Connect with us

Politica

RĂZBOI total între Vrabie și viceprimarul din Medgidia. Vrabie: “Femeia asta este de un caracter atât de infect…”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

De mai bine de-o săptămână, un scandal mocnește în municipiul Medgidia. El este politic, se vede de oriunde și oricum l-ai analiza, concluziile sunt aceleași. Un lucru este cert, între primarul Valentin Vrabie și viceprimarul Luminița Vlădescu există tensiuni care par a nu avea nicio finalitate pozitivă. Fiecare îl acuză pe celălalt că nu își face treaba și că primează jocurile de culise. De data aceasta, tema scoasă în fața tensiunilor politice este dată de salariile angajaților Spitalului Municipal. De mai bine de-o săptămână, consilierii locali nu reușesc să aprobe proiectul de hotărâre privind plata salariilor personalului medical al unității medicale din Medgidia. Sâmbătă, a lipsit cvorumul pentru ședință, iar primarul Vrabie a convocat astăzi, 20 noiembrie, de la ora 08.30 o ședință de îndată pe aceeași temă. De data aceasta, cvormul nu a lipsit, fiind prezenți 11 consilieri, însă a fost respinsă ordinea de zi. Viceprimarul Luminița Vlădescu s-a abținut de la vot! De aici și până la declarațiile jignitoare la adresa viceprimarului nu a mai fost decât un pas. Între timp, salariații Spitalului nu și-au primit salariile și nici nu se poate vorbi despre o dată certă când acest lucru se va întâmpla, respectiv ziua când aleșii locali vor aproba proiectul privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli.

“Toate au o limită, dar să fii nebun mi se pare prea mult… Așa caracter infect n-am văzut, să mă iertați”, a spus Valentin Vrabie la doar câteva secunde după ce viceprimarul Vlădescu a părăsit sala de ședințe din cadrul Primăriei Medgidia. După acest moment, edilul i-a indemnat pe cei câțiva angajați ai Spitalului veniți să participe la ședință, să dea buzna peste viceprimarul Luminița Vlădescu în birou pentru a-i cere socoteală pentru demersul său.

“La o situație din asta, știți ce puteți face? Să mergeți la ea”, i-a îndemnat primarul pe oameni. “Eu chiar dacă nu am fost vinovat, mi-am asumat; am zis: dacă ai viceprimar o femeie, am zis că un bărbat duce… dar femeia asta este de un caracter atât de infect și, poate nu știți, dar eu am pus-o viceprimar că partidul n-a vrut-o. Am întors eu lucrurile și și… hai să fie că are și experiență, dar nu știam că-i lipsită de caracter în felul ăsta. Asta este bătaie de joc și eu i-am cerut demisia pentru că atitudinea dumneaei a fost umilință pe față. A și venit să vă umilească! Mai bine nu venea… Are și tupeu!”, a completat edilul.

Învățămintele lui Vrabie

În timp ce oamenii au mers către biroul vicelui și au constatat că acesta părăsise deja încăperea, Vrabie a continuat să arunce acuzații către femeia – viceprimar a municipiului Medgidia și a transmis că nu mai tace, că va spune tot ce trebuie și n-o va mai… proteja pe Luminița Vlădescu. Totodată, Vrabie i-a îndemnat pe angajații unității medicale să le facă plângeri penale consilierilor care nu au venit la ședință, obligația lor fiind să se prezinte la convocări.

“Aveți dreptul să faceți plângeri penale consilierilor care nu au venit pentru că ei au obligații, nu doar drepturi. Ei nu contribuie cu nimic pentru ca dvs să vă luați salariile, este munca dvs! Acum, sincer… vedeți că totul se joacă politic și pe șantaj; se mizează că eu voi tăcea la infinit, dar n-o voi mai face de astăzi că toate au o limită. Compromisuri faci în viață, dar nu ne compromitem! Să vină la ședință și să pice ordinea de zi… Trebuie să spuneți oamenilor ce se întâmplă. Eu voi vorbi cu domnul manager și îl voi învăța ce e de făcut”, le-a spus primarul cadrelor medicale venite la ședința de îndată”, a mai spus Vrabie.

În concluzie, Vrabie spune că “se pare” că la Medgidia se întâmplă “ce vor doamna vice și Partidul Social Democrat”.  Și declarațiile halucinante nu s-au oprit aici, edilul a mai adus și alte acuzații consilierilor locali. “Poți să le dai orice acestor oameni, dacă nu stai în poziția aia de… capră, scuze pentru termenul folosit, dar așa își doresc domnii, nu trece decât dacă vor ei. Ei nu sunt Dumnezeu, sunt niște oameni care au obligații, sunt trimiși în Consiliul Local să vină de câte ori îi convoacă primarul că nu îi convoacă să-i vadă că nu îmi e drag de mulți dintre ei… Îi convoc să își facă datoria”, a mai spus Vrabie.

“Îmi e rușine de ceea ce se întâmplă”

La scurt timp după declarațiile edilului și conversațiile cu angajații spitalului, în sediul administrației locale și-a făcut apariția și managerul Spitalului din Medgidia, Eugen Aglițoiu care a declarat:

“Îmi e rușine de ceea ce se întâmplă. În prima ședință care s-a ținut la spital după ce am preluat managementul, prima dată, în aprilie, domnul primar ne-a spus că situația este atât de gravă încât pregtirea mea de manager spune că ar trebui să se facă restructurări, dar sufletul și formarea mea în viață, m-au determinat să nu fac asta și să mergem în aceeași formulă și să încercăm să salvăm spitalul, să corectăm pierderile, să renegociem toate contractele, să eficientizăm cât putem de mult, să scoatem la liman spitalul. Situația economică este clară din balanțe și alte situații contabile. Vom sta, zilele acestea, de vorbă mai pe larg despre situația spitalului. Într-o situația atât de subredă a spitalului să ai un asemenea comportament, să ai un nivel atât de scăzut de responsabilitate civică este… crimă!”

Spitalul din Medgidia deservește, potrivit managerului, aproape 180.000 de locuitori.

Precizăm că pentru a lămuri situația, am contactat-o și pe viceprimarul Luminița Vlădescu, însă aceasta nu a răspuns apelurilor venite din partea “Ordinea.ro”, însă așteptăm un punct de vedere oficial.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mohammad Murad, denunțat din nou pentru mită electorală!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Omul de afaceri Mohammad Murad, candidat la funcția de primar al Mangaliei și susținut de Zanfir Iorguș, este pe cale să se mai lipească de un dosar penal. După episodul de la finele lunii august când polițiștii constănțeni au deschis o anchetă penală după ce Murad a împărțit pachete inscripționate cu un slogan şi cu numele său, acum liberalii îl acuză pe Murad de o nouă încercare de corupere a alegătorilor. În acest sens, în spațiul public au fost publicate mai multe fotografii în care mai mulți indivizi împart alegătorilor carnețele de tip CEC la Neptun Olimp, inscripționate cu numele lui Murad și în care se promit mai multe avantaje materiale. Imediat, Organizația PNL Mangalia a făcut o plângere penală pe numele omului de afaceri .

„PLANGERE PENALĂ

împotriva candidatului Murad Mohammad, candidat la Primăria municipiului Mangalia, candidatură validată de biroul electoral de circumscripție nr.2 Mangalia prin hotărârea Nr. 21 din data de 18.08.2020.

În fapt, în data de 21.09.2020, au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun şi Olimp carnete care imită Carnetele de economii C.E.C. Pe aceste carnete este trecută valoarea de 10.000 lei și numele candidatului Murad Mohammad. Aceste materiale sunt oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obținerii sumei de bani menționată pe carnetul respectiv.

În drept, acțiunea se bazează pe art. 386 din Codul Penal care prevede la alin. (1) că oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitări unor drepturi” precum și pe art.244 cod Penal, care prevede la alin.(1) că, inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

În dovedirea plângerii, anexăm carnetul respectiv de CEC-uri.“, se arată în plângerea penală semnată PNL Mangalia.

Tot liberalii au depus o sesizare și la Biroul Electoral.

„SESIZARE

privind activitatea candidatului Murad Mohammad, candidat la Primăria municipiului Mangalia candidatura validata de biroul electoral de circumscripție nr 2 Mangalia prin hotărârea Nr. 21 din data de 18.08.2020

În fapt, la data de 2109 2020, au fost distribuite persoanelor vârstnice din zona Neptun și Olimp carnete care imită Caretele de economii CEC. Peste camete este trecută valoarea de 10.000 lei și numele candidatului Murad Mohammad. Acest materiale oferite cu scopul de a determina alegătorii să îl voteze în ideea obținerii sumei de bani menționată pe carnetul respectiv.“

Sebastian Lăzăroiu, comentariu acid pe Facebook

Situația a fost comentată și de politicianul Sebastian Lăzăroiu, care a postat pe pagina de Facebook un comentariu însoțit de mai multe poze.

„Am văzut multe în campanii, dar asta mi se pare cea mai spectaculoasă escrocherie electorală din ultimii 30 de ani. Un fel de carnet de cecuri pe care îl dai bătrânilor. Valoarea totală de 10.000 de lei se împarte în pelerinaj, spa, excursie la Ierusalim etc. Completezi datele personale și candidatul îți promite că le vei primi pe toate dacă iese primar. Să remarcăm și culoarea de pe copertă, atât de familiară vârstnicilor. Pot să înțeleg multe trucuri politicianiste, dar să manipulezi in halul ăsta speranțele unor oameni amărâți trece de orice limită a abjecției. Ăsta nu e prietenul lui Rareș Bogdan?“, a scris Lăzăroiu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Agigea. Gabriel Ciobanu: „Atragerea investitorilor, printre prioritățile USR-PLUS“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cei din Alianța USR-PLUS Agigea spun că își doresc o comunitate unită și puternică și că, în acest sens, va acorda încrederea lor și respectul cuvenit tuturor categoriilor de vârstă, precum și mozaicului etnic și cultelor religioase prezente din comună. Candidatul USR-PLUS la Primăria Agigea afirmă că printre măsurile prin care crede că vor crește procentul tinerilor care aleg să rămână și să-și întemeieze o familie în comună sunt: crearea de locuri de muncă prin atragerea investitorilor serioși, reducerea taxelor persoanelor fizice pentru pază și salubrizare, acordarea de asistență pentru accesarea de fonduri europene destinate persoanelor fizice, prin departamentul specilizat din cadrul Primăriei, crearea de noi spații de relaxare și petrecere a timpului alături de familie, asigurarea de asistență medicală de calitate, învățământ școlar la standarde europene în Agigea și Lazu prin investiții în unitățile de învățământ și atragerea de profesori bine pregătiți, activități extrașcolare pentru copiii care aleg să-și urmeze și dezvolte pasiunile. De asemenea, Ciobanu spune că o atenție deosebită va fi pentru acordarea de terenuri și/sau facilități pentru construcția de case, dar și pentru ajutoare pentru mămici (ex. cutia bebelușului) în primii ani de viață ai copilului. Siguranță pentru cei mici prin rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, organizarea poliției comunitare și sisteme de supraveghere video în comună, sunt alte punte importante pentru echipa USR-PLUS.

Programul celor de la USR-PLUS din Agigea este susținut și de candidatul Alianței la președinția Consiliului Județean Constanța, Remus Negoi.

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Marian Cășuneanu vrea să dezvolte Orașul Negru Vodă în parteneriat cu Răzvan Filipescu, candidatul PRO România la CJ

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul PRO România la Primăria Negru Vodă, Marian Cășuneanu, actualul viceprimar al localității, spune că are proiecte ambițioase pentru localitate, printre care se numără și construirea unei șosele de centură. Cășuneanu afirmă că proiectele sale vor fi implementate în parteneriat cu Răzvan Filipescu, candidatul PRO România la Consiliul Județean Constanța.

„Constanța are nevoie de proiecte importante și sustenabile, proiecte ce pot interconecta toate orașele și comunele județului, atât la nivelul infrastructurii, cât și financiar. Astfel, este necesară o abordare nouă și este timpul să avem curajul să ne asumăm proiecte îndrăznețe. Consider că împreună cu domnul Răzvan Filipescu, candidatul nostru pentru Președinția Consiliului Județean Constanța, putem dezvolta orașul Negru Vodă și zona limitrofă acestuia, prin îmbunătățirea traficului pe drumul DN38 Constanta-Negru Vodă – Vamă, prin realizarea unei centuri ocolitoare a orașului, centură ce va scoate din localitate traficul internațional greu ce străbate în acest moment tot orașul. Din păcate, acest proiect nu a reprezentat o prioritate până acum pentru CJ Constanta, dar împreună cu Răzvan Filipescu am identificat oportunitatea finanțării prin Axa prioritară 4 – O regiune accesibilă din cadrul noului Program Operațional Regional unde putem depune proiect pentru construirea centurii ocolitoare în scopul traversarea în condiții de siguranță a localității” a declarat Marian Cășuneanu, candidatul PRO România pentru Primăria Negru Vodă.

Întrebat despre ce alte proiecte dorește să implementeze în parteneriat cu Consiliul Județean, Marian Cășuneanu a menționat că pentru echipa PRO Romania Constanta, din care face parte, cea mai importantă este sănătatea.

„O altă preocupare prioritară a mea este sănătatea și infrastructura medicală ce lipsește cu desăvârșire din mediul rural. La nivelul orașului Negru Vodă nu există așa ceva, aceasta este susținută pe cât se poate de 2 medici de familie depășiți de numărul mare de pacienți. Ținând cont de faptul că și pentru Răzvan Filipescu, și pentru întreaga echipă PRO România Constanța, sănătatea reprezintă o prioritate, consider că împreună putem înființa la nivelul orașului un centru de permanență și cabinete medicale în sistem ambulatoriu, ce pot deservi un areal mult mai mare decât UAT Negru Vodă. Aproximativ 15.000 de cetățeni, ar căpăta în acest fel acces la sistemul de sănătate, întrucât în partea de sud a județului nu exista infrastructură medicală de specialitate.“, a afirmat Cășuneanu.

Candidatul pentru funcția de primar în Negru Vodă a adăugat că ”un alt pas semnificativ pentru a conecta zona urbană cu zona rurală sunt investițiile în infrastructura rutieră. „Așadar, putem asfalta 3km de drum comunal ce desparte UAT Negru Vodă de UAT Albești, drum care în momentul de față este la nivel de macadam, impracticabil, ce poate înlesni accesul satelor aparținătoare către Municipiul Mangalia prin scutirea unui ocol de 15 km, ținând cont că majoritatea locuitorilor sunt navetiști. Totodată consider că împreună cu echipa PRO Romania putem dezvolta comunitatea noastră prin susținerea producătorilor locali, înființând un departament de Dezvoltare Durabilă la nivelul Consiliul Județean, care va avea drept scop identificarea și susținerea producătorilor și elaborarea unui plan de acțiune pentru următorii ani. Bineînțeles, consider că este neapărat necesar să investim constant și în cultură, prin crearea și aplicarea de programe culturale la nivelul UAT-urilor conectate cu centrul cultural al Consiliului Județean Constanta, prin care ne exprimăm identitatea culturală și vizuală specifică zonei, cât și promovarea artistică a ansamblurilor culturale și nu numai.”, a mai spus Marian Cășuneanu.

Download (PDF, 1.17MB)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: