Connect with us

Politica

PSD a câștigat fără drept de apel! Mandate redistribuite!

Maria Ionescu

Publicat

la

Cred că foarte puțină lume a avut premoniția de a da PSD drept câștigător cu o diferență atât de mare de voturi. Da, foarte mulți se așteptau ca acest partid să câștige alegerile, dar nu la un scor dublu față de următorul clasat. Deocamdată nu s-a încheiat numărătoarea voturilor, dat fiind faptul că din 556 de secții de votare care au existat în județul Constanța s-au contabilizat rezultatele înregistrate în 341 de secții. Conform centralizării datelor, situația pe partide nu diferă foarte mult de la o oră la alta. În mare, datele sunt aproximativ aceleași. PSD depășește 40%, PNL se cifrează la circa 20%, USR a trecut peste 10%, PMP se apropie de 10%, iar ALDE are puțin peste 5%. Acestea sunt partidele care ne vor reprezenta în următorii patru ani în Parlamentul României. Fără independenți, fără partide mici. Așa cum v-am mai spus, anul acesta va fi desemnat un deputat la 73.000 de locuitori și un senator la 168.000 de locuitori. Ceea ce înseamnă că județul Constanța va fi reprezentat de 5 senatori și de 11 deputați. Potrivit rezultatelor preliminare dar care nu vor fi prea diferite față de cele finale, PSD va avea 5 poate chiar șase mandate de deputat, așa că: Iulian Iancu, Mircea Titus Dobre, Cristina Dumitrache, Radu Babuș și George Gabriel Vișan vor fi cu certitudine în Parlament. Nu este exclus ca și Florin Gheorghe, care ocupă poziția a 6-a pe lista de candidați să acceadă în Camera Deputaților. În ceea ce privește viitorii senatori PSD, aceștia vor fi Liviu Tit Brăiloiu și Nicolae Moga. Din partea PNL vor fi cu certitudine doi deputați, respectiv Bogdan Huțucă și Robert Boroianu. Poate redistribuirea voturilor să o aducă în postura de câștigător și pe Ana Marcu. Senator PNL va fi cu siguranță Vergil Chițac. Lucia Varga a pierdut oportunitatea de a obține un nou mandat. Din partea USR îl vom avea ca deputat pe Ion Stelian Cristian, iar din partea PMP va fi Dorel Onaca. Până la ora actuală știm că atât la Camera Deputaților cât și la Senat vor fi câte două mandate ce vor fi redistribuite. Rămâne de văzut cui vor reveni. În momentul finalizării numărătorii voturilor, vom reveni cu detalii.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Ministrul Educației vine cu trei noutăți în privința transportului elevilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat în această seară, la Antena3, trei noutăți de importante pentru elevi, în contextul în care preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, i-a adresat o întrebare cu privire la transportul elevilor.

„Este un subiect extrem de important, pentru că, din păcate, pe baza unei reglementări eronate prin Legea 226, reglementare eronată care a făcut această lege inaplicabilă, am fost obligați să intervinăm printr-o ordonanță de urgență, pentru a putea face aplicabilă Legea 226. Ordonanța de urgență a fost deja prezentată în Guvern, miercuri va aprobată, iar noutățile sunt următoarele. Prima noutate este că primii trei km din naveta elevilor nu se mai decontează ca până acum cu 10 lei, ci cu 30 lei. Mai apoi, de la 3 până la 50 km, se decontează cu 3 lei/km.

A doua noutate: se scoate plafonul, limitarea de distanță, care era până acum de 50 de km. Naveta va fi decontată indiferent de distanța pe care elevul este nevoit să o parcurgă până la școală”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

„A treia noutate este foarte clară: spre deosebire de situația de până acum, nu mai este obligat elevul să avanseze banii, banii vor fi avansați de către Ministerul Educației, există un buget de 100 milioane lei în acest moment pentru decontarea navetei elevilor, urmând ca decontul să se facă la sfârșit de lună”, a zis ministrul Educației. „Deci, Ministerul Educației, prin inspectorate, livrează banii școlilor, iar elevul are relația de decontare cu școala”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

„Un alt lucru foarte important, pentru a fi deschis maximum. Există situații în țară, în trei, patru județe, în care tarifele abonamentelor sunt mai mari decât posibilitatea de decontare prin Ministerul Educației. În aceste situații, am luat legătura deja cu președinții Consiliilor Județene și sunt convins că aceștia vor negocia cu transportatorii în așa fel încât elevii să aibă condiții privilegiate”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Alte promisiuni ale Guvernului Cîțu: „Emblema acestui Guvern va fi construcția de spitale noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu și-a luat angajamentul de a construi spitale noi în România, el susținând că va fi emblema actualului Guvern. Cîțu a precizat că singura condiție este ca proiectele de spitale noi să aibă ca termen limită de finalizare anul 2026.

”Va rămâne emblema, ștampila acestui Guvern: ne dorim să construim spitale noi. Sunt spitale în România care pot fi finalizate până în 2026, aceasta este singura condiție. De aceea îi rog pe toți ceilalți să vină cu planurile de spitale noi, care pot fi finalizate până în 2026. Eu vreau să rămână după această guvernare spitale noi în România și vom reuși să facem asta.”, a spus Florin Cîțu.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Premierul Cîțu: „Să crești taxe în acest context este sinucigaș, îți omori economia“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu a declarant că Guvernul său nu va crește taxele, asta pentru că mișcarea ar fi una sinucigașă pentru economie. Cîțu consideră că soluția este să digitalizăm administrația, iar în acest fel va crește colectarea pe termen lung și România se va descurca cu fondurile disponibile.

”Am văzut în spațiul public că se reîncălzește o ciorbă mai veche, asta cu taxele. Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care economia este sub potențial este sinucigaș, îți omori economia. România are resurse de a reveni în economie, iar soluția nu este să schimbi un om sau doi. Soluția este digitalizarea, aceasta este soluția pe care am văzut-o în Uniunea Europeană, este soluția să crești colectarea pe termen lung. Putem ajunge la acel deficit de 3% printr-o strategie inteligentă, putem să ne descurcăm cu banii pe care îi avem, doar să îi administrăm mai bine”, a spus Florin Cîțu.

Declarațiile lui Cîțu vin după ce economistul-șef al BNR, Valentin Lazea, a declarat că, mai devreme sau mai târziu, Guvernul va trebui să ia în considerare creșterea unor impozite.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: