Connect with us

Politica

Puiu Hașotti și-a dat DEMISIA din PNL! “27 de ani a fost partidul meu, nu fac niciun comentariu, nu vreau să fac niciun deserviciu partidului”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Fostul senator PNL de Constanța, Puiu Hașotti, și-a dat demisia din partid. Fost ministru al Culturii, Hașotti a declarat pentru “Ordinea.ro” că nu dorește să facă niciun comentariu deoarece nu ar face bine Partidului Național Liberal.

“Nu este în regulă să fac declarații despre motivele sau cauzele – după caz – care au dus la această demisie. 27 de ani Partidul Național Liberal a fost partidul meu și nu fac niciun comentariu despre această situație pentru că nu îmi doresc să fac vreun deserviciu PNL”, a declarat Puiu Hașotti pentru ziarul nostru.

Totuși, fostul parlamentar şi ministru al Culturii Puiu Haşotti a explicat că a demisionat din Partidul Naţional Liberal, spunând că nu poate înţelege unele atitudini politice ale PNL, iar cu altele nu poate fi de acord, menţionând că nu s-a înscris şi nu are de gând să se înscrie într-o altă formaţiune politică.

“Am demisionat deoarece unele atitudini politice ale PNL fie nu le pot înţelege, fie nu sunt de acord cu ele. PNL-ul de astăzi nu mai seamănă cu cel în care m-am înscris eu”, a precizat Puiu Haşotti pentru agențiile de presă naționale.

Puiu Hașotti era membru PNL din ianuarie 1990, iar demisia ar fi fost comunicată conducerii PNL Constanța la începutul acestei săptămâni. În perioada 1994 – 2005 a fost preşedintele PNL Constanţa, iar între 2004-2009 a ocupat funcţia de vicepreşedinte PNL la nivel naţional. Haşotti a fost parlamentar timp de 20 de ani. Între 1996 – 2004 a fost deputat, iar din 2004 până în 2016 a fost senator de Constanţa. De asemenea, în 2012, timp de câteva luni, Puiu Haşotti a ocupat funcţia de ministru al Culturii.

Pe “nea Puiu” – așa cum i se adresa Radu Mazăre – ni-l amintim și din vremea proiectului politic USL, moment când Hașotti s-a pupat și s-a îmbrățișat cu toți liderii PSD din județ, printre ei și fostul șef al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, dar și cu Radu Mazare, fostul primar al Constanței, ambii cercetați în mai multe dosare penale. De asemenea, un alt scandal politic în care a apărut numele fostului senator Hașotti este cel al participării acestuia la mitingul de susținere al primarului PSD din Năvodari, Nicolae Matei, în cazul promovării unui referendum local.

Amintim că luna trecută un alt membru important al PNL Constanța, respectiv europarlamentarul Ramona Mănescu, și-a depus demisia din PNL. Nici Ramona Mănescu nu a dorit să facă vreun comentariu despre această decizie.

 

 

Comments

comments

Politica

Guvernul, OBLIGAT să DUBLEZE ALOCAȚIILE copiilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ordonanţa de urgenţă 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020 a fost respinsă, miercuri, de plenul Camerei Deputaților. Astfel, Camera Deputaţilor a respins miercuri, cu 209 voturi Ordonanţa Guvernului Orban care amâna aplicarea dublării alocaţiilor copiilor până la 1 august. După respingerea în Parlament, proiectul merge la promulgare, la şeful statului, care o poate ataca la CCR sau o poate retrimite în Legislativ.

Este vorba de amânarea termenului de aplicare la legea PSD care prevedea dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată de deputați cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă și 98 de abtineri.

Alocațiile vor fi în cuantum de:

  • 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
  • 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

IMPORTANT! Aproape 3,66 de milioane de copii au primit alocaţie de stat în aprilie, arată datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

NOTĂ!

Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. În cazul în care șeful statului promulgă legea, Guvernul va avea obligația de a majora alocația copiilor până la suma de 300 de lei. Președintele are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament.

În decembrie 2020, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Iohannis: „Guvernul va repara legile Justiției stricate de PSD“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, după discuția cu premierul Orban, că legile justiției trebuie reparate, precizând că Guvernul va veni cu inițiativă legislativă în acest sens. Iohannis a spus că legile jusţiei trebuie reparate şi a anunţat că în perioada următoare Guvernul va veni cu iniţiative legislative pentru a repara aceste legi.

„Am urmărit în spațiul public, a început o discuție ciudată în PSD, între ei, încep să-și plătească polițe. Au fost așa-numite dezvăluiri în presă din perioada când PSD a atacat violent legile justiției. Din fericire, am reușit să oprim câteva atacuri. Eu am reușit să duc legile la CCR, parlamentul – în special PNL și alte partide au reușit. Dar românii au făcut cel mai important pas, la referendum, când au spus stop procedurii de măcelărire a justiției. PSD a încercat să pună piciorul pe justiție. Faptul că au început acum să-și plătească polițe, e o chestiune care ține de cancan. Aceste legi ale justiției trebuie reparate și asta a fost discuția cu premierul. E nevoie de un pas hotărât și curajos”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Decizie CCR: Legea privind prelungirea mandatelor aleșilor locali este NECONSTITUȚIONALĂ

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Curtea Constituţională a României (CCR) a discutat, astăzi, sesizarea privind Legea referitoare la prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, care stipulează că data alegerilor locale este stabilită de Parlament. Legea privind prelungirea mandatelor primarilor este neconstituțională, a decis CCR. La fel și Ordonanța de Urgentă a Guvernul cu privire la prelungirea mandatelor. Surse din cadrul CCR susțin că Parlamentul va trebui de urgență de emită o lege prin care să prelungească mandatele aleșilor locali și să fixeze și data alegerilor sau dacă dorește poate delega acest atribut guvernului. Practic, judecătorii CCR trebuie să decidă cine va hotărî data alegerilor locale: Guvernul sau Parlamentul.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: