Connect with us

Politica

Radu Mazăre, umăr la umăr cu Liviu Dragnea. Repară mașinile din garajul Penitenciarului Rahova

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța,  s-a reprofilat și lucrează la mașinile penitenciarului alături de fostul șef PSD, Liviu Dragnea spun sursele România tv.

Informații pe surse apar din Penitenciarul Rahova, acolo unde Liviu Dragnea și Radu Mazăre își ispășesc pedepsele. Conform România TV, cei doi fac echipa la garajul penitenciarului, acolo unde muncesc. Primul care a optat pentru un post la garaj a fost Liviu Dragnea, însă, ulterior, Radu Mazăre a decis să i se alături. Ca pregătire profesională, ambii sunt ingineri. De asemenea, conform sursei citate, cei doi sunt deținuți… model.

Comments

comments

Politica

Iohannis anunță TOLERANȚĂ ZERO pentru cine încalcă ordonanțele militare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu câteva minute, că cine nu se conformează regulilor impuse de ordonanțelor militare va fi drastic amendat. Șeful statului a punctat că de la începutul declanșării stării de urgență au fost efectuate 870.000 de controale privind modul cum se respectă izolarea la domiciliu, carantina ori respectarea normelor de vânzare a produselor. În total, au fost aplicate 78.000 de amenzi, mai spune Iohannis.

„Lege e clară. E pentru protecția medicilor. Cine nu o respectă va fi amendat“, a subliniat Iohannis.

Șeful statului a precizat că organele de ordine și siguranță publică au primit ordin clar să aplice drastic orice abatere de la lege în perioada stării de urgență, pe fondul creșterii numărului de persoane care nu respectă autoizolarea, carantina și interdicțiile de circulație.

Amintim că, ieri, a fost publicată în Monitorul Oficial al României Ordonanța de urgență prin care sunt majorate amenzile pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului stării de urgență. Astfel, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanțele militare au crescut și au următoarele valori: minim 2.000 lei și maxim 20.000 lei, față de minim 100 și maxim 5000 de lei, cât erau până acum. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de mii de lei. Aceste sancțiuni vor putea fi aplicate începând de mâine, 2 aprilie 2020. În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție; interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; suspendarea temporară a activității; desființarea unor lucrări; refacerea unor amenajări. Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

USR cere, de urgență, impozitarea cu 90% a pensiilor speciale de peste 3.500 de lei

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Uniunea Salvați România a depus, prin deputații Cristina Prună și Claudiu Nasui, un proiect de lege privind impozitarea drastică a pensiilor speciale mai mari de 3.500 de lei. USR-iștii spun că impozitul ar urma să se aplice doar pentru partea non-contributivă a pensiei. Cu banii obținuți s-ar putea cumpăra teste și echipamente medicale.

„Pensiile speciale ne costă 200 milioane de euro în fiecare lună. Cele aflate în plată nu pot fi eliminate din cauza unei decizii a Curții Constituționale. Dar pot fi impozitate. Deputații Cristina Prună și Claudiu Năsui au depus, astăzi, un proiect de lege care prevede un impozit de 90% pentru toate pensii speciale de peste 3.500 de lei și un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 și 3.500 de lei. Impozitul se aplică doar pentru partea non-contributivă a pensiei. Sumele încasate de stat din aceste impozite vor fi virate într-un cont distinct al bugetului de stat și întrebuințate pentru investiții în domeniul sănătății și măsuri pentru sprijinirea economiei. În vreme de epidemie, orice leu trebuie cheltuit pe cumpărarea testelor și a echipamentelor medicale. Vedem deja cum sistemul medical clachează. Trebuie ajutat de urgență până nu va fi prea târziu. O soluție rapidă e să luăm bani de la privilegiați și îi dăm acolo unde e mare nevoie de ei.“, se arată într-un comunicat al USR.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Un senator PMP, plan de urgență pentru reducerea ratei șomajului: tichete de masă de 700 de lei / lună

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul Cătălin Lucian Iliescu (PMP) a transmis marți că domeniul HO-RE-CA (hoteluri, restaurante, cafenele), cel mai afectat de coronacriză, poate fi salvat dacă se acordă anumitor categorii de persoane tichete de masă în valoare de 700 lei/luna. Potrivit senatorului, banii vor ajunge la firmele care fac mâncare, la distribuitori și astfel se vor păstra locuri de muncă și statul nu va mai pierde bani cu șomajul tehnic.

Iată mesajul postat de parlamentarul PMP pe contul său de Facebook:

Azi, datele statistice arata ca avem peste 500.000 de someri si ne asteptam la 1 milion de someri, o cifra alarmant de mare raportata la populatia activa. La aceasta cifra se aduga si romanii veniti in tara. Marea majoritate nu se vor mai intoarce la locurile de munca prea curand. Pe aceasta cale cer autoritatilor sa ne prezinte datele exacte a celor veniti in tara in ultimele doua luni.

Statul roman trebuie sa ia masuri urgente privind deblocarea unor ramuri vitale pentru trecere crizei cat si pentru viitor.

  • Cea mai importanta ramura o reprezinta AGRICULTURA. Este primavara si se poate. Acum, solutia este infintarea in fiecare judet de CENTRE DE COLECTARE pentru PRODUCATORI. Solutia e simpla. Transformatea celor 1000 sali de sport in centre colectare produse alimentare. Asa peste noapte, la fel cum armata a ridicat spitalele de campanie. De aici se pot aproviziona marile lanturi de magazine si ceilalti comercianti. Fermierii sunt disperati ca nu au unde sa isi vanda produsele. Lantul de desfacere este undeva rupt. In ultimii ani am vazut sate depopulate, case lasate in paragina si terenuri necultivate. Acum este momentul ca statul roman sa vina cu solutii astfel incat o parte dintre somerii de azi sa se indrepte catre mediul rural. Este primavara. Se pot cultiva micile suprafete de teren ale gospodariilor. Oamenii ramasi la sate se vaita ca nu au cu cine sa mai munceasca terenurile. Toti tinerii s-au mutat la oras. Este timpul sa ne gandim foarte serios la satul romanesc. SPRIJIN FINANCIAR concret pentru tinerii care vor sa traiasca la sat si sa cultive terenuri sau sa creasca animale.
  • Transportul este vital pentru o economie stabila, fapt pentru care am propus ca in urmatoarele 3 luni dar pot fi si 9 luni, statul sa ofere TVA redus la 9% pentru transportatori si firmele de curierat.
  • HO-RE-CA (hoteluri, restaurante, cafenele) este domeniul cel mai afectat in aceasta perioada. Il putem relansa, decat sa ii tinem pe oameni in somaj tehnic, bani platiti, tot de statul roman. Putem acorda persoanelor defavorizate, batranilor sau celor care raman pe drumuri si care dovedesc ca nu isi pot gasi un loc de munca, TICHETE de MASA zilnice cu valore de 700 lei/luna. In acest fel, statul salveaza o parte din ramura ho-re-ca, astfel 300 lei/ luna se duc pentru aprovizionare, 200 lei catre firmerele care fac mancarea si 200 lei pentru firmele de catering. Tinem oamenii in casa si putem RELANSA o parte din economie, aducem oameni la munca iar banii pentru somaj tehnic ii folosim sprijinimd investitiile si firmele care genereaza locuri de munca.
  • Un domeniu care nu trebuie oprit este cel al constructiilor. Primariile si institutiile care dau autorizatii si avize trebuie sa gaseasca o cale sa nu TINA in loc santierele. Acest domeniu trebuie sa aiba continuitate. Aici bancile au un rol determinant.

Aceasta criza va aduce Romania la o resetare. Cu sprijinul fiecaruia si cu ajutorul statului, se poate.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: