Connect with us

Actual

Rămâne bătut în cuie! Chițac și Lupu, candidați la Primăria Constanța, respectiv Consiliul Județean

Tatian Iorga

Publicat

la

Biroul Permanent Național al PNL, reunit, astăzi, a validat candidații PNL la funcțiile de președinte al Consiliului Județean și primar al municipiului reședință de județ, arată stiripesurse.ro. De la Constanța au fost validați Vergil Chițac pentru candidatura la Primăria Constanța, iar Mihai Lupu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

„Biroul Politic Național al PNL a aprobat astăzi, cu unanimitate, desemnarea domnului senator Vergil Chițac drept candidat al partidului pentru funcția de primar al municipiului Constanța. De asemenea, a fost validată desemnarea domnului Mihai Lupu drept candidat al PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța. Municipiul și Județul Constanța au nevoie să fie conduse de oameni competenți și integri, de o echipă liberală demnă de încrederea constănțenilor. Iar Vergil Chițac și Mihai Lupu sunt acești oameni! Le urez succes și sunt convins că astăzi s-a făcut un prim mare pas spre depesedizarea Constanței!”, a declarat Deputatul Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța.

Lista candidaţilor:

Alba – Ion Dumitrel (CJ)

Arad – Iustin Cionca (CJ), Sergiu Bălceanu (primar)

Argeş – amânare

Bacău – Ionel Palăr (CJ), municipiu – amânat

Bihor – Ilie Bolojan (primăria Oradea), CJ- amânat

Bistriţa Năsăud- CJ amânat, Nelu Turc (primărie)

Botoşani – Cătălin Flutur – primărie, Costel Şoptică – CJ

Brasov – Adrian Veştea – primărie, CJ amânat

Brăila -amânat

Buzău – Adrian Zoican – primărie, Cristian Romanescu – CJ

Bucureşti – Nicuşor Dan, sectoare – amânare

Caraş Severin – Ioan Popa – primăria Reşiţa, Romeo Dunca – CJ

Călăraşi – Dan Drăgulin – primărie, Barbu Valentin – CJ

Cluj – Emil Boc – primărie, Alin Tişe – CJ

Constanţa – Vergil Chiţac – primărie, Mihai Lupu – CJ

Covasna – Liviu Comaneci – primăria Sf. Gheorghe

Dâmboviţa – Ion Sorin – CJ, Aurelian Cotinescu – Primăria Târgovişte

Dolj – Alexandru Gada – CJ, Nicolae Giugea -Primaria Craiova

Galaţi – amânare

Giurgiu – amânare

Gorj – CJ – amânare , Târgu Jiu – Romanescu

Harghita – Marius Tepeluş – Primăria Miercurea Ciuc, CJ – amânat

Hunedoara – Florin Oancea – primărie, Adrian David – CJ

Ialomiţa – Luminiţa Parcari – CJ, Primăria Slobozia – Dragoş Soare

Iaşi – Mihai Chirica -primărie, Costel Alexe – CJ

Maramureş – amânare

Mehedinţi – amânare CJ, Daniel Cârjan – Primăria Drobeta Turnu Severin

Ilfov – CJ- Thuma Hubert

Mureş – Cristian Chirteş – CJ, Teodora Benedec – Târgu Mureş

Neamţ – amânare

Olt – Liviu Voiculescu – Primăria Slatina, CJ – Ion Voicu

Prahova – Andrei Volosevici – Primăria Ploieşti, Iulian Dumitrescu – CJ

Satu Mare – amânare

Sălaj – Salăjanu – CJ, Zalău – Vasile Burgarean

Sibiu – CJ- Daniela Câmpean, primarie – Adrian Bibu

Suceava – Gheorghe Flutur – CJ, Primaria Suceava – Ion Lungu

Teleorman – Mitran Vera – primărie, CJ – Eugen Pîrvulescu

Timiş – Nicolae Robu – primărie, Alin Nica- CJ

Tulcea – Ştefan Ilie – primărie, George Siscu – CJ

Vâlcea – CJ- amânare, Virgil Pârvulescu – primărie

Vaslui – amânare

Vrancea – Ion Ştefan – municipiu, CJ – Cătălin Toma

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Actual

În 2020, peste 5.000 de străini au depus cereri de azil în țara noastră

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Numărul cererilor de azil a înregistrat o creștere semnificativă chiar și în această perioadă de pandemie generată de coronavirus. De la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, peste 5.000 de cetățeni străini au solicitat acordarea unei forme de protecției internațională din partea statului român. Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Primirea, înregistrarea şi soluţionarea cererilor de azil, precum și asigurarea asistenţei pe durata procedurii de azil şi în procesul de integrare sunt activităţi care se desfăşoară la nivelul celor 6 Centre Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanţilor de Azil situate în Bucureşti, Giurgiu, Timişoara, Galaţi, Rădăuţi şi Maramureş.

Astfel, de la începutul anului și până la sfârșitul lunii noiembrie, la nivelul centrelor, au fost depuse 5.082 de cereri de azil, cu 155% mai mult față de perioada similară a anului trecut. Numărul cererilor de azil înregistrate este cel mai mare, depășind totalul de 4820 de solicitări din anul 2017 când a fost înregistrat recordul în materie.

Pentru 470 de persoane a fost recunoscut statutul de refugiat sau a fost acordată protecție subsidiară, 1.195 au fost respinși, iar ceilalți au cererile în diverse stadii de analiză.

Cei mai mulți solicitanți de azil provin din Afganistan, Siria și Irak, iar cele mai multe cereri au fost depuse la centrele din Timișoara și București.

”În cadrul procedurii de determinare a unei forme de protecție, a fost asigurat accesul neîngrădit la procedura de azil și a fost respectat principul nereturnării, iar toți solicitanții de azil și persoanele care au primit protecție internațională au beneficiat de documente de identitate și, după caz, de documente de călătorie. De asemenea, în funcție de nevoile specifice, aceștia au beneficiat de cazare în centrele specializate ale Inspectoratului General pentru Imigrări și au participat la sesiuni de informare și consiliere.”, precizează Biroul Informare și relații publice.

Totodată, pe linia activităților desfășurate în operațiuni de relocare intra UE și extra UE au fost puse în aplicare angajamentele asumate de către statul român, fiind realizat transferul pentru 39 de persoane, aflate în nevoie de protecție internațională, din Malta și Turcia.

Asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil și procesarea în mod eficient în conformitate cu standardele legale naționale și internaționale, precum și integrarea persoanelor beneficiare a unei forme de protecție sunt acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Document OFICIAL! Se prelungește CARANTINA în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Este oficial, municipiul Constanța rămâne în carantină pentru încă 14 zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis pentru municipiul Constanța prelungirea carantinei începând cu data de 04.12.2020, ora 20:00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

Iată restricțiile:

Download (DOC, 104KB)

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Anunț. În jurul orei 1.00 revine căldura în zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, RADET Constanța a anunțat că au fost finalizate lucrările de reparație a avariei care a afectat zeci de puncte termice din zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord ale municipiului Constanța.

Dispecerul de serviciu a precizat că în jurul orei 1.00 va fi reluată furnizarea energiei termice.

Iată anunțul RADET:

”Revenim cu informații noi referitoare la anunțul dat anterior cu privire la avaria care a afectat punctele termice PT 30, 31, 33, 35, 37, 38, 44, 45, 46, 48, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 101, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 138, 139, 140, 142, 145, 146, 147, 176, 177, 178, 214, 215 din zonele Soveja, Tomis Nord, Faleza Nord.

Au fost finalizate lucrările de reparare a avariei și estimăm începerea furnizării energiei termice in jurul orelor 01:00.

Pentru orice disfuncționalitate constatată la furnizarea acestui serviciu public, vă rugăm să ne solicitați intervenția la Dispeceratul R.A.D.E.T., la numărul de telefon 0241 616 792, in program NON-STOP.”, precizează dispecerul de serviciu.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: