PSD primise, în septembrie 2021, o condamnare de trei ani cu executare în dosarul Giga TV, alături de fosta șefă CNA, Laura Georgescu, și fostul primar Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, dar a executat mai puțin de un an.

Iată soluția pe scurt:

Cu majoritate: În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 din codul de procedură penală, admite contestaţia declarată de condamnatul HREBENCIUC VIOREL, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. Desfiinţează sentinţa penală contestată şi rejudecând cauza: În baza art. 587 din codul de procedură penală raportat la art. 60 alin. 2 cod penal vechi, admite propunerea privind pe petentul condamnat HREBENCIUC VIOREL,(date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 78/2022 emis de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, în baza sentinţei penale nr. 64/2022, prin care i s-a aplicat pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului HREBENCIUC VIOREL, dacă nu este arestat în altă cauză. Atrage atenţia contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL asupra dispoziţiilor art. 61 cod penal vechi, privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 din codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispozi?ia persoanei condamnate ?i procurorului prin mijlocirea grefei instan?ei, azi, 6.07.2022. OPINIE SEPARATĂ, În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. raportat la art. 587 alin. 3 C.pr.pen., respinge ca nefondată contestaţia formulată de condamnatul HREBENCIUC VIOREL, (date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti, împotriva sentinţei penale nr. 941 din 29.04.2022, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 9304/4/2022. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă contestatorul la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat în cuantum de 200 lei. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispozi?ia persoanei condamnate ?i procurorului prin mijlocirea grefei instan?ei, azi, 6.07.2022, se arată în sentința magistraților.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Oficial! Petre Daea a fost votat pentru a reveni în funcția de ministru al Agriculturii

Publicat

la data de

Scris de

 

În ședința Consiliului Politic Național al PSD, Petre Daea a fost votat pentru a reveni în funcția de ministru al Agriculturii, informează stiripesurse.ro. Petre Daea a fost susținut puternic de către liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a spus că ”Petre Daea a fost cel mai bun ministru al Agriculturii de după 1990”. Petre Daea a mai fost ministru al Agriculturii în perioada 4 ianuarie 2017 – 4 noiembrie 2019.

Amintim că, DNA a cerut Parlamentului ridicarea imunității deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru PSD al Agriculturii, care a demisionat recent din funcție. Procurorii îl acuză pe ministru de 5 infracțiuni de abuz în serviciu și instigare  la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: