Connect with us

Actual

Protest spontan la RATC. Vezi de ce sunt nemulțumiți șoferii

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, șoferii CT BUS Constanța, (fosta Regie de Transport în Comun) care au ieșit din tura de dimineață au declanșat un protest spontan în fața sediului.  Și la această oră, în jur de 40-50 de  angajați sunt în vecinătatea clădirii administrative și protestează.

Potrivit unui angajat al companiei, oamenii au avut o discuție cu directorul general executiv, Bogdan Niță, însă fără nici un rezultat.

Un șofer care este la fața locului ne-a spus că nemulțumirea lor este cauzată de primele de Crăciun.

”Anul acesta, când avem un profit foarte mare, se vehiculează că vom primi prime de Crăciun în valoare de 330 de lei. De fapt, tichete cadou. Nemulțumirea noastră de aici pleacă. Pentru că anul trecut, deși profitul a fost mult mai mic, am primit prime de 450 de lei.”, ne-a spus bărbatul, sub protecția anonimatului.

La rândul său, directorul general executiv al companiei, Bogdan Niță a declarat pentru ziarul Ordinea.ro că s-a întâlnit cu protestatarii și le-a explicat faptul că, în cursul anului trect primele care s-au acordat au fost de 450 de lei, valoare brută, iar acum tichetele cadou oferite sunt de 330 de lei net. Concret, ar fi vorba de aproxamativ aceeași sumă.

”Le-am explicat foarte clar că ne folosim de o facilitate legală în momentul în care le oferim tichetele cadou. Ei continuă să fie și la această oră foarte agitați, deși unii dintre ei și-au luat deja tichetele.”, a precizat directorul general executiv, Bogdan Niță.

El a mai precizat că, începând din anul 2017 și până azi, salariile șoferilor aproape că s-au dublat.

”Programul de creștere a salariilor continuă și anul viitor. Salariile au crescut de la 2.400 de lei, la 3.200 și în luna februarie a anului viitor vor ajunge la 3.400 de lei. La aceste salarii se adaugă și sporurile. Noi suntem un angajator atractiv și sunt sigur de faptul că este vorba de o neînțelegere”, a precizat pentru Ordinea.ro directorul general excecutiv, Bogdan Niță.

Foto: Lumeapresei.ro

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Ger în toată țara. Ce temperaturi erau la ora 7.00 în județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Meteorologii au anunțat că, în următoarele 4 zile, în toată țara va fi foarte frig, iar diminețile va fi ger.

În această dimineață, la ora 7.00, minima înregistrată la Vf. Omu – unde a fost cel mai frig din țară – era de -24,1 grade Celsius.  La Bâlea Lac erau -19,3 grade, la Toplița, -17,6 grade, iar la Bacău se înregistrau -15 grade.

Și în județul Constanța a fost ger. Iată ce temperaturi s-au înregistrat la stațiile meteo:

  • Adamclisi: -9,2 grade
  • Cernavodă: -8,8 grade
  • Constanța: -7,4 grade
  • Constanța Dig: -5,9 grade
  • Hârșova: -9,9 grade
  • Mangalia: -7,3 grade
  • Medgidia: -7,8 grade

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între Constanța și Valu lui Traian. Mașină intrată în parapet

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 8.40, pe DN 3, între Constanța și Valu lui Traian a avut loc un accident rutier.

Un autoturism a intrat în parapet, iar o persoană a fost rănită. Potrivit primelor informații, victima nu este încarcerată.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor.

Știre în curs de actualizare.

Update: Oficial din partea IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 08.40, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 3, în afara localității Valu lui Traian.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat de 42 de ani, și parapetul care desparte sensurile de deplasare.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere de 46 de ani.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ANRE a prelungit perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte pe piaţa concurenţială

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

ANRE a decis prelungirea perioadei în care consumatorii casnici își pot încheia un contract de energie pe piața concurențială până la 30 iunie. În această perioadă, cei care până acum erau în regim reglementat își pot alege o ofertă concurențială de la furnizorul lor și vor beneficia de facturi regularizate, se arată într-un nou proiect de ordin al ANRE.

Astfel, de la 1 ianuarie, aceşti consumatori trec automat în piaţa de serviciu universal, cum era şi până acum, iar noutatea este că, dacă aleg oferta furnizorului lor pe piaţa concurenţială până la 30 iunie, facturile lor se vor regulariza, astfel încât acea ofertă să se aplice începând cu 1 ianuarie.

“Furnizorii de ultimă instanţă pot să aplice clienţilor casnici din serviciul universal, fără discriminare şi condiţionalitate, o reducere comercială începând cu data de 1 ianuarie 2021 şi până la cel puţin 30 iunie 2021, egală cu diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabila în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021 şi preţul din oferta concurenţială prevăzută la alin. (2) valabilă la data de 1 ianuarie 2021”, potrivit noului ordin.

Clienţii casnici vor beneficia de o perioadă mai lungă de timp pentru informare şi pentru a putea decide cu privire la alegerea unei oferte de furnizare a energiei electrice, ceea ce va duce la alegerea celei mai potrivite oferte; clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială transmisă; clienţii casnici vor putea beneficia şi din partea altor furnizori de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta aleasă.

ANRE mai arată că, din cei aproximativ 5.700.000 de clienţi casnici, care aveau încheiate contracte reglementate de energie electrică la finalul anului 2020, doar o mică parte au fost interesaţi de alegerea unei oferte pe piaţa concurenţială de energie electrică, iar cei care au exprimat interes în acest sens s-au confruntat cu dificultăţi atât privind analiza ofertelor din piaţa, cât şi în ceea ce priveşte contactarea potenţialilor furnizori, faţă de propunerea de ordin publicată pe pagina de internet a ANRE, ANRE a considerat că se impune elaborarea unui proiect de ordin revizuit, care să fie supus consultării publice în regim de urgenţă.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: