Connect with us

Politica

PSD-ul face un serviciu incredibil PNL-ului la Mangalia. Ozzy Menabit, MAZILIT din Consiliul Local

Publicat

la

Ozgun Menabit a fost exclus din PSD și își pierde și mandatul de consilier în cadrul Consiliului Local Municipal Mangalia. În acest sens, politic vorbind, PSD-ul face un serviciu incredibil PNL-ului la Mangalia, având în vedere că Menabit era una din cele mai importante voci împotriva primarului Cristian Radu și a majorității liberale.

“Am auzit că am fost exclus din PSD. Eu nu am fost informat despre acest aspect în mod oficial și sper să se respecte cadrul legal. Dincolo de acest aspect, PSD nu mai există la Mangalia, singurul care mai făcea ceva, singurul care mai spunea câte ceva despre tot ceea ce se petrece la nivelul administrației municipiului eram eu… Îi asigur pe toți cei care au comentarii de făcut că Ozgun Menabit nu face bișniță, trafic de influență și vânzare de oraș”, a declarat consilierul Ozgun Menabit pentru Ordinea.ro.

Dezvăluiri din activitatea primarului Cristian Radu

Ozgun Menabit a publicat pe Facebook dovezi că Marilena Dragnea de la PSD a fost angajată, printr-un blat, consilier juridic la Primăria Mangalia, condusă de liberalul Cristian Radu. El a susținut în postările sale că PSD-ista angajată de PNL-iști și-ar fi încasat salariile fără a fi văzută la locul de muncă, amintind în acest context că Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a fost condamnat și se află în închisoare tot pentru o angajare fictivă. Cu siguranță, remarcile lui Menabit au deranjat niște sensibilități la PSD, partidul hotărând să se despartă de activistul civic.

Reamintim că Ozghiun Menabit a devenit consilier local la Mangalia în anul 2016, fiind cooptat din societatea civilă, în ultimul moment. Potrivit informațiilor vehiculate în mediul politic mangaliot, PSD-ul a refăcut în ultima clipă lista de consilieri, pentru a-l include pe activistul civic în propunerile partidului pentru CL Mangalia. Având în vedere acest profil civic, lui Menabit i s-a permis o atitudine mai rebelă, de multe ori contrară liniei politice a PSD-ului. Totul până într-o zi, când a fost exclus din partid.

Despre toate acestea, vă invităm să citiți, mai târziu, “povestea” din spatele mazilirii din PSD a lui Ozgun Menabit, scrisă chiar de el însuși într-un articol de opinie în Ordinea.ro.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

(VIDEO) Negoi acuză: Șefii DSP-urilor vor primi sporuri salariale, nu și personalul care a interacționat cu pacienții COVID

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi a declarat că a votat cu abținere, alături de colegii săi din grupul senatorial USR, la Legea nr 228 privind stabilirea unor măsuri în cadrul sistemului de sănătate pentru că acordă sporuri salariale pentru personalul de conducere al DSP-urilor. Într-o intervenție de la tribuna Senatului, Remus Negoi a criticat că parlamentarii Puterii (PSD și PNL) au prevăzut acordarea de sporuri salariale de 30% pentru personalul de conducere din Direcțiile de Sănătate Publică, dar personalul din linia întâi, cei care au contact direct cu pacienții COVID, au fost omiși.

„Actul normativ prevede sporuri pentru cei din conducerea Direcţiilor de Sănătate Pulică, în timp ce personalul din linia întâi din secţiile COVID a fost uitat. Este vorba despre cei care au interacţionat direct cu pacienţii. Ei ar trebui să primească sporurile de risc epidemiologic şi nu şefii instituţiilor.“, a spus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Raport Garda de Coastă Constanța: 178 de cetățeni din Ucraina au cerut azil în România

Publicat

la data de

Scris de

Într-un raport de activitate pentru primul trimestru al anului 2022, conducerea Gărzii de Coastă Constanța transmite public, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, faptul că 178 de cetățeni din Ucraina au cerut azil în România, din totalul celor 211 cereri formulate.

“În primele 3 luni ale anului 2022, la nivelul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, au fost depuse 211 solicitări de azil, comparativ cu perioada similară a anului trecut, când nu au fost înregistrate cazuri. Cererile de azil au fost formulate la PTF Isaccea (209) și câte una la GN Constanța și SPF Pardina. Cei mai mulți solicitanți de azil au fost originari din Ucraina (178, reprezentând 84,4% din total), urmați de cetățenii afgani (12 – 5,7%) și sirieni (7 – 3,3%)”, transmite Instituția Prefectului județului Constanța printr-un comunicat remis, vineri, redacției.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Reuniune a Comisiei parlamentare UNESCO. Senatorul Negoi: „Contextul Covid-19 ne-a făcut să regândim strategii și politici“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a declarat că a participat, în calitate vicepreședinte al Comisiei parlamentare UNESCO, alături de secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe, Janina Sitaru, și sedretarul de stat în Ministerul Culturii, Andras Demeter, la reuniunea de lucru interministerială pe tematica UNESCO.

„Astăzi a fost o primă întâlnire, dintr-o amplă serie inițiată de Ministerul Afacerilor Externe, prin care se dorește crearea unor bune practici la nivel de informare și de urmărire a problematicilor UNESCO. Comisia parlamentară UNESCO este un partener credibil, deschis către dialog și preocupat de consolidarea relațiilor interinstituționale. Ne-am propus, prin toate acțiunile, să avem o abordare realistă și aplicată, pentru că apartenența României la Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură înseamnă în primul rând responsabilități. Problematicile și comunicările UNESCO s-au intensificat în ultima perioadă, iar contextul Covid-19 ne-a făcut pe noi toți să regândim strategii și politici. Consider că întâlnirea de astăzi a fost mai mult decât binevenită, pentru a putea identifica prioritățile și nevoile imediate și de a găsi căi de comunicare, reacții rapide și eficiente când apar diverse noutăți sau teme de interes.“, a declarat senatorul de Constanța Remus Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: