Connect with us

Politica

România intră în sesiune: mesaj pentru tineri!

Maria Ionescu

Publicat

la

Studenții și elevii care studiază în alte localități în afară de cea de domiciliu au gratuitate pe transportul feroviar dus-întors în perioada 9 – 12 decembrie, potrivit unei Ordonanțe de Guvern emisă de Guvernul Cioloș. Măsura a fost luată pentru a putea oferi acestora posibilitatea să voteze duminică 11 decembrie la alegerile parlamentare.  Dintre partidele politice, PNL a fost partidul care a susținut cu cea mai mare fermitate decizia cabinetului Cioloș, iar TNL Constanța a lansat o serie de apeluri la tinerii care studiază în marele centre universitare să vină acasă și să-și exercite dreptul la vot.Unul dintre mesajele percutante a fost lansat de Cristian Decu, membru TNL Constanța, care a publicat pe pagina de socializare o scrisoare prin care îi îndeamnă pe toți tinerii din județul Constanța să se prezinte la vot pe 11 decembrie. Mai jos vă prezentăm scrisoarea tânărului liberal cu îndemnul „să veniți acasă și să votați!”.

Stimati studenti, colegi, prieteni si romani,

Astazi sunteti inconjurati de colegi, prieteni si parinti, bucurandu-va din plin de anii studentiei. O viata frumoasa, fara obligatii si fara prea multe responsabilitati. Singurele griji si emotii apar in sesiune, dar si atunci gasiti cu iscusinta metode de a depasi momentele dificile. Restantele nu sunt nici ele un capat de lume, viata inca va ofera o a 2-a sansa. Romania, la fel ca voi, intra si ea in sesiune. Un adevarat examen de maturitate. De astazi intr-o saptamana, tara noastra are de sustinut cel mai dificil examen din ultimii 26 ani. Un examen care va decide nu doar vectorul geopolitic, nu doar culoarea politica a celor ce ne conduc, dar mai cu seama urmatorii nostrii 4 ani de viata. Peste 4 ani multi dintre noi vom simti greutatea tot mai apasatoare a responsabilitatilor. Facturile vor veni pe numele nostru, vom cauta sa cheltuim banii cu prudenta iar parintii probabil vor cauta in noi sprijinul pe care si ei ni l-au oferit. Examenul pe care Romania il sustine ne va afecta in mod direct viitorul, nu incape loc de argumente. Odata cu ultimul examen vom avea de infruntat decizia pe care o vom lua pe 11 decembrie. Vom fi nevoiti sa privim peste granite pentru a ne gasi un loc de munca sau vom putea sa ne gasim unul aici?Vreau sa cred ca nu mai suntem doar o generatie de sacrificiu precum cele ce ne-au precedat. Vreau ca noi sa fim generatia care a incheiat tranzitia, prima generatie care sa afirme ca a putut reusi si in Romania. Vreau sa fim generatia care sa se gandeasca la viitorii ani si nu la grija zilei de maine. Ne-am vazut destul parintii suspinand in fata neputintei, nu vrem sa ne vedem copiii suspinand in umbra neputintei noastre. De astazi intr-o saptamana avem de ales intre o Romanie care merge inainte, pe drumul viitorului, progresand in tara pe care ne-am dorit-o mereu si o Romanie a blocurilor si obiceiurilor sovietice, o Romanie corupta, lipsita de speranta si fara viitor. Stimati studenti, colegi, prieteni si romani, este in puterea noastra, a tuturor, sa ne croim viitorul. Este in puterea noastra sa alegem ce vom face dupa Ultimul Examen.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Elena Udrea, foc și pară după condamnarea la închisoare: „Doamna Kovesi nu iartă și nu minte!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Elena Udrea a avut o primă reacție după condamnarea de opt ani primită în dosarul finanțarea campaniei electorale din 2009.

”Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să  aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite…Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac. Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate”.

„Această femeie (.n.r. se referă la judecător) a ținut să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații din acest dosar. Nu pot să cred că are ceva personal pe mine. O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei.”

„Am omorât pe cineva? Cum să dai opt ani pentru așa ceva? (…) E o aberație ce s-a întâmplat astăzi.”

Sursa: Antena 3

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ioana Băsescu, condamnată la 5 ani de închisoare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea de Apel București a condamnat-o, marți, pe fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana , la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea și fostul șef al CJ Tulcea, actualul vicepreședinte, Victor Tarhon privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009. Alături de aceștia a mai fost judecat și omul de afaceri Cătălin Andronic, proaspăt condamnat definitiv la o pedeapsă cu suspendare în dosarul Ferma Băneasa.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către toate părțile din dosar, caz în care procesul va ajunge la instanța supremă.

Inițial, magistratul anticorupție a cerut la Curtea de Apel București o pedeapsă de peste 15 ani în cazul Ioanei Băsescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Elena Udrea, ÎNCHISOARE CU EXECUTARE în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea de Apel București l-a condamnat, astăzi, pe fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat alături de fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana, și fostul șef al CJ Tulcea, actualul vicepreședinte, Victor Tarhon privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009. De asemenea, Udrea a primit încă 2 pedepse de 5 și 3 ani pentru spălare de bani. De asemenea, instanța a dictat încă o pedeapsă de 5 ani pentru spălare de bani. În total, după contopirea pedepselor, Elena Udrea va executa 8 opt ani de închisoare. Alături de aceștia a mai fost judecat și omul de afaceri Cătălin Andronic, proaspăt condamnat definitiv la o pedeapsă cu suspendare în dosarul Ferma Băneasa.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către toate părțile din dosar, caz în care procesul va ajunge la instanța supremă.

Inițial, procurorii DNA au cerut o condamnare de peste 12 ani în cazul fostului ministrul de la Turism.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: