Connect with us

Actual

Protest al polițiștilor în fața Poliției din Mangalia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Mai mulți membri ai Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual protestează la această oră în faţa sediului Poliţiei municipiului Mangalia.

Din ce motive au recurs la această acțiune reiese din următoarea postare făcută pe pagina oficială a SNPPC în urmă cu câteva zile:

”În urma mai multor sesizări din partea agenților de poliție din cadrul compartimentului de ordine și siguranță publică a Poliției Municipiului Mangalia, reprezentanții organizației noastre au verificat și documentat abuzurile săvârșite de conducerea acestei unități. În primul rând este important să condamnăm ferm comportamentul cms. șef Gabriela Iacob, împuternicit adjunct al șefului Poliției Mun. Mangalia, care i-a umilit pe agenții de poliție într-o ședință, comparându-i cu muncitorii de salubritate pentru că nu aplică mai multe amenzi și că nu și-ar justifica activitatea, de parcă polițiștii ar avea normă de șaibe sau piulițe ca și în fabricile de pe vremea lui Ceașcă.

Problemele nu sunt de noutate, însă acum au escaladat, odată cu voința „șefei” care, din lipsă de rezultate profesionale, simte nevoia să se impună prin căprărie și să-și alimenteze ego-ul prin suprimarea subalternilor. Astfel, stimabila șefă, profitând de faptul că se află „la comandă” în lipsa șefului care e în concediu de odihnă, le-a transmis polițiștilor că, începând cu luna decembrie 2018 vor fi planificați la 8 ore pentru că așa vrea ea. Problema este însă că această planificare contravine tocmai Dispoziției Inspectorului Șef, prin care s-a stabilit încă de la începutul anului că forma de organizare a programului de lucru în cazul structurii de ordine publică a Poliției Mangalia este în schimburi de 12 ore. Mai mult, competența de modificare a formei de organizare a programului de lucru îi revine exclusiv inspectorului șef.

De asemenea, planificarea pe luna decembrie impusă de șefa Gabriela contravine celor mai elementare reguli de protecție a polițiștilor. Li se încalcă repausul săptămânal, sunt obligați ca în unele zile să patruleze singuri, punându-li-se în pericol integritatea corporală și chiar viața, având în vedere riscurile și expunerile asimilate exercitării atribuțiilor de serviciu dar și existența unor preferințe vizibile prin modul în care i-a repartizat pe schimburi pe polițiști.

Față de aceste abuzuri evidente și pentru a transmite un mesaj vehement conducerii IPJ Constanța care tolerează mojiciile și comportamentele deviante ale acestor șefi frustrați, am declanșat procedura de conflict de muncă și anunțăm public organizarea unui protest în data de 6 decembrie 2018, între orele 12:00-14:00, în fața Poliției Municipiului Mangalia. Singurul context în care vom renunța la aceste acțiune este revocarea dispoziției abuzive prin care s-a modificat programul de lucru și implicit, menținerea programului de 12 ore.”, posta echipa Sindicatului EUROPOL.

De la ora 13.00, la protest era așteptat şi preşedintele SNPPC, Dumitru Coarnă.

Motivele protestului sunt lipsa dialogului social la nivelul IPJ Constanţa şi salarizarea precară a politiştilor şi personalului contractual.

Referitor la această acțiune, Biroul de presă al IPJ Constanța a transmis următoarele:

Din dispoziția inspectorului-șef, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa se desfășoară o ședință în regim dialog social, cu scopul de a veni în întâmpinarea problemelor ridicate de sindicatele lucrătorilor de poliție.

În acest sens, la data de 5 decembrie a.c., la nivelul instituției s-a organizat o astfel de ședință, în cadrul căreia au participat: conducerea IPJ Constanța, ofițeri cu funcții de conducere în inspectorat, reprezentanți locali ai tuturor sindicatelor (cu membri în IPJ Constanța) și un reprezentant sindical de la nivel național.

Astfel, în timpul ședinței, s-au discutat aspecte ridicate de Sindicatul Polițiștilor Europeni – europol și de Sindicatul Național al Agenților de Poliție – Biroul Teritorial Constanța, privind programul de lucru al polițiștilor de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Mangalia, precum și unele nemulțumiri în ceea ce privește managementul realizat de factorul de comandă al subunității.

Reprezentanții IPJ Constanța au prezentat principalele aspecte ce au stat la baza modificării programului de lucru al polițiștilor de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Mangalia, iar pentru celelalte probleme sesizate s-a convenit să fie transmis un răspuns după finalizarea verificărilor demarate de către Biroul Control Intern al IPJ Constanța.

În urma celor prezentate, reprezentanții sindicatelor au precizat că se vor abține de la orice apariție publică pe acest subiect, până la finalizarea verificărilor și primirea unui punct de vedere oficial al IPJ Constanța cu privire la cele sesizate. Cu toate acestea, Sindicatul Polițiștilor Europeni – europol și-a menținut intenția de a organiza în data de 6 decembrie a.c., în intervalul orar 12:00-14:00, o acține de protest în fața Poliției municipiului Mangalia.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Actual

(Foto+video): Iată cum s-a produs accidentul rutier mortal de pe DN3

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, v-am informat că între Ciocârlia și Cobadin a avut loc un accident mortal de circulație. În acest eveniment rutier au fost implicate un autoturism și o căruță în care se aflau patru persoane adulte.

În urma accidentului, o persoană a fost rănită foarte grav, iar cadrele medicale sosite la fața locului au resuscitat-o zeci de minute, din păcate fără rezultat. Medicii aflați la fața locului au fost nevoiți să declare decesul.

Iată cum s-a produs această tragedie, potrivit IPJ Constanța: La data de 12 decembrie a.c., ora 19.30, un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a condus un autoturism marca Opel, înmatriculat în Bulgaria, pe DN 3, dinspre Constanța către Cobadin, iar la km 228, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo fără lumini și nesemnalizat, în care se aflau patru persoane adulte.

În urma accidentului a rezultatul decesul unui bărbat din atelajul hipo și vătămarea corporală gravă a altor trei pasageri din căruță.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, în urma acestui eveniment rutier sunt și trei persoane rănite grav. Una are traumatism cranio cerebral, o alta un traumatism al membrului inferior, iar cea de-a treia are un traumatism lombar și un traumatism al membrului inferior.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest și rezultatul a fost negativ. Se vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpa și vătămare corporală din culpă.

Se circulă pe un singur sens deocamdată în zona accidentului. Polițiștii constănțeni sunt prezenți la fața locului pentru dirijarea traficului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Accident rutier mortal! O mașină a lovit o căruță în care erau patru oameni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 19.50,  a avut loc un accident rutier pe DN 3, între localitățile Ciocârlia și Cobadin. Potrivit primelor informații, în evenimentul rutier au fost implicate un autoturism  și o căruță în care se aflau patru persoane adulte.

Potrivit IPJ Constanța, în urma accidentului au rezultat patru victime. Una dintre ele a fost resuscitată zeci de minute de către echipajul de ambulanță sosit la fața locului. Din păcate, medicii au fost nevoiți să declare decesul acesteia.

Se circulă pe un singur sens deocamdată în zona accidentului. Polițiștii constănțeni sunt prezenți la fața locului pentru dirijarea traficului.

Potrivit ISU Constanța, la accident intervin 2 ambulanțe SMURD (B și C) și 2 SAJ (B și C).

Revenim cu detalii.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Medgidia: O șoferiță s-a răsturnat cu mașina și a ieșit în decor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu aproximativ o jumătate de oră, la ieșirea din Medgidia către Satu Nou a avut loc un eveniment rutier grav, soldat cu rănirea unei persoane.

Un autoturism condus de un bărbat din Satu Nou s-a angajat în depășirea unui TIR. Pentru a evita un impact frontal, o femeie, care circula din sensul opus și conducea un autoturism Dacia Logan, a tras dreapta și s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe câmp.

Potrivit Serviciului județean de Ambulanță, femeia acuza dureri în zona lombară, așa că a fost preluată de către un echipaj al SMURD și transportată la spitalul din Medgidia.

Update: Iată cum s-a produs acest eveniment rutier, potrivit IPJ Constanța: La data de 12 decembrie a.c., ora 17:55, un bărbat, în vârstă de 33 ani, a condus un autoturism pe DN22C, dinspre Medgidia către Cernavodă şi ajungând la Km 22 a efectuat o manevră de depăşire a unui autotren moment în care din sensul opus de mers se apropia un alt autoturism, condus de o femeie, în vârstă de 26 ani, care pentru a evita impactul, a virat către dreapta, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: