Connect with us

Politica

Sorin Grindeanu, noua propunere PSD pentru funcția de premier!

Maria Ionescu

Publicat

la

Liviu Dragnea s-a decis să facă o altă nominalizare pentru funcția de premier al României. După ce Sevil Shhaideh a fost refuzată de președintele Klaus Iohannis, Liviu Dragnea are o nouă propunere. Potrivit postului de televiziune Antena 3, Dragnea a declarat: „Am avut o discuție profundă în Comitetul Executiv, în care i-am rugat pe colegii mei să-și spună părerea(…). A fost un curent în ultimele zile, mii de mesaje primite în care ne cereau să trecem la suspendarea președintelui. Avem o forță puternică, reprezentată de majoritatea în Parlament. Acolo este puterea legitimă. Nu sunt iresponsabil să folosesc această forță în a face rău sau în a tulbura țara și viețile românilor. Da, putem începe suspendarea chiar de mâine. Am discutat despre ce avem de făcut(…). Varianta cu doamna Sevil Shhaideh, eu asta am avut în minte. Doamna Sevil a început să primească foarte multe mesaje de amenințare cu moarte, și ea și soțul și copiii. Le este frică să mai iasă din casă. E un om care a muncit foarte mult și a adus beneficii pentru țară. Mi-a spus că nu mai poate merge înainte în acest război. Mi-a spus că tot ce a apărut în presă sunt invenții. Siguranța unei familii e pusă în pericol și nu poate rămâne așa. Cei care au declanșsat această campanie trebuie și vor da socoteală. În aceste condiții, nu mai putem menține propunerea inițială. Îmi pare rău! (…) A trebuit să decidem dacă facem altă propunere. Propunerea colegilor mei a fost să fiu eu, numai că eu am spus că nu vreau să obțin o funcție forțând o lege. A trebuit să găsim un coleg care este loial programului de guvernare și partidului, care are capacitatea să nțeleagă că programul e către români și România(…). Am discutat ce alegere să facem noi între dorința firească de a răspunde invitației nerostite a președintelui de a intra într-o criză politică și rațiune(…). Am ales să nu aruncăm țara într-o criză politică, nu a fost o decizie foarte ușoară”, a declarat Liviu Dragnea. „Am propus colegilor mei după ce m-am consultat cu domnul Tăriceanu ca propunerea noastră pentru președintele Iohannis să fie Sorin Grindeanu”, a mai spus liderul PSD.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mihai Vîlcu este nominalizarea pentru subprefect din partea USR-PLUS Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urma negocierilor dintre PNL și USR-PLUS, la Constanța, Alianța va avea un post de subprefect. După ce liderii Organizației de la Constanța ai USR-PLUS au anunțat că au 3 nume pentru acest post: Dumitru Paris, Anca Mănăilă și Mihai Vîlcu, Biroul Național al partidului a decis ca viitorul subprefect al Constanței din partea USR-PLUS va fi Mihai Vîlcu, consilier local la Ghindărești. Acesta a candidat în toamna anului trecut la funcția de primar al comunei. Cel mai probabil, Mihai Vîlcu o va înlocui în funcția de subprefect pe Aura Bozdoacă, care a fost susținută de PMP.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernarea PNL: Datoria statului a crescut cu 124 de MILIARDE de lei în doar un an

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Datoria guvernamentală a ajuns la finele lui 2020 la 498,3 miliarde lei şi la o pondere de 47,7% din PIB, faţă de 35,3% din PIB cât reprezenta în 2019, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

În 2019, datoria administraţiei publice se ridica la 373 miliarde lei, conform Mediafax.

Cea mai mare parte a datoriei aparţine adminsitraţiei publice centrale, în sumă de 482 miliarde lei, restul fiind în contul administraţiei locale.

Din suma totală datorată la finele anului trecut, 480 miliarde lei au scadenţa pe termen mediu şi lung.

Din punct de vedere al instrumentelor, cea mai mare parte, respectiv 417 miliarde lei sunt titluri de stat vândute de Finanţe, iar 69 miliarde lei împrumuturi şi 11,4 miliarde lei numerar şi depozite.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Conferință internațională pentru legalizarea canabisului în scop medical

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 23 februarie a avut loc prima conferință internațională din România pe tema utilizării canabisului medicinal. Cu toată deschiderea și tot suportul pentru acest demers am primit răspunsuri și explicații despre importanța canabisului medicinal și din partea altor invitați din domeniul legislativ, economic sau farmaceutic.

Proiectul de lege pentru legalizarea canabisului medicinal care se află pe ordinea de zi în Camera Deputaților este o inițiativă extrem de importantă care vine în sprijinul multor pacienți, suferinzi de multiple afecțiuni ce au dreptul la un tratament cu reale și dovedite beneficii.

“Conferința a creat contextul științific și profesional pentru ca toți factorii decidenți din Parlament, indiferent de culoarea politică să afle din experiența altor state din lume și să trateze cu seriozitate și responsabilitate acest proiect legislativ. Legalizarea canabisului în scop medical ar reprezenta o adevărată victorie pentru pacienții români care au tot atâtea drepturi ca cei din alte țări”, transmite Crestina Ileana Dumitrache, deputat PSD și inițiator al acestui proiect legislativ.

Conferința  s-a desfășurat online pe platforma Zoom și a fost transmisă live pe facebook și youtube. A fost un maraton de prezentări susținute de unii dintre cei mai prestigioși medici și cercetători din România și din lume.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: