Connect with us

Politica

RĂZBOI total între Vrabie și viceprimarul din Medgidia. Vrabie: “Femeia asta este de un caracter atât de infect…”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

De mai bine de-o săptămână, un scandal mocnește în municipiul Medgidia. El este politic, se vede de oriunde și oricum l-ai analiza, concluziile sunt aceleași. Un lucru este cert, între primarul Valentin Vrabie și viceprimarul Luminița Vlădescu există tensiuni care par a nu avea nicio finalitate pozitivă. Fiecare îl acuză pe celălalt că nu își face treaba și că primează jocurile de culise. De data aceasta, tema scoasă în fața tensiunilor politice este dată de salariile angajaților Spitalului Municipal. De mai bine de-o săptămână, consilierii locali nu reușesc să aprobe proiectul de hotărâre privind plata salariilor personalului medical al unității medicale din Medgidia. Sâmbătă, a lipsit cvorumul pentru ședință, iar primarul Vrabie a convocat astăzi, 20 noiembrie, de la ora 08.30 o ședință de îndată pe aceeași temă. De data aceasta, cvormul nu a lipsit, fiind prezenți 11 consilieri, însă a fost respinsă ordinea de zi. Viceprimarul Luminița Vlădescu s-a abținut de la vot! De aici și până la declarațiile jignitoare la adresa viceprimarului nu a mai fost decât un pas. Între timp, salariații Spitalului nu și-au primit salariile și nici nu se poate vorbi despre o dată certă când acest lucru se va întâmpla, respectiv ziua când aleșii locali vor aproba proiectul privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli.

“Toate au o limită, dar să fii nebun mi se pare prea mult… Așa caracter infect n-am văzut, să mă iertați”, a spus Valentin Vrabie la doar câteva secunde după ce viceprimarul Vlădescu a părăsit sala de ședințe din cadrul Primăriei Medgidia. După acest moment, edilul i-a indemnat pe cei câțiva angajați ai Spitalului veniți să participe la ședință, să dea buzna peste viceprimarul Luminița Vlădescu în birou pentru a-i cere socoteală pentru demersul său.

“La o situație din asta, știți ce puteți face? Să mergeți la ea”, i-a îndemnat primarul pe oameni. “Eu chiar dacă nu am fost vinovat, mi-am asumat; am zis: dacă ai viceprimar o femeie, am zis că un bărbat duce… dar femeia asta este de un caracter atât de infect și, poate nu știți, dar eu am pus-o viceprimar că partidul n-a vrut-o. Am întors eu lucrurile și și… hai să fie că are și experiență, dar nu știam că-i lipsită de caracter în felul ăsta. Asta este bătaie de joc și eu i-am cerut demisia pentru că atitudinea dumneaei a fost umilință pe față. A și venit să vă umilească! Mai bine nu venea… Are și tupeu!”, a completat edilul.

Învățămintele lui Vrabie

În timp ce oamenii au mers către biroul vicelui și au constatat că acesta părăsise deja încăperea, Vrabie a continuat să arunce acuzații către femeia – viceprimar a municipiului Medgidia și a transmis că nu mai tace, că va spune tot ce trebuie și n-o va mai… proteja pe Luminița Vlădescu. Totodată, Vrabie i-a îndemnat pe angajații unității medicale să le facă plângeri penale consilierilor care nu au venit la ședință, obligația lor fiind să se prezinte la convocări.

“Aveți dreptul să faceți plângeri penale consilierilor care nu au venit pentru că ei au obligații, nu doar drepturi. Ei nu contribuie cu nimic pentru ca dvs să vă luați salariile, este munca dvs! Acum, sincer… vedeți că totul se joacă politic și pe șantaj; se mizează că eu voi tăcea la infinit, dar n-o voi mai face de astăzi că toate au o limită. Compromisuri faci în viață, dar nu ne compromitem! Să vină la ședință și să pice ordinea de zi… Trebuie să spuneți oamenilor ce se întâmplă. Eu voi vorbi cu domnul manager și îl voi învăța ce e de făcut”, le-a spus primarul cadrelor medicale venite la ședința de îndată”, a mai spus Vrabie.

În concluzie, Vrabie spune că “se pare” că la Medgidia se întâmplă “ce vor doamna vice și Partidul Social Democrat”.  Și declarațiile halucinante nu s-au oprit aici, edilul a mai adus și alte acuzații consilierilor locali. “Poți să le dai orice acestor oameni, dacă nu stai în poziția aia de… capră, scuze pentru termenul folosit, dar așa își doresc domnii, nu trece decât dacă vor ei. Ei nu sunt Dumnezeu, sunt niște oameni care au obligații, sunt trimiși în Consiliul Local să vină de câte ori îi convoacă primarul că nu îi convoacă să-i vadă că nu îmi e drag de mulți dintre ei… Îi convoc să își facă datoria”, a mai spus Vrabie.

“Îmi e rușine de ceea ce se întâmplă”

La scurt timp după declarațiile edilului și conversațiile cu angajații spitalului, în sediul administrației locale și-a făcut apariția și managerul Spitalului din Medgidia, Eugen Aglițoiu care a declarat:

“Îmi e rușine de ceea ce se întâmplă. În prima ședință care s-a ținut la spital după ce am preluat managementul, prima dată, în aprilie, domnul primar ne-a spus că situația este atât de gravă încât pregtirea mea de manager spune că ar trebui să se facă restructurări, dar sufletul și formarea mea în viață, m-au determinat să nu fac asta și să mergem în aceeași formulă și să încercăm să salvăm spitalul, să corectăm pierderile, să renegociem toate contractele, să eficientizăm cât putem de mult, să scoatem la liman spitalul. Situația economică este clară din balanțe și alte situații contabile. Vom sta, zilele acestea, de vorbă mai pe larg despre situația spitalului. Într-o situația atât de subredă a spitalului să ai un asemenea comportament, să ai un nivel atât de scăzut de responsabilitate civică este… crimă!”

Spitalul din Medgidia deservește, potrivit managerului, aproape 180.000 de locuitori.

Precizăm că pentru a lămuri situația, am contactat-o și pe viceprimarul Luminița Vlădescu, însă aceasta nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro”, însă așteptăm un punct de vedere oficial.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Guvernul vrea să acorde bilete de tratament balnear pentru pensionari. Vezi ce prevede proiectul

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un proiect de Hotărâre de Guvern pentru stabilirea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari în anul 2021 a fost publicat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

Astfel, Guvernul vrea să acorde pentru anul 2021 un număr de maximum 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere. La acest număr de bilete se poate adauga, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici, număr care se va stabili prin încheierea unor contracte subsecvente în baza acordurilor-cadru atribuite în anul 2020.

În anul 2021, pensionarii pot beneficia de un singur bilet de tratament balnear.

Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete. (sursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ministrul Economiei: “Românii fac salariul jumi-juma cu statul”. Ce promite Năsui pentru anul fiscal 2022

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim, angajaţii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul, de aceea, din 2022, va începe aplicarea măsurii privind zero taxe pe salariul minim în diferite sectoare ale economiei, afirmă ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Mediului de Afaceri, Claudiu Năsui.

“Primesc zilnic mesaje şi comentarii care întreabă despre măsura pe care deja o promovăm de mai bine de doi ani, respectiv #zerotaxepesalariulminim. Am vorbit constant despre asta: cea mai mare problemă economică a României este sărăcia. Povara fiscală mare asupra celor mai mici salarii este una dintre cauzele majore ale gonirii românilor de pe piaţa oficială a muncii şi chiar din ţară. Prea mulţi oameni trăiesc în sărăcie cu toate că muncesc 40 de ore pe săptămână. România are cea mai mare povară fiscală pe salariul minim din UE, românii făcând salariul aproape jumi-juma cu statul. La fiecare leu câştigat, statul opreşte aproape 45 de bani. Acest lucru ar fi mai uşor de tolerat dacă serviciile oferite în schimb ar fi unele impecabile, însă adevărul este că, pe lângă taxarea dureroasă a muncii, românii mai plătesc şi TVA, accize şi alte taxe şi impozite. Acestea sunt câteva din motivele pentru care ne-am luptat să cuprindem această măsură în programul de guvernare. Ceea ce am obţinut nu este ideal, dar este un început: din 2022 vom începe aplicarea măsurii în diferite sectoare ale economiei”, a scris ministrul, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că “suntem campionii din Uniunea Europeană” la sărăcia în muncă (procentul de oameni care, deşi au un salariu, nu se ajung cu banii de la o lună la alta) şi pe al doilea loc la numărul de oameni aflaţi în sărăcie sau risc de sărăcie, la mică diferenţă faţă de Bulgaria.

“Lucrurile acestea nu se rezolvă reinventând roata şi testând iar soluţii care au eşuat în trecut. De asemenea, soluţia nu este creşterea salariilor din pix prin decrete de stat. Pentru a avea cu adevărat un impact pozitiv, trebuie să venim cu reforme curajoase ce pun contribuabilul pe primul loc. Netaxarea primilor 2.230 de lei (sau cât este salariul minim) pentru fiecare angajat este un mare pas în asigurarea bunăstării tuturor românilor”, a explicat Năsui citat de agerpres.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dezvăluirile lui Dăncilă: „Printre cei care m-au trădat au fost Marcel Ciolacu și Paul Stănescu“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul președinte PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, în această seară, la Antena 3, că unul din cei care au trădat partidul în perioada în care ea a fost premier a fost actualul lider al formațiunii, Marcel Ciolacu.

Întrebată de ce cuvântul „trădare” este des folosit în cartea de dezvăluiri pe care o publica, Viorica Dăncilă a răspuns:

„Pentru ca eu cred ca este cheia acestei cărți. Trădarea nu a fost fata de Viorica Dancilă, ci fata de toți cei care au crezut în noi, față de proiectele noastre și față de toți cei care au fost alături de PSD în decursul anului. M-am referit la cei care au jucat un rol determinant în ce s-a întâmplat. Mulți oameni vor crede că acest demers este unul de răzbunare. Nu, nu este răzbunare. Dacă doream răzbunare veneam cu aceste dezvăluiri înainte de alegerile locale sau parlamentare. Este un demers pentru adevăr, eu cred ca PSD se poate reclădi doar prin adevăr. Am folosit aceste cuvinte pentru actualul președinte PSD Marcel Ciolacu și când am vorbit de trădare m-am referit la moțiunea de cenzura împotriva Guvernului pe care l-am condus, dar și la învestirea noului Guvern unde Marcel Ciolacu a avut iar un loc foarte important”, a declarat Dăncilă.

Fostul premier a spus că secretarul general PSD, Paul Stănescu, a „trădat din prima clipă” după condamnarea lui Liviu Dragnea și i-a cerut demisia din funcția de premier.

Ea a taxat și faptul că Marcel Ciolacu a propus ca ea să fie candidatul PSD la prezidențiale și pe urmă a criticat candidatura ei. Viorica Dăncilă a făcut dezvăluiri și despre cum a trecut moțiunea împotriva sa, în octombrie 2019, când voturi din PSD au înclinat balanța în favoarea documentului depus, la acea vreme, de PNL, USR și PMP. Dăncilă a explicat cum Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, alături de Paul Stănescu, au pus umărul pentru succesul moțiunii de cenzură, convingând mai mulți parlamentari PSD să voteze împotriva propriului guvern.

„Am pierdut guvernarea, au dat jos un guvern și tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne. Păi, ei ce au făcut? Au făcut la fel. După ce a trecut moțiunea de cenzură mi-a dat un mesaj că îi pare rău că a trecut moțiunea de cenzură. Ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul și nu a contat nici guvernarea, nici ce au lăsat în urmă. A venit Ionel Arsene și mi-a spus că toți sunt strânși și că mă așteaptă să îmi dau demisia din poziția de președinte al PSD.”, a precizat Viorica Dăncilă, joi seara, la Antena 3.

Fostul premier a spus că nu avut nicio înțelegere cu președintele Klaus Iohannis.

„Am avut cu Klaus Iohannis o relație doar instituțională. Nu am avut discuții cu președintele despre partid. Am fost premierul care a fost cel mai criticat de Klaus Iohannis. Am avut un guvern înjumătățit. Nu am avut discuții decât de politică externă.“, a spus Dăncilă.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: