Actual

Raed Arafat, fondatorul SMURD vine la Constanța pentru a se întâlni cu elevii

iun. 19, 2018 Maria Ionescu

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) organizează, în data de 22 iunie a.c., a doua ediție a evenimentului ”Dialog despre Viitor”. În cadrul primei ediții, din primăvara lui 2017, au fost prezenți peste 200 de elevi pentru a îl întâlni pe Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii ”Starea Nației”, evenimentul având un succes de proporții mari, acesta realizând o vânzare din propriile cărți, a cărei sumă strânsă a fost donată unui caz elev olimpic cu o situație materială deficitară.

Anul acesta, elevii, dar și orice alte persoane interesate, vor avea ocazia să îl întâlnească pe Dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD, fost ministru al sănătății și actual secretar de stat, director al departamentului pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care a acceptat invitația de a lua parte la eveniment.

Acesta va fi structurat în două părți: în prima, participanții vor putea asculta povestea admirabilă de viață, alături de provocările pe care fostul ministru le-a întâlnit de-a lungul carierei sale profesionale și, implicit, de provocările sistemului de sănătate din România, dar și de felul în care le-a depășit, iar, în a doua, va avea loc o dezbatere privind diverse teme de actualitate din societatea românească, dar și o sesiune de Q&A.

Evenimentul va avea loc în Aula B a Universității ”Ovidius” din Constanța, situată pe bd. Mamaia, nr. 124, începând cu ora 15:00.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) este singura organizație de reprezentare a elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înființată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizație independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile și interesele elevilor.

De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educațional, la nivel local și național, aducând plus valoare prin rezultatele obținute pentru elevii din județul Constanța și din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacodarea dreptului de vot în Consiliul de administrație pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obținerea respectării legii în privința acordării reducerii la transportul local în comun și a burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța (2015) și obținerea acordării de manuale școlare gratuite pentru toți elevii din clasele a XI-a și a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța (2016).

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!