Conecteaza-te cu noi

Politica

Fostul europarlamentar Cristian Preda, propunerea USR pentru șefia Autorității Electorale Permanente

Published

on

cristian preda

USR îl propune pe Cristian Preda, decan al Facultății de Științe Politice a Universității București, pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP).

„O candidatură care să facă din AEP o instituție democratică, așa cum trebuie să fie instituția care garantează alegerile într-o țară europeană. Câteva dintre obiectivele lui Cristian Preda, în cazul validării la șefia AEP: Monitorizarea finanțării partidelor și a cheltuielilor lor, cu focus inclusiv pe modalitatea în care banii cheltuiți pentru propaganda prin presă limitează dreptul la informare al cetățenilor.

Îmbunătățirea semnificativă a Registrului Electoral, ca să evităm să avem pe listele electorale mai multe persoane decât cetățenii înregistrați la recensământ.

Mai multe secții de vot, mai ales în străinătate, pentru ca românii din diaspora să nu mai fie nevoiți să stea ore întregi la cozi ca să voteze.

Advertisement

Autoritatea Electorală Permanentă, instituție cheie pentru buna desfășurare a alegerilor și pentru tot ce înseamnă controlul finanțării partidelor politice, nu trebuie să fie sub papucul PSD, partid care a arătat de-a lungul anilor că nu dă doi bani pe democrație.“, spune senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi.

Cristian Preda este fost europarlamentar din partea PMP și fost membru al PDL.

„Le mulțumesc membrilor USR, Reper și PMP pentru mesajele de susținere a candidaturii mele la președinția Autorității Electorale Permanente. Le sunt recunoscător pentru gesturile amicale cetățenilor neafiliați care mi-au trimis, de ieri de la prânz încoace, cuvinte de încurajare. M-am bucurat să constat maniera neutră și clară în care numeroase organe de presă au menționat sprijinul pe care parlamentarii USR mi l-au acordat depunând candidatura mea la Camere.
E o candidatură care nu e partizană, ci neutră. În acest spirit, le adresez azi o scrisoare deschisă și liderilor celor trei formațiuni care alcătuiesc majoritatea parlamentară și guvernul.“, a spus Cristian Preda pe Facebook.
scrisoare cristian preda

 

scrisoare cristian preda

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions