Connect with us

Politica

PSD-iștii fac mătănii și plecăciuni publice să-l aducă pe Mitroi de la Valu lui Traian în partid

Tatian Iorga

Publicat

la

În spațiul public s-a tot vorbit, în ultima perioadă, de o prietenie, care bate la ochi, între primarul liberal al comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, și PSD. Dacă este să dăm crezare zvonurilor, am putea spune că această prietenie s-a materializat în urmă cu două luni, când Primăria condusă de primarul Florin Mitroi a primit de la CJC-ul condus de social democratul Horia Țuțuianu nu mai puțin de 1,5 milioane de lei, fiind una dintre cele mai mari sume alocate, la vremea respectivă, de CJC pentru o administrație. Aminim că, atunci, a fost un adevăratr scandal între PSD și PNL pe seama împărțirii banilor de la CJC. Apoi, recent, președintele Organizației Județene Constanța a PSD, Felix Stroe, a afirmat că are o „apreciere puternică” față de Mitroi, dar că este un om de onoare și că nu va pleca din PNL. Laudele la adresa primarului din Valu lui Traian au continuat, astăzi, în conferința de presă susținută la sediul PSD și la care au participat, printre alții, vicepreședintele Organizației Județene Constanța a PSD, președintele CJC, Marius-Horia Țuțuianu purtătorul de cuvânt al Organizației Județene Constanța a PSD, deputatul Radu Babuș, președintele interimar al organizației locale a PSD din Valu lui Traian, Mirela Matichescu, care este și administratorul public al județului Constanța, și președintele executiv PSD, Lucian Lungoci. Întrebată în ce relații se află cu primarul liberal al comunei Valu lui Traian, Mirela Matichescu a declarat că este „într-o relație corectă, de colaborare instituțională, se susținere a proiectelor pe care Mitroi le-a înaintat și pe care vrea să le implementeze, de sprijin reciproc“. Întrebarea a venit în contextul în care președintele Organizației Județene Constanța a PSD, Felix Stroe, a declarat că are o părere bună și că nu ar spune nu unei eventuale înregimentări a primarului din Valu în PSD.

„Să știți că PSD își dorește să aibă în echipă numai oameni competenți, numai oameni care au dovedit și care pot să facă ceva pentru comunitate, să lase ceva în urmă. Oameni care nu se gândesc doar la interesul personal“, a punctat Mirela Matichescu.

Întrebată, de asemenea, dacă face referire la primarul din Valu și dacă acesta este competent pentru PSD, Matichescu a declarat că nu știe ce opțiune are Florin Mitroi.

„Cu ce ar fi primarul Mitroi mai puțin competent față de alți primari pe care îi are PSD?“, a subliniat Maticchescu.

Ea a fost completată și de purtătorul de cuvânt al Organizației Județene Constanța a PSD, deputatul Radu Babuș, care, din punctul său de vedere, nu al partidului, s-ar bucura dacă „primarul Mitroi din Valu lui Traian ar avea o colaborare strânsă și, de ce nu, chiar să vină în PSD.“

„Nu știu dacă va face acest pas (de a trece de la PNL la PSD, n.r.), dar cred că este peste orice fel de îndoială faptul că primarul Mitroi din Valu e un primar bun. Un primar care a făcut foarte multe lucruri în Valu lui Traian . Nu trebuie să facem o analiză foarte sofisticată, trebuie să mergem în Valu pe orice stradă și să stăm de vorbă doar cu câțiva oameni. Dar, bineînțeles, este loc și de mai bine, este loc și de o altă candidatură din partea noastră, să fie acolo, la bătaie cu actualul primar. Cam asta ar fi, e vorba de politică“, a spus Babuș.

Acesta a afirmat că, dacă Mitroi nu va veni în PSD, social democrații vor pregăti un candidat, dar că este prematur să se vorbească acum de acest lucru. Un posibil candidat ar putea fi chiar Mirela Matichescu, despre care deputatul Babuș a spus că știe multă administrație.

„Nu am luat în calcul această variantă (de a candida la funcția de primar al comunei Valu lui Traian, n.r.)“, a completat Mirela Matichescu.

La rândul său, vicepreședintele Organizației Județene Constanța a PSD, președintele CJC, Marius-Horia Țuțuianu, a spus că PNL are primari buni și pe care PSD ar dori să îi aibă, dar asta nu înseamnă că primarii PSD nu sunt foarte buni.

Comments

comments

Politica

(GALERIE FOTO) Proiect PRO România. Târgul de la General Scărișoreanu, modernizat

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Târgul de sâmbătă din localitatea General Scărișoreanu este cel mai mare din județ, atrăgând mii de vizitatori și comercianți din Constanța și din județele limitrofe. Din păcate, însă, condițiile actuale de comercializare sunt jalnice, nici măcar tarabe nu există, spune candidatul PRO România la Consiliul Județean Constanța, Răzvan Filipescu. Acesta spune că a venit timpul ca producătorii locali să fie susținuți cu adevărat prin proiect concrete.

„Trebuie să intrăm și noi odată în secolul al XXI-lea și pentru asta vă propun un proiect amplu de modernizare a acestui târg, un proiect de adaptare la un comerț civilizat, cu zone separate pentru produse diverse, produse agroalimentare și animale vii, zonă de agrement – parc, zonă de terasă cu restaurant și zone de toalete, lucruri normale în orice țară și adaptate la noile norme sanitare impuse de pandemia de COVID 19. Propun de asemenea realizarea a încă două astfel de târguri/oboare, unul la Cobadin, unde acum totul se vinde pe trotuar și un altul în zona de nord a județului, care să funcționeze tot weekendul și care se pot transforma inclusiv în Târguri de Crăciun sau Paște, devenind atracții de interes pentru toți locuitorii județului. Pentru asta candidez la Președinția Consiliului Județean Constanța, să facem bine și să facem odată lucruri normale pentru oameni.“, a spus Răzvan Filipescu.

Candidatul PRO România la șefia CJ Constanța notează că, în contextul situației de astăzi a satelor și comunelor dobrogene, în sprijinul interacțiunii sociale, vine cu un proiect de TÂRG, în satul General Scărișoreanu, un loc în care se adună săptămânal oameni dispuși să vândă sau să cumpere produse tradiționale sau din import.

„Ca urmare a invaziei cu centre comerciale mai mici sau mai mari, venim cu o alternativă ce reprezintă o tradiție în satele românești. Proiectul este format din mai multe pavilioane (spații) precum:

  1. Spații pentru comercializarea animalelor vii
  2. Spații pentru comercializarea de produse agricole, de fructe și de legume
  3. Spații pentru comercializarea de produse din carne, peste sau lactate
  4. Spatii pentru comercializarea de produse necomestibile de tot felul
  5. Spatii pentru gustare
  6. Spațiu de joacă pentru copii
  7. Spațiu verde amenajat pentru activități de socializare și petrecere a timpului liber
  8. Parcare auto cu un total de 85 de locuri, necesare comercianților care vin cu produse, dar și tuturor oamenilor care vin cu autovehiculele.“, se arată în proiect.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Corina Martin intră în competiția pentru funcția de primar al municipiului Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Corina Martin intră în competiția pentru funcția de primar al municipiului Constanța. Cunoscută una dintre persoanele care a promovat litoralul românesc alături de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, Corina Martin este candidatul Partidului Ecologist Român pentru Primăria Constanța la alegerile locale din acest an.

“Am venit astăzi să îi lansăm candidatura Corinei Martin. Suntem siguri că poate să aducă ceva în orașul Constanța. Împreună cu noi, cu echipa de la Constanța, avem convingerea că o să facă o figură frumoasă și poate câștiga primaria”, a declarat Dănuț Pop, președintele PER.

Și colegii de la Constanța și-au exprimat încrederea în modul cum va gestiona Corina Martin activitățile din campanie.

“Provin din mediul de afaceri. Fac politică de 30 de ani – politica bunului simț, politica dezvoltării personale. De puțin timp activez în PER. Motivul pentru care m-am înscris în partid este că acest partid are 30 de ani de activitate. Este un partid de ideologie, de lider. Cred că pot să contribui la dezvoltarea orașului, societății din Constanța. Mă aflu în fața dvs. pentru a deschide o ușă în cadrul colaborării cu presa”, a precizat Daniel Moraru în calitate de prim-vicepreședinte PER și președintele Organizației PER Constanța.

Administrație prin turism

În primul discurs în calitate de candidat pentru Primăria Constanța, Corina Martin a spus că a învățat administrație prin turism și își propune să lucreze pentru promovarea și dezvoltarea orașului Constanța.

“Sunt 14 ani de când fac turism la Constanța. În realitate sunt 15 și se împlinesc chiar astăzi. Mă știți și va stiu – vorbim despre turism. Pentru Constanța și despre Constanța. Până astăzi am făcut turism și politică. Am făcut politica turismului. De astăzi, fac și politica. Sunt președintele formațiunii municipale PER și candidez la Primăria municipiului Constanța. De ce închei activitatea de la conducerea organizațiilor din turism și de ce de astăzi candidez la Primăria din Constanța. Am început în 2005, două mandate. Apoi am devenit președinte ANAT în 2009. Două mandate la rând. În 2007, am înființat Asociația Litoral. Din 2007 fac turism și politică. În federația înființată în 2009, am reunit autorități locale alături de operatori privați din turism. (…) Primul meu obiectiv este să redau strălucirea orașului și mândria pentru locuitori. (…) Îmi doresc ca orașul Constanta să devină o destinație turistică și un oraș curat. Îmi doresc turism, istorie și cultură. (…) O femeie poate mai mult. Voi fi omul care va aduce o politică nouă la Constanța”, declară Corina Martin.

Corina Martin va deschide lista consilierilor locali pentru Consiliul Local Municipal Constanța din partea Partidului Ecologist Român.

Cine este Corina Martin

Corina Martin a promovat turismul românesc de pe scaunul Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din Romănia, de asemenea si de pe cel de președinte al Asociației Litoral – Delta Dunării. Corina Martin a fost una dintre vocile care au insistat ca românii să caute frumusețea litoralului românesc.

Pe Corina Martin o știu constănțenii și pentru că a făcut parte din anturajul foștiilor lideri ai județului Constanța, Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, actualmente deținuți de drept comun pentru fapte de corupție și cu multe alte dosare penale aflate pe rolul instanțelor de judecată. Alții o știu pe Corina Martin drept zeița Tomiris, personaj pe care l-a promovat, pe bani publici, într-un festival de răsunet organizat la Constanța.

La eveniment au participat Dănuț Pop, Președinte Partidul Ecologist Român, Mircea Andrei – Secretar General PER, Daniel Moraru – PrimVicepreședinte PER și Președinte Filiala Judeţeană Constanţa și Corina Martin –Vicepreședinte PER și Președinte Organizaţia Municipală Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Inițiativa „Fără Penali în Funcții Publice“, votată în Camera Deputaților! Următorul hop – Senatul

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Inițiativa “Fără Penali în Funcții Publice” a fost adoptată de Camera Deputaților. Urmează votul din Senat, apoi vom avea referendum, spune deputatul de Constanța al USR Stelian Ion. Inițiativa cetățenească „Fără Penali în Funcții Publice“ a fost depusă în Parlament în 2018 de un grup de cetățeni și susținuți de USR. Pentru această inițiativă  au fost strânse un milion de semnături. Stelian Ion a declarat pentru Ordinea.ro că votul de astăzi în Parlament este un mare pas înainte și speră că „fără penali în funcții publice“ va deveni literă de lege în Constituție.

„Inițiativa a zăcut timp de doi ani prin sertarele Camerei Deputaților. Acum, pentru că tot e perioadă electorală, toate partidele, inclusiv PSD-ul, doresc să arate că vor o administrație curată. Din păcate, cred că aceste partide fac asta de ochii lumii. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla la Senat.“, a declarat Stelian Ion.

În favoarea acestei legi au votat „pentru“ 295 de deputați. Doar unul singur s-a abținut.

Inițiativa „Fără Penali în funcții publice” propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conținut: „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: