Connect with us

Politica

Rabla pentru becuri, o afacere de aproape jumătate de miliard de lei. Băieții din energie au dat lovitura!

Published

on

După Rabla pentru mașini și electrocasnice, Guvernul anunță Rabla pentru becuri. Afacerea va costa bugetul 400 de milioane de lei. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Ministerul Mediului va lansa un program prin care cetățenii vor putea înlocui becurile cu filament cu cele pe bază de LED, mai economice. Pe de altă parte, administrația Fondului pentru Mediu a elaborat Ghidul Rabla pentru becuri, iar modificarea de buget pentru AFM, care va cuprinde inclusiv bugetul pentru Rabla becuri. Cel mai probabil, proiectul privind Rabla pentru becuri va intra în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, a anunțat astăzi ministrul Mediului, Tanczos Barna .

„Conform dispozițiilor Coaliției şi după discuțiile cu domnul prim-ministru, AFM a elaborat Ghidul pentru Rabla pentru becuri. Am pregătit modificarea de buget, care va intra în ședința de Guvern, probabil săptămâna viitoare, în prima ședință de Guvern. Suma pe care am propus-o este de 400 de milioane de lei, iar Ghidul va apărea probabil zilele următoare, în consultare publică, pe site-ul ministerului”, a precizat Tanczos Barna .

El a subliniat că propunerea pe care a pregătit-o se bazează pe sistemul de la Rabla electrocasnice.

“Cu voucherul primit se merge la magazinul care s-a înscris în program la AFM, pentru a putea fi un agent care vinde becurile respective. Ne vom referi strict la becurile cu led, care reduc consumul cu până la 70% şi, cu acel voucher şi becul vechi predat, poate să achiziționeze becuri noi care reduc consumul semnificativ în gospodărie”, a explicat ministrul Mediului.

Advertisement

Sursa: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement