Connect with us

Politica

PSD-iștii îi iubesc pe unii liberali. Dar pe Huțucă l-ar băga „în debara“

Tatian Iorga

Publicat

la

Războiul dintre PSD și PNL este dus pe toate fronturile și la toate nivelurile. Nici Constanța nu este ocolită în această luptă. Astăzi, cele două părți s-au contrat prin mesaje și comunicate. Pe de o parte, președintele Organizației Județene Constanța a PNL, deputatul Bogdan Huțucă, a postat un mesaj pe Facebook în care a atacat PSD și pe liderul Consiliului Județean Constanța, social democratul Horia Țuțuianu.

„PSD Constanța și Horia Țuțuianu au atins pragul critic al deznădejdii și încep să se laude cu realizările și investițiile primarilor liberali. Știm că le este greu să se uite în ograda lor, acolo unde sărăcia și neputința țin localitățile și județul captiv sub mantia roșie a PSD. După 3 ani de administrație, Horia Țuțuianu pur și simplu nu a găsit niciun primar pesedist pe care să îl scoată în față și să-l țintuiască la panoul de onoare al partidului, să îl prezinte ca pe victoria socialismului de debara al PSD Constanța. Îi înțelegem că la ei în partid nu au cu ce și cu cine, că nu pot ieși în fața electoratului cu eșecurile propriilor administrații. Așa că pesediștii de la județ bat toba și se scuipă unul pe altul de deochi cu munca primarilor PNL, agățându-se de proiectele liberalilor ca Viorica de clanța Guvernului. Este adevărat domnule Țuțuianu! Aveți dreptate când transmiteți propriului dvs electorat că administrațiile liberale sunt cele mai performante, că primarii PNL au atras 80% din fondurile europene din județul Constanța, că orașe precum Eforie, Techirghiol sau Ovidiu au cheltuit, fiecare, de 2-3 ori mai mulți bani europeni decât perla coroanei voastre, Făgădău! Și pentru că admirați atât de mult administrațiile liberale, care spre deosebire de dvs știu să se pună în slujba și interesul cetățenilor, vă asigurăm domnilor pesediști că sub PNL județul Constanța se va scutura de bruma PSD a incompetenței și corupției!“, se arată în mesajul lui Huțucă.

După declarația liderului PNL, social democrații constănțeni au reacționat printr-un comunicat de presă, semnat de Radu Babuș, purtătorul de cuvânt PSD Constanța.

„Cea mai recentă ieșire publică a actualului lider PNL Constanța (că restul au fost deja epurați politic, prin lupte interne) arată că opoziția locală se aliniază cu imunda opoziție de la nivel central. Și atinge nu “pragul critic al deznădejdii”, ci pragul cel mai de jos al exprimării și “luptei” politice. După trei ani, administrația județului Constanța – cu un Consiliu Județean condus de un președinte PSD și doi vicepreședinți, din alte partide – a dovedit că nu a ținut cont de culori politice, în sprijinirea dezvoltării localităților din teritoriu. Eventualul succes al primarilor PNL și de la alte formațiuni politice este și succesul dorit și scontat al conducerii CJC, care a muncit cu ei, împreună, în acești ani și a făcut dovada competenței. Exprimările suburbane ale liderului liberal Huțucă descalifică și jignesc inclusiv munca tuturor colegilor săi din județ, pe care conducerea PSD Constanța nu își permite să-i catalogheze drept aflați în “debaraua” acestui personaj, reprezentativ mai degrabă pentru fruntașii PDL care conduc în prezent, în fapt, Partidul Național Liberal. PSD Constanța a salutat și evidențiat, acolo unde a fost cazul, rezultatele bune ale tuturor primarilor din județ, fără deosebire, iar acest gest de normalitate e catalogat de PNL Constanța drept o slăbiciune, în loc să fie primit ca un gest de corectitudine. Însă mahalaua verbală suburbană în care se scaldă de multă vreme liderii liberali nu le mai permite să observe nici reușitele propriilor primari, fără a adăuga imediat injurii la adresa adversarilor politici. Sunt aceeași care își doresc să preia guvernarea de la un partid care a câștigat alegerile democratic. Și, probabil, să-i trateze pe toți cetățenii pe care vor să-i trimită acasă, prin desființări de locuri de muncă, la fel de jignitor, fără să facă deosebire, în funcție de simpatiile lor politice“, se arată în comunicatul PSD Constanța.

De la ce a plecat conflictul

Disputa dintre PNL și PSD a plecat după ce președintele CJC, Horia Țuțuianu, a postat, astăzi, pe pagina de Facebook a PSD Constanța un mesaj în care arată că primarul liberal al orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, a mulțumit CJC pentru ajutorul acordat la un proiect privind racordarea localității la rețeaua de gaze.

„Investițiile se văd cu ochii liberi nu numai în primăriile conduse de primari PSD, ci și în cele conduse de PNL. Eu v-aș pune o întrebare și puteți să o puneți mai departe: întrebați primarii PNL dacă sunt mulțumiți de guvernarea PSD, dacă sunt mulțumiți de fondurile primite. O să vă dea răspunsul dumnealor”, a declarat Țuțuianu.

Imediat a venit și reacția lui Huțucă de la PNL. Acesta a precizat pentru Ordinea.ro că mesajul său de pe Facebook a plecat de la faptul că Țuțuianu și-a făcut eronat un titlu de glorie din declarația lui Soceanu, care „a mulțumit tuturor persoanelor și instituțiilor, în general, care au contribuit la proiectul privind racordarea la rețeaua de gaze a orașului Techirghiol“.

„Țuțuianu nu trebuie să profite de munca autorităților din Techirghiol“, a afirmat Huțucă.

Comments

comments

Politica

Pe fondul pandemiei COVID-19, USR vrea vot prin corespondență la alegerile locale

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pe fondul pandemiei de coronavirus și în condițiile în care se recomandă distanțarea socială, Uniunea Salvați România propune introducerea sistemului de vot prin corespondență la alegerile locale, care sunt estimate să aibă loc în toamna acestui an. În acest sens, deputatul USR Stanciu Viziteu lansează în dezbatere publică un proiect de extindere a votului prin corespondență la alegerile locale.

„Vom lansa consultări cu societatea civilă și cu specialiști în drept constituțional și sistem de vot pentru a găsi cât mai rapid cea mai bună soluție de a ajuta oamenii să voteze în contextul actual al pandemiei de COVID-19. Facem un apel și la celelalte partide să susținem împreună votul prin corespondență la alegerile locale. Grupul USR a realizat deja un proiect și îi invităm pe toți să îl citească și să își aducă contribuții la el.“, a notat inițiatorul proiectului.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Constantin Cozma, candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Tortoman

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța continuă campania pentru desemnarea candidaților la alegerile locale din acest an.

Candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Tortoman este domnul Cozma Constantin, acesta s-a inscris in PMP impreuna cu alti trei conslieri PNL: Frunză Nădejdea, Ionită Lăcrămioara, Bouariu  Liviu.

Conducerea PMP Constanța transmite, printr-un comunicat remis redacției că propunerea lor, Constantin Cozma, este hotărât să câștige Primăria Tortoman.

„Salut inscrierea domnului Cozma in PMP si am incredere ca va castiga primăria Tortoman, fiind la aceasta data in Consiliul Local Tortoman un consilier foarte implicat, avand numeroase initiative.”  a declarat Claudiu Palaz

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ludovic Orban: “Vom crește pensiile, dar 40% este un procent nerealist”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară, la Digi 24, că majorarea pensiilor va avea loc, dar procentul de 40% nu este unul realist.

“Obiectivul nostru este să creştem pensiile cu cât putem, în mod real. Lucrul ăsta nu pot să-l spun acum, cu cât putem în mod real. O să-l constatăm după primele şase luni, în raportul semestrial pe care îl facem privind starea economiei, ţinând cont de prognoze. Şi prognozele nu numai din România, pentru că trebuie să ţinem cont şi de prognozele de evoluţie economică în Europa şi prognozele de evoluţie ale tuturor partenerilor. Pentru că degeaba măresc pensiile, dacă după aia nu pot să le plătesc. Pensionarii să aibă încredere că vom majora pensiile, dar vom vedea după mai multe analize cât putem suporta din Buget… Impactul pe 2021 ar fi de 10 miliarde de euro”, a spus Orban.

Amintim că președintele Iohannis a declarat săptămâna trecută, răspunzând unei întrebări legate de mărirea pensiilor cu 40% din toamnă, că această chestiune trebuie analizată cu mare atenție de guvernanți.

”Vă spun o chestiune care mă privește pe mine: mi pare nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă a epidemiei”, a spus Iohannis.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: