Conecteaza-te cu noi

Politica

Propunerea ministrului Justiției pentru șefia DIICOT a primit aviz negativ de la CSM

Published

on

Fostul ministru al Justiției, deputatul de Constanța al USR Stelian Ion, spune că cei trei procurori propuși de echipa Predoiu – Iohannis să preia conducerile Parchetului general, DNA și DIICOT, au fost audiați de CSM, iar Secția pentru procurori a decis să îi avizeze favorabil pe Alex Florenţa (PG, unanimitate) și Marius Voineag (DNA, cu majoritate de voturi) și să dea aviz negativ pentru Alina Albu (DIICOT, majoritate de voturi).

„Avizul este consultativ, însă ministrul Predoiu, care a ignorat în trecut observațiile Secției de procurori când a propus-o pe Giorgiana Hosu, ar trebui să nu mai facă aceeași greșeală și să reia procedura de numire pentru DIICOT. În privința propunerilor pentru Parchetul general și DNA, președintele Iohannis nu va fi pus într-o situație dificilă. Oricum era mulțumit, declarând că pupilul său, Predoiu, a „lucrat foarte corect”, ținându-se de calendarul anunțat. Asta nu înseamnă însă că lucrurile sunt clare.

Răspunsul candidatului pentru funcția de procuror-șef DNA la întrebarea vizând deschiderea unui dosar care l-a ajutat pe premierul Ciucă, pentru că a blocat orice analiză a tezei de doctorat, nu a fost convingător și nu ridică suspiciunile că a fost un demers cu dedicație pentru șeful PNL. Mai mult, unele semnale venite din sistemul judiciar conduc la concluzia că influența SRI asupra DNA va crește odată cu această mutare. Sigur, nu există dovezi, dar această percepție există. Președintele Iohannis mai are un motiv să fie mulțumit. Își întărește influența asupra anchetelor DNA. Rămân deocamdată cu speranța că poate nu am dreptate, însă de regulă nu prea m-am înșelat.“, spune Stelian Ion.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions