Conecteaza-te cu noi

Societate

RAJA Constanța, la Forumul Regional al Apei Dunăre-Europa de Est

Published

on

În cursul zilei de azi, la Palatul Parlamentului din București a avut loc deschiderea celei de-a 21 ediții a Forumului Regional al Apei Dunăre – Europa de Est, organizat de Asociația Română a Apei. Evenimentul se adresează specialiștilor din domeniul apei, interesați de îmbunătățirea performanțelor tehnice și manageriale ale sectorului, și va cuprinde o serie de conferințe, seminarii și ateliere de lucru.

Conferința Regională din Sud-Estul Europei Water Loss 2019, în cadrul căreia sunt propuse spre dezbatere teme referitoare la ultimele evoluții, strategii, tehnici și aplicații ale celor mai bune practici internaționale în managementul apei. Conferința este începutul unei serii de evenimente regionale privind pierderile tehnice de apa, derulate de IWA, care completează conferințele de succes bianuale, precum Water Loss 2018, care a avut loc în Cape Town, Africa de Sud, în luna mai 2018, cu peste 500 de participanți din 50 de țări diferite ale lumii. Tema Water Loss 2019 este dezbătută și în sud-estul Europei pentru a răspunde nevoii stringente de creștere a eficienței utilizării apei în această parte a lumii.

Seminarul Finanțarea Infrastructurii de Apă prin Fonduri Europene în Perioada de Programare 2014-2020, dedicat operatorilor regionali, își propune să aducă clarificări din partea instituțiilor responsabile, din țară și de la nivelul Comisiei Europene, privind cerințele pentru implementarea proiectelor în infrastructura de apă și de canalizare/epurare prin fonduri europene. Cerințele Comisiei Europene specifice sectorului apei în cadrul POIM, obiectivele principale avute în vedere în cadrul implementării proiectelor din POIM, modalități de consolidare a sectorului apei și cofinanțarea infrastructurii de apă în perioada 2019 – 2020, sunt doar câteva dintre temele propuse spre dezbatere.

Workshop-ul Economic Internațional, organizat de ARA în colaborare cu Grupul de Specialiști pentru Economie și Statistică al IWA și în parteneriat cu ANRSC, abordează teme precum: Reglementarea sectorului apei în România și pe plan internațional, Metodologia de adoptare a tarifelor, Eficiența exploatării infrastructurii etc..

Concursul “Instalare Branșament sub Presiune”, dedicat instalatorilor din cadrul companiilor de apă, care trebuie să răspundă provocării de a executa un branșament nou într-o rețea de fontă ductilă aflată sub presiune.

Evenimentul din acest an reuneşte reprezentanţi a peste 80 de firme producătoare de echipamente şi tehnologii pentru îmbunătăţirea performanţelor şi creşterea eficienţei tehnice şi manageriale în sector din ţări precum: Germania, Austria, Olanda, Italia, Spania, Turcia, Polonia, Danemarca, Cehia, Franţa, România. Într-un spaţiu generos, expozanţii vor prezenta cele mai noi instalaţii implicate atât în procesarea şi tratarea apei potabile, cât şi a celei uzate, dar şi sisteme de monitorizare şi control.

Lucrările forumului au fost deschise de către Felix Stroe, președinte al ARA și director general al RAJA Constanța.

”În ultimii ani, sectorul serviciilor de alimentare cu apa şi canalizare a înregistrat cel mai mare ritm de dezvolare. Consolidarea operatorilor regionali, continuarea procesului de regionalizare, dar şi profesionalizara managementului au condus la creşterea semnificativă a acestor servicii, atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ. Asociaţia Română a Apei a avut un rol important în crearea acestui sistem sustenabil prin colaborarea stransă cu reprezentaţii Comisiei Europene, cu autorităţile centrale, cu atribuţii în dezvoltatea sectorului, precum ministerele de resort. Ca ansamblu trebuie să subliniem elementele definitorii pentru evoluţia sectorului: reforma cadrului instituţional, promovarea unui management performant în rândul furnizorilor de servicii de alimentare cu apa şi canalizare, promovarea inovaţiilor, a bunelor practici la nivelul sectorului şi luarea în calcul a cerinţelor consumatorilor”, a declarat Felix Stroe.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions