Connect with us

Politica

Ciolacu: “După rotativă, Ciucă vrea șefia Senatului” Liderul PSD nu exclude o candidatură la prezidențiale

Published

on

Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus că premierul Nicolae Ciucă vrea să devină președinte al Senatului după ce se va face rotativa guvernamentală prin care funcția de premier va reveni social-democraților.

Marcel Ciolacu a declarat că premierul Ciucă „nu dorește să se mai întoarcă ministru al apărării” după rotativă.

„Din câte cunosc eu și din discuțiile avute cu Nicolae Ciucă, domnia sa dorește să meargă președintele Senatului. Îmi asum ce v-am spus, vă spun ce am vorbit eu cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă. Domnul prim-ministru nu cred că dorește să se mai întoarcă ministru al apărării. Ar fi și o debalansare a forțelor, fiindcă eu sunt președintele PSD, domnia sa este președintele PNL. S-ar crea un disconfort și în PNL și în PSD, deci e un scenariu aruncat pe piață, dar nu este un scenariu probabil”, a spus Marcel Ciolacu la Digi24.

Legat de alte modificări la rotativă, Marcel Ciolacu a spus că există un protocol ce trebuie respectat.

„În acest moment, avem un protocol pe care îl respectăm, asta nu înseamnă că suntem strâmtorați politic într-un anumit cadru. Avem un protocol și-l vom respecta. În funcție de evaluarea prim-ministrului… V-am dat un exemplu, cu ministerul afacerilor europene, care, din punctul meu de vedere ar trebui să existe în componența guvernamentală, scoțând sau făcând o reducere a unuia sau a două ministere. Cred că aceste discuții vor avea loc în coaliție și sunt normale. Rotația, în schimb, va avea loc, suntem oameni de onoare, cred că asta așteaptă și românii de la noi după 32 de ani de democrație post-decembristă, să învățăm să ne ținem și noi de cuvânt, nu numai românii și vom merge mai departe cum este mai eficient pentru România. Nu este un guvern al coaliției, este un guvern al României. Orice ministru, de la orice formațiune, devine un ministru al Guvernului României”.

Ciolacu nu exclude varianta de a candida la prezidențiale

Ciolacu a mai spus că nu exclude varianta de a candida la alegerile prezidențiale. „E un scenariu nu exclus, dar nu unul simplu”, a afirmat Ciolacu.

„Nu am avut discuții cu PNL de a avea candidați unici la București sau în alte părți. Îmi mențin părerea: văd această colaborare și în 2024 (n.r.: cu PNL). E foarte greu când în campania electorală să mergi separat iar apoi să mergi mai departe”, a spus Ciolacu, în privința alianței cu PNL.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!