Connect with us

Actual

Angajări la CT BUS Constanța. Se caută 10 șoferi și un casier

Maria Ionescu

Publicat

la

Pe pagina oficială a CT BUS Constanța (fosta companie RATC) au fost postate două anunțuri privind concursuri de angajare. Primul dintre ele vizează ocuparea postului vacant de conducător auto transport rutier de persoane.

Pentru această poziție sunt scoase la concurs 10 posturi la Direcția Exploatare – Coloane Auto. Studiile necesare pentru ocuparea acestor poziții sunt medii sau profesionale.

În ceea ce privește documentele solicitate candidaţilor pentru participarea la concurs, acestea sunt:
• curriculum vitae (CV) sau cerere de angajare;
• copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea;
• copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor, alte acte de specializare, documente care să ateste îndeplinirea condițiilor specifice
• carnetul de muncă și/sau, după caz, adeverințe care atestă vechimea în muncă
• cazierul auto în original
• adeverință medicală care să vă ateste starea de sănătate corespunzătoare , eliberată cu cel mult 2 luni arterior derulării concursului de către medicul de familie.
Dosarul de concurs se va depune la serviciul Resurse Umane.

Potrivit anunțului CT BUS, candidatul ideal trebuie să dețină permis de conducere categoria D și atestat profesional pentru transport persoane. De asemenea, experiența în transport de persoane și marfă constituie un avantaj.

Condițiile necesare ocupării postului sunt: să aibă cetățenia română și domiciliul în România; – să cunoască limba română, scris și vorbit; – să aibă vârsta minimă reglementată de prevederile legale; – să aibă capacitate deplină de exercițiu;
– să aibă stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate; – să îndeplinească condițiile de studii și de vechime, potrivit cerințelor postului; – să nu fi fost condamnat definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanitații, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intentie, ce ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția sitiației în care a intervenit reabilitarea.

Proba practică a acestui concurs va avea loc pe data de 10 ianuarie, începând cu ora 9.30, la Garajul CT BUS.
Proba scrisă va avea loc în aceeași zi, începând cu ora 11:00  la  Școala de șoferi ,,Leader Auto” – Incinta CT BUS S.A.
Proba Interviu  se desfășoară în aceeași zi, cu începere de la ora 12:30, la sediul CT BUS S.A.

Câteva zile mai târziu, va avea loc concurs pentru ocuparea postului vacant de casier bilete și abonamente. Pentru acest poziție este scos la concurs un singur post, care se află în Compartimentul gestiune bilete și abonamente – Chioșcurile de distribuție abonamente și bilete.

Persoanele care vor să se angajeze ca și casier trebuie să aibă minimum 10 clase.

Iată ce documente sunt solicitate candidaţilor pentru întocmirea dosarului de concurs: – curriculum vitae (CV); – copia actului de identitate sau orice alt document care vă atestă identitatea, potrivit legii, după caz; – copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor precum si copiile documentelor care atestă îndeplinirea conditiilor specifice ale postului solicitate de societate; –  carnetul de muncă si/sau, după caz, adeverinte care atestă vechimea în muncă, în meserie si/sau în specialitatea studiilor, în copie (numai dacă nu aveţi calitatea de salariat al CT BUS); – cazierul judiciar in original, –  adeverintă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare, eliberată cu cel mult 2 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie;
Dosarului de concurs se depune la Biroul Resurse Umane.

Conditiile specifice: –  Cunoștințe medii de operare pe calculator, –  Respectarea regimului garanțiilor obligatorii și suplimentare prevăzute de Legea 22/1969 (instituire ipotecă pe un imobil sau teren in favoarea CT BUS S.A.) –  Abilități de comunicare și muncă cu publicul, abilități de lucru cu numere, capacitate de analiză și sinteză, – Seriozitate, corectitudine, –  Experiența minim 1 an intr-o funcție similară constituie avantaj.

Proba scrisă va avea loc pe data de 13 ianuarie, la ora 10.00, la sediul CT BUS.

Proba practică se va desfășura două zile mai târziu, respective pe data de 15 ianuarie, iar interviul va avea loc pe data de 17 ianuarie 2020.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța. Fără permis la volan și sub influența băuturilor alcoolice, a lovit două autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, jandarmii constănțeni au surprins, în Constanţa, un conducător auto care nu avea permis de conducere, se afla sub influența băuturilor alcoolice și a lovit și alte două autoturisme.

În jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmerie, din cadrul Grupării Mobile Constanţa, care se afla la intersecția dintre strada Timișanei și Maramureș, a auzit un zgomot puternic și a observat un autoturism care a venit în viteză, din spate, a virat brusc pe strada Maramureș.

”Autovehiculul era avariat în partea dreapta față. Șoferul s-a dat jos din mașină și a luat-o la fugă. S-a trecut la urmărirea acestuia și a fost prins pe strada Dobrogei. A fost identificat, le-a declarat jandarmilor că nu are permis, că a lovit două autoturisme și că a consumat și băuturi alcoolice.”, au precizat reprezentanții Compartimentului Informare, Relații publice și cu Publicul.

În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea a două autoturisme parcate pe strada Timișanei, un Volswagen Passat de culoare verde și un Opel Astra de culoare albă.

A fost solicitat sprijinul și ulterior a fost predat colegilor de la rutieră pentru continuarea cercetărilor.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vitezoman prins de polițiști pe DN 39 Constanța – Mangalia. Conducea cu aproape 190 km/h

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 5-7 martie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au organizat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră.

În urma activităților, au fost aplicate 240 de sancțiuni contravenționale, dintre care 214 pentru depășirea limitei legale de viteză, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere, toate pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză.

Exemplu:

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 19.10, polițiștii rutieri au identificat un bărbat, de 29 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39 având viteza de 169 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

După jumătate de oră, polițiștii au identificat un alt bărbat, de 50 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, având viteza de 187 km/h, într-o zona cu limita de viteza de 100 km/h.

Ambii bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr a intrat cu motocicleta într-un gard, în satul Runcu. A intervenit elicopterul SMURD

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în jurul orei 16.50, a avut loc un grav accident rutier în satul Runcu din comuna Pantelimon, județul Constanța.

Pompierii ISU Constanța au fost anunțați printr-un apel la numărul unic de urgență 112 că un bărbat care conducea o motocicletă  a intrat într-un gard. În primele momente se știa doar că motociclistul este inconștient.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de salvatori, printre care și un elicopter SMURD.

Motociclistul – în vârstă de aproximativ 30 de ani – a fost preluat de către elicopter conștient și cooperant și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului județean Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: