Politica

Raluca Turcan (PNL) cere ca profesorii să fie plătiți din bugetele locale

feb. 16, 2018 Mihaela Tîrpan

Prim-vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, solicită ca profesorii să fie plătiţi prin autorităţile locale, ca astfel să nu îşi mai încaseze lefurile cu întârziere. Într-un mesaj postat vineri pe Facebook, liderul liberalilor îi cere și ministrului Finanțelor să prevadă “suficienți bani penru Educație”.

“Din cauza deselor modificări legislative, a debandadei din Ministerul Educaţiei şi a delăsării, nici astăzi nu au fost trimise spre plată salariile profesorilor, în condiţiile în care luna trecută au întârziat aproape zece zile. (…) Solicit public să revenim la plata salariilor prin autorităţile locale! Să ducem decizia mai aproape de cei care administrează şcolile şi care aveau deja o procedură de lucru clară şi funcţională”, a scris Raluca Turcan, vineri, pe pagina sa de socializare.

Totodată, liderul liberalilor solicită Ministerului Finanţelor să prevadă bani suficienţi pentru Educaţie. “Cer Ministrului de Finanţe să prevadă bani pentru învăţământ, astfel încât: 1. să nu mai apară întârzieri la plata salariilor; 2. să nu se mai comaseze şcoli şi desfiinţeze posturi din învăţământ pentru a face economii; 3. să se dea, din acest an, bani profesorilor pentru hotărârile judecătoreşti definitive, ca să nu se mai amâne la nesfârşit plata acestora”, mai scrie Turcan și avertizează că, dacă nu vor fi plătiţi la timp, unii profesori ar putea renunţa din toamnă să mai predea. “Dacă nu se vor lua măsuri ferme în acest sens, rândul celor câteva mii de profesori care au părăsit deja sistemul în ultimii 20 de ani (în 1996 aveam 313.255 de profesori, iar în 2016 doar 237.400) se poate îngroşa din nou, în această toamnă. Odată cu pierderea profesorilor din sistem, România va rata singura şansă de creştere economică – adică, prin educaţie şi forţă de muncă bine calificată”, a arătat Raluca Turcan.

Amintim că tot deputatul Raluca Turcan a fost cea care, luna trecută, a anunțat că profesorii nu și-au primit salariile la timp.

Comments

comments