Connect with us

Politica

Concluziile Comisiei parlamentare de anchetă: Băsescu și Boc s-au implicat în favorizarea fraudării alegerilor din 2009

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 a adoptat un raport, la finalul activitatii sale, in care concluzioneaza ca alegerile au fost fraudate pentru favorizarea lui Traian Basescu, cu implicarea acestuia si a guvernului condus de Emil Boc, si constata si posibile infractiuni, intre care “constituire de grup infractional organizat”.

Comisia va pune la dispozitia Parchetului General acest raport.

Cei care au intocmit raportul folosesc si sintagma “noaptea ca hotii”, aparuta la protestele fata de OUG 13 din ianuarie-februarie, la adresa guvernului PSD – Grindeanu, vorbind despre o convocare a Guvernului Boc. “În aceeaşi dată 01.10.2009, premierul Emil Boc convoacă şedinţa de guvern care are loc începând cu ora 19.00 (imediat după apusul soarelui, “noaptea ca hoţii” !)”.

“Unul dintre obiectivele comisiei nu a fost atins – nu am putut afla adevarul privind acuzatia d eimplicare a SRI si DNA in fraudarea alegerilor. Ne referim la prezenta liderilor institutiilor acasa la Gabriel Oprea”, a explicat deputatul PSD Oana Florea, presedintele comisiei, citat de Hotnews.ro, amintind de faptul ca nici Laura Codruta Kovesi nici Gabriel Oprea nu au participat la audieri.

Membrii PNL din comisie au parasit sala, refuzand sa voteze pentru acest raport.

“Cei trei membri din partea PNL în Comisia de anchetă au decis să se retragă şi să nu participe la votul final asupra Raportului. Motivele retragerii ţind e faptul că majoritatea PSD ALDE a venit cu un Raport pe care nu vrea să îl discute, pe care vrea să îl supună la vot neţinâncont de solictarea noastră de a discuta punctula fiecare element al conluziei şi să amânăm adoptarea raportului pentru mâine (joi, n.r.) pentru ca şi noi să putem răspunde în scris la aceel lcurri cu care nu suntem de acord. Am discutat o oră despre solictarea noastră de a discuta punctual şi de a amâna pe mâine votul. Propunerea noastră a fost respinsă. Nu putem să validăm un punct de vedere al PSD cu care PSD a pornit această anchetă şi pe care acum vrea să ni-l bage pe gât. Nu se poate”, a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu, membru al comisiei.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21989405-concluziile-comisiei-parlamentare-ancheta-basescu-boc-implicat-favorizarea-fraudarii-alegerilor-din-2009-posibila-infractiune-constituire-grup-infractional-organizat-pnl-parasit-sala-comisiei.htm

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: