Connect with us

Actual

Protest al polițiștilor în fața Poliției din Mangalia

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Mai mulți membri ai Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual protestează la această oră în faţa sediului Poliţiei municipiului Mangalia.

Din ce motive au recurs la această acțiune reiese din următoarea postare făcută pe pagina oficială a SNPPC în urmă cu câteva zile:

”În urma mai multor sesizări din partea agenților de poliție din cadrul compartimentului de ordine și siguranță publică a Poliției Municipiului Mangalia, reprezentanții organizației noastre au verificat și documentat abuzurile săvârșite de conducerea acestei unități. În primul rând este important să condamnăm ferm comportamentul cms. șef Gabriela Iacob, împuternicit adjunct al șefului Poliției Mun. Mangalia, care i-a umilit pe agenții de poliție într-o ședință, comparându-i cu muncitorii de salubritate pentru că nu aplică mai multe amenzi și că nu și-ar justifica activitatea, de parcă polițiștii ar avea normă de șaibe sau piulițe ca și în fabricile de pe vremea lui Ceașcă.

Problemele nu sunt de noutate, însă acum au escaladat, odată cu voința „șefei” care, din lipsă de rezultate profesionale, simte nevoia să se impună prin căprărie și să-și alimenteze ego-ul prin suprimarea subalternilor. Astfel, stimabila șefă, profitând de faptul că se află „la comandă” în lipsa șefului care e în concediu de odihnă, le-a transmis polițiștilor că, începând cu luna decembrie 2018 vor fi planificați la 8 ore pentru că așa vrea ea. Problema este însă că această planificare contravine tocmai Dispoziției Inspectorului Șef, prin care s-a stabilit încă de la începutul anului că forma de organizare a programului de lucru în cazul structurii de ordine publică a Poliției Mangalia este în schimburi de 12 ore. Mai mult, competența de modificare a formei de organizare a programului de lucru îi revine exclusiv inspectorului șef.

De asemenea, planificarea pe luna decembrie impusă de șefa Gabriela contravine celor mai elementare reguli de protecție a polițiștilor. Li se încalcă repausul săptămânal, sunt obligați ca în unele zile să patruleze singuri, punându-li-se în pericol integritatea corporală și chiar viața, având în vedere riscurile și expunerile asimilate exercitării atribuțiilor de serviciu dar și existența unor preferințe vizibile prin modul în care i-a repartizat pe schimburi pe polițiști.

Față de aceste abuzuri evidente și pentru a transmite un mesaj vehement conducerii IPJ Constanța care tolerează mojiciile și comportamentele deviante ale acestor șefi frustrați, am declanșat procedura de conflict de muncă și anunțăm public organizarea unui protest în data de 6 decembrie 2018, între orele 12:00-14:00, în fața Poliției Municipiului Mangalia. Singurul context în care vom renunța la aceste acțiune este revocarea dispoziției abuzive prin care s-a modificat programul de lucru și implicit, menținerea programului de 12 ore.”, posta echipa Sindicatului EUROPOL.

De la ora 13.00, la protest era așteptat şi preşedintele SNPPC, Dumitru Coarnă.

Motivele protestului sunt lipsa dialogului social la nivelul IPJ Constanţa şi salarizarea precară a politiştilor şi personalului contractual.

Referitor la această acțiune, Biroul de presă al IPJ Constanța a transmis următoarele:

Din dispoziția inspectorului-șef, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa se desfășoară o ședință în regim dialog social, cu scopul de a veni în întâmpinarea problemelor ridicate de sindicatele lucrătorilor de poliție.

În acest sens, la data de 5 decembrie a.c., la nivelul instituției s-a organizat o astfel de ședință, în cadrul căreia au participat: conducerea IPJ Constanța, ofițeri cu funcții de conducere în inspectorat, reprezentanți locali ai tuturor sindicatelor (cu membri în IPJ Constanța) și un reprezentant sindical de la nivel național.

Astfel, în timpul ședinței, s-au discutat aspecte ridicate de Sindicatul Polițiștilor Europeni – europol și de Sindicatul Național al Agenților de Poliție – Biroul Teritorial Constanța, privind programul de lucru al polițiștilor de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Mangalia, precum și unele nemulțumiri în ceea ce privește managementul realizat de factorul de comandă al subunității.

Reprezentanții IPJ Constanța au prezentat principalele aspecte ce au stat la baza modificării programului de lucru al polițiștilor de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Mangalia, iar pentru celelalte probleme sesizate s-a convenit să fie transmis un răspuns după finalizarea verificărilor demarate de către Biroul Control Intern al IPJ Constanța.

În urma celor prezentate, reprezentanții sindicatelor au precizat că se vor abține de la orice apariție publică pe acest subiect, până la finalizarea verificărilor și primirea unui punct de vedere oficial al IPJ Constanța cu privire la cele sesizate. Cu toate acestea, Sindicatul Polițiștilor Europeni – europol și-a menținut intenția de a organiza în data de 6 decembrie a.c., în intervalul orar 12:00-14:00, o acține de protest în fața Poliției municipiului Mangalia.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Șeful OPC Constanța, implicat într-un accident rutier cu mai multe mașini

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța, a fost, joi, implicat într-un accident rutier petrecut la intersecția străzilor Ion Lahovari și Călărași.

Din primele informații, o persoană a fost rănită și a primit îngrijiri medicale. Persoana respectivă este Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța.

Oamenii legii informează că evenimentul rutier s-a petrecut pe fondul neacordării de prioritate, fiind implicate patru autoturisme, dintre care două se aflau în mers și celelalte două erau parcate.

Știre în curs de actualizare. 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un nou mesaj de VREME SEVERĂ de la meteorologi

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la ora 12.00 a fost emisă o nouă informare meteorologică de vreme severă, valabilă de la ora 12.00 și până mâine, 24 mai, la ora 22.00. Sunt vizate următoarele fenomene: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

În  intervalul menționat vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în după-amiaza zilei de joi (23 mai) în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de vineri (24 mai) în regiunile estice, sud-estice, nordice și centrale. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Notă: Manifestări ale instabilității atmosferice se vor semnala și în după-amiaza zilei de sâmbătă (25 mai), cu precădere în zona Carpaților Orientali și în regiunile limitrofe.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto+Video) Constanța: O femeie stă agățată de balcon și amenință că se aruncă.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, echipajele de intervenție din Constanța au fost solicitate să intervină pe strada Traian, la blocul B2, unde o femeie amenință că se aruncă de la etajul VII.

Potrivit Biroului de presă al Serviciului de Ambulanță, este vorba despre o femeie o bolnavă psihic, de 40 ani, care stă agațată de balcon și amenință că vrea să se arunce. Vecinii spun că femeia este căsătorită și are un copil de câțiva anișori, dar este bolnavă și nu e pentru prima oară când face astfel de amenințări.

Potrivit ISU Constanța, la deblocarea de ușă au intervenit 5 subofițeri cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și autoscară.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din fericire, pompierii solicitați la fața locului au intrat pe geam și au imobilizat-o pe femeia bolnavă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: