Connect with us

Politica

PSD-ALDE nu au luat încă o decizie! E posibil să-l suspende pe Iohannis!

Maria Ionescu

Publicat

la

Liviu Dragnea a susținut azi, de la ora 16.18 o declarație de presă după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat, tot în cursul acestei zile, că respinge propunerea de premier al PSD-ALDE, Sevil Shhaideh. Înainte de a începe conferința de presă, Dragnea a intrat în biroul lui Călin Popescu Tăriceanu. Împreună au susținut apoi conferința. Am preluat toate informațiile d e pe site-ul Hotnews.ro. Nu am reușit să găsim nici un motiv constituțional, nici alt motiv care să țină de alte elemente, riscuri eventual, și părerea noastră e că acest om de fapt vrea să declanșeze o criză politică în România. Împreună cu colegii mei am analizat, am încercat să găsim resorturile cinstite sau constituționale care ar fi putut sta în spatele acestei decizii. Ca și dumneavoastră urmărim și noi cu stupefacție pot spune anunțul președintelui Iohannis. I-a dat câteva teme spunându-i că o să o numească, dar vrea să aiba această discuție. Am înțeles că presa a scris că ar fi sunat-o înainte de anunț. Nu a sunat-o. Joi, după consultări, a sunat-o pe doamna Shhaideh, invitând-o să discute despre program de guvernare, deficit, echipa guvernamentală, viziune. Am sperat că domnul Iohannis și oamenii și instituțiile cu care se consultă au înteles că oamenii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor. Înțeleg că domnul Iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie, nu vrea să dea guvernul acestei majorități. Cred, sunt aproape sigur că și dumnealui și ceilalți acoliți sunt speriati de două lucruri. Posibilitatea, certă de fapt, ca programul de guvernare votat de români să fie pus în practică și românii să înceapă să trăiască mult mai bine, ceea ce se pare că îl deranjează. Și de faptul că a înțeles că noi nu vrem să mai perpetuăm un sistem ocult și toxic pentru România. E o decizie în dispreț total față de noi, față de cei care au votat, fără nici un fel de explicație. Pentru noi nu a avut nici o semnificația toată campania securistoida generată de aparatul de propagandă tradițional. Dl președinte Iohannis a semnat numirea doamnei Shhaideh în funcția de ministru și putea să refuze. Nu cred că de anul trecut până azi au apărut motive care să îi dea posibilitatea să refuze propunerea. Am discutat cu Tăriceanu, colegii mei din partid și mâine sau cel târziu poimâine o să trabuiască să luăm o decizie.  Parafranzându-l pe cel care a vorbit la ora 12, vreau să cumpănesc foarte bine între ce e bine și rău pentru România. Nu va fi o decizie ușoară.  Nu are rost să ne ascundem după degete, e o avalanșă de mesaje primite în ultimele ore de la oameni care se simt jigniți și care cer cu fermitate suspendarea președintelui. Nu e o decizie foarte ușoară. Dacă în urma acestei analize vom ajunge la concluzia că pentru țară e bine să-l suspendăm pe președinte nu o să am nici o ezitare. Ne gândim serios la posibilitatea constituirii unei comisii care să analizeze rapid dacă gestul președintelui e constituțional sau nu.”, a declarat Liviu Dragnea.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mihai Vîlcu este nominalizarea pentru subprefect din partea USR-PLUS Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, la Constanța, Alianța va avea un post de subprefect. După ce liderii Organizației de la Constanța ai USR-PLUS au anunțat că au 3 nume pentru acest post: Dumitru Paris, Anca Mănăilă și Mihai Vîlcu, Biroul Național al partidului a decis ca viitorul subprefect al Constanței din partea USR-PLUS va fi Mihai Vîlcu, consilier local la Ghindărești. Acesta a candidat în toamna anului trecut la funcția de primar al comunei. Cel mai probabil, Mihai Vîlcu o va înlocui în funcția de subprefect pe Aura Bozdoacă, care a fost susținută de PMP.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernarea PNL: Datoria statului a crescut cu 124 de MILIARDE de lei în doar un an

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, faţă de 35,3% din PIB cât reprezenta în 2019, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

În 2019, datoria administraţiei publice se ridica la 373 miliarde lei, conform Mediafax.

Cea mai mare parte a datoriei aparţine adminsitraţiei publice centrale, în sumă de 482 miliarde lei, restul fiind în contul administraţiei locale.

Din suma totală datorată la finele anului trecut, 480 miliarde lei au scadenţa pe termen mediu şi lung.

Din punct de vedere al instrumentelor, cea mai mare parte, respectiv 417 miliarde lei sunt titluri de stat vândute de Finanţe, iar 69 miliarde lei împrumuturi şi 11,4 miliarde lei numerar şi depozite.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conferință internațională pentru legalizarea canabisului în scop medical

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 23 februarie a avut loc prima conferință internațională din România pe tema utilizării canabisului medicinal. Cu toată deschiderea și tot suportul pentru acest demers am primit răspunsuri și explicații despre importanța canabisului medicinal și din partea altor invitați din domeniul legislativ, economic sau farmaceutic.

Proiectul de lege pentru legalizarea canabisului medicinal care se află pe ordinea de zi în Camera Deputaților este o inițiativă extrem de importantă care vine în sprijinul multor pacienți, suferinzi de multiple afecțiuni ce au dreptul la un tratament cu reale și dovedite beneficii.

“Conferința a creat contextul științific și profesional pentru ca toți factorii decidenți din Parlament, indiferent de culoarea politică să afle din experiența altor state din lume și să trateze cu seriozitate și responsabilitate acest proiect legislativ. Legalizarea canabisului în scop medical ar reprezenta o adevărată victorie pentru pacienții români care au tot atâtea drepturi ca cei din alte țări”, transmite Crestina Ileana Dumitrache, deputat PSD și inițiator al acestui proiect legislativ.

Conferința  s-a desfășurat online pe platforma Zoom și a fost transmisă live pe facebook și youtube. A fost un maraton de prezentări susținute de unii dintre cei mai prestigioși medici și cercetători din România și din lume.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: