Connect with us

Societate

Proteste în prefecturile din țară. Angajații cer salarii mai mari, activitatea este blocată

Published

on

protest prefectura

Proteste în Prefecturile din întreaga țară. Angajați își cer drepturile, nemulțumiți fiind de modul de salarizare care nu s-a schimbat de ani de zile, deși responsabilitățile lor au crescut de la un an la altul. Potrivit sindicaliştilor, niciun document nu va fi înregistrat sau soluţionat de către salariaţi, protestul fiind desfăşurat pe toată durata programului de lucru, în intervalul orar 8.00 -16.00.

Serviciile publice din cadrul Prefecturii judeţului Buzău au fost blocate de către membrii afiliaţi Sindicatului „Egalitatea” care au întrerupt luni dimineaţă activitatea, în cadrul unei greve generale. Potrivit sindicaliştilor, niciun document nu va fi înregistrat sau soluţionat de către salariaţi, protestul fiind desfăşurat pe toată durata programului de lucru, în intervalul orar 8.00 -16.00.

„Toate serviciile sunt blocate cu excepţia primirii corespondenţei de care se va ocupa Cancelaria Prefectului. Registratura, Apostila, Serviciul Juridic, Serviciul financiar-contabil, serviciile pentru deconcentrate, situaţii de urgenţă, afaceri europene, toate sunt blocate. Toată lumea este în grevă. Toate activităţile sunt suspendate, nu primim nimic, doar corespondenţa. Greva se desfăşoară pe durata programului de lucru şi probabil se va desfăşura şi mâine dacă nu se vor rezolva revendicările noastre”, a declarat, pentru Agerpres, Stelică Bordea, liderul Sindicatului din Instituţia Prefectului Buzău, grup afiliat Sindicatului „Egalitatea” citat de jurnaliștii de la digi24.ro.

Angajaţii sunt nemulţumiţi de salariile mici pe care le câştigă raportate la responsabilităţile pe care le au de gestionat dar şi la inflaţie

„Sindicatul nostru a declanşat greva generală având ca revendicări salarizarea, suntem cu salarizarea la pământ, a mai venit şi inflaţia, ne-a terminat. Suntem nemulţumiţi de faptul că nu s-au respectat termenele de punere în aplicare a Legii 153/2017, deci în anul 2022 trebuia aplicată legea salarizării unitare a bugetarilor. Datorită atribuţiilor pe care le are Instituţia Prefectului de control asupra activităţilor desfăşurate de administraţiile publice locale, de gestionare a deconcentratelor, dorim să fim transferaţi de la funcţii teritoriale la funcţii de stat şi nu în ultimul rând dorim să fim transferaţi de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) la Secretariatul General al Guvernului (SGG)”, a mai precizat liderul de sindicat.

foto: news.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!