Connect with us

Administratie

Proprietarii de case din Tuzla, obligați să declare dotarea imobilelor cu instalații de încălzire. Ce sancțiuni riscă

Published

on

Conform prevederilor art. 457, alin. (2) din Codul Fiscal și a Normelor metodologice de aplicare privind calculul impozitului pe clădirile rezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, proprietarii de clădiri au obligația declarării dotării imobilelor cu instalații de încălzire la Serviciul Public de Impozite și Taxe al comunei Tuzla.

Obligativitatea revine acelor proprietari de case și vile care își dotează imobilele cu instalații de încălzire, construite din conducte și radiatoare – calorifere, indiferent de tipul acestora, de tipul agentului termic sau a tipului de combustibil folosit. Astfel, în termen de 30 de zile de la data procesului verbal de punere în funcțiune a centralei termice, contribuabilii trebuie să depună la Serviciul Public de Impozite și Taxe al comunei Tuzla declarații rectificative.

Notă! Depășirea termenului legale pentru depunerea declarației fiscale se sancționează cu amendă de la 70 de lei la 279 de lei. De asemenea, nedepunerea declarațiilor fiscale se sancționează cu amendă de la 279 de lei la 696 lei. Pe lângă sancțiunea amintită, contribuabilul va suporta și contravaloarea impozitului recalculat pentru toată perioada în care clădirea a fost dotată cu cele patru tipuri de utilități precum și majorările de întârziere calculate conform legislației în vigoare, aplicate sumei restante.

Iată documentul semnat de primarul Reșit Taner:

SKONICA19012915430 New

IMPORTANT! Proiectul face parte dintr-o hotătâre de Guvern, ceea ce înseamnă că documentul se aplică la nivelul tuturor localităților.

Comments

comments