Conecteaza-te cu noi

Societate

RAJA. Câștigătorii concursului “Apa este viață!” 2023 și-au revendicat premiile

Published

on

raja

Bucurie și multe zâmbete la decernarea premiilor concursului “Apa este viață!” organizat de RAJA Constanța. Cei mai buni concurenți au ajuns astăzi – 3 aprilie, la sediul central al companiei de apă, pentru a intra în posesia distincțiilor, dar și pentru a interacționa unii cu alții, ca prieteni ai APEI, iubitori de natură și frumos.

Competiția organizată în spațiul virtual a reunit, și la ediția din acest an, sute de școlari constănțeni talentați la pictură și desen, care au impresionat prin pregătirea artistică și au demonstrat, mai presus de toate, prin creațiile lor, că le pasă de starea mediului înconjurător, conștientizând legătura dintre om și natură. Fiecare dintre participanți, în stilul său propriu, și-a expus viziunea asupra viitorului planetei sau a schițat soluții pentru conservarea resurselor de apă, cu respectarea temei “Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume – Fiecare picătură contează”, aleasă pentru a marca anul acesta Ziua Mondială a Apei.

Momentul înmânării diplomelor a fost unul încărcat de emoție. La festivitatea de premiere, alături de copii au sosit părinți, frați sau prieteni ai micilor artiști, toți impresionați de efervescența evenimentului, dornici să își împărtășească experiența din cadrul competiției. Unii artişti au realizat desenul pentru concurs în doar câteva ore, alţii au zăbovit mai mult timp în faţa foii de hârtie, în căutarea celei mai bune idei pentru a ilustra cât mai inspirat tema dată. “Competiţia a fost acerbă, dar am căutat să ne pregătim cât mai bine. Au fost lucrări foarte bune în concurs, desene reuşite, interesante”, a spus Tatiana Boantă, mama Alessiei, ocupanta locului II la grupa de vârstă 12-16 ani. “Îmi place tot ce are legătură cu domeniul artistic”, a completat Alessia. “Am susţinut-o foarte mult pe fata mea. Ea a dorit să realizeze un desen pentru acest concurs minunat. Apoi a avut curaj şi l-a postat”, a precizat Oana Butnaru, mama Antoniei – câştigătoare a unei menţiuni la grupa de vârstă 7-11 ani.

Cu siguranță, creațiile artistice ale elevilor prezentate în concurs vor rămâne în conștiința colectivă prețioase simboluri ale unei campanii demarate la nivel mondial, de conștientizare a problemelor de mediu.

Advertisement

La moment festiv, Maria Budeş, directorul juridic al companiei locale de apă, a oferit câştigătorilor diplomele valoroase şi a adresat cuvinte de laudă atât copiilor, cât şi părinţilor acestora. “Este încântător să poţi să îţi exprimi sentimentele prin culoare şi îi apreciez pe toţi cei ce fac acest lucru. Poate, peste ani, dragi copii, o parte dintre voi sau chiar toţi, ne veţi invita la o primă expoziţie. Vă felicit şi pe dumneavoastră – părinţi, deoarece vă sprijiniţi copiii să îşi îndeplinească visurile. Este important să îi lăsăm pe copii să se dezvolte aşa cum simt ei”, a precizat reprezentantul RAJA.

Drept răsplată pentru priceperea lor, câștigătorii au fost recompensați cu premii valoroase. Pentru fiecare categorie de vârstă RAJA a oferit câte o trotinetă electrică – locul I, câte o bicicletă – locul II și câte un hoverboard – locul III, toate premiile fiind însoțite de un voucher în valoare de 300 lei la librăria Cărturești. Și posesorii celor 8 mențiuni (câte 3 mențiuni pentru fiecare categorie de vârstă și 2 mențiuni speciale) au primit vouchere în valoare de 300 lei la librăria Cărturești.

Compania de apă mulțumește tuturor participanților concursului “Apa este viață!”  pentru alegerea lor de a fi implicați în acțiunile de protejare a resurselor pământului. Credem în rolul educației timpurii, prin învățarea la fața locului, prin informare corectă și completă, având în prim plan obiectivele de dezvoltare durabilă cuprinse în Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 – cu accent pe Apă curată și sanitație, în vederea unei deschideri universale și echitabile către apă potabilă de calitate și servicii de canalizare extinse în cât mai multe arii de operare.

Felicitări tuturor participanților! La revedere, concurs drag!

Reamintim câștigătorii concursului “Apa este viață!” – ediția 2023

Advertisement

Categoria 07 –  11 ani

 • Locul I – Han Nadia Ioana, lucrarea nr. 52;
 • Locul II – Han Sorina Maria, lucrarea nr. 51;
 • Locul III – Trandafir David Gabriel, lucrarea nr. 43;
 • Mențiune – Radu Luca Ciprian, lucrarea nr. 48;
 • Mențiune – Butnaru Antonia, lucrarea nr. 124;
 • Mențiune – Burlacu Andrei, lucrarea nr. 45;
 • Mențiune specială – Maloș Sara Ioana, lucrarea nr. 79.

Categoria 12 – 16 ani

 • Locul I – Marastawi Nadin, lucrarea nr. 36;
 • Locul II – Boantă Alessia, lucrarea nr. 31;
 • Locul III – Ene Miruna Andreea, lucrarea nr. 35;
 • Mențiune – Pascal Diana Georgiana Doina, lucrarea nr. 27;
 • Mențiune – Coman Sofia, lucrarea nr. 33;
 • Mențiune – Cernea Elena Cristina, lucrarea nr. 20;

• Mențiune specială – Tuccilo Carolina Gloria, lucrarea nr.34

 • raja

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions